15-02-2017, 12:13 AM
Mayweather vs McGregor
Las Vegas, MGM Grand
Według informacji brytyjskiego tabloidu "The sun" wielki pojedynek pięściarski, który może wygenerować
ogromne pieniądze, zostanie oficjalnie potwierdzony w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
W ostatnich dniach temat walki bokserskiej pomiędzy Floydem Mayweatherem Juniorem i
Conorem McGregorem zniknął z pierwszych stron gazet. Wszystko wskazuje jednak na to, że była
to tylko cisza przed burzą.
Jak donosi bowiem we wtorek "The Sun", Amerykanin i Irlandczyk osiągnęli wstępne
porozumienie w kwestii gaży. Ich wielkie starcie ma zostać oficjalnie ogłoszone w ciągu
najbliższych dwóch tygodni. - Supergwiazda UFC poleciała wczoraj (w poniedziałek, 13 grudnia -
przyp. red.) do Las Vegas, żeby zawrzeć porozumienie po kilku miesiącach intensywnych
negocjacji. Kontrakt nie został jeszcze podpisany, ale wszystkie szczegóły zostały uzgodnione -
czytamy w brytyjskim tabloidzie.
Z powodu nagłego wyjazdu do USA obóz McGregora odwołał spotkanie mistrza UFC z fanami,
które miało odbyć się w najbliższy piątek w hotelu "The Red Cow Moran" w Dublinie.
Według informacji brytyjskiego tabloidu "The sun" wielki pojedynek pięściarski, który może wygenerować
ogromne pieniądze, zostanie oficjalnie potwierdzony w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
W ostatnich dniach temat walki bokserskiej pomiędzy Floydem Mayweatherem Juniorem i
Conorem McGregorem zniknął z pierwszych stron gazet. Wszystko wskazuje jednak na to, że była
to tylko cisza przed burzą.
Jak donosi bowiem we wtorek "The Sun", Amerykanin i Irlandczyk osiągnęli wstępne
porozumienie w kwestii gaży. Ich wielkie starcie ma zostać oficjalnie ogłoszone w ciągu
najbliższych dwóch tygodni. - Supergwiazda UFC poleciała wczoraj (w poniedziałek, 13 grudnia -
przyp. red.) do Las Vegas, żeby zawrzeć porozumienie po kilku miesiącach intensywnych
negocjacji. Kontrakt nie został jeszcze podpisany, ale wszystkie szczegóły zostały uzgodnione -
czytamy w brytyjskim tabloidzie.
Z powodu nagłego wyjazdu do USA obóz McGregora odwołał spotkanie mistrza UFC z fanami,
które miało odbyć się w najbliższy piątek w hotelu "The Red Cow Moran" w Dublinie.
Z konkurencji :
Znany dziennikarz sportowy Stephen A. Smith zdradził, że w jego opinii koncepcja bokserskiej walki
Floyda Mayweathera Jr z gwiazdą MMA Conorem McGregorem nabiera coraz bardziej realnych
kształtów.
- Nic nie jest jeszcze sfinalizowane, pozostają jeszcze do omówienia pewne szczegóły - cytuje
worldboxingnews.net Smitha, który we wtorek rozmawiał z "Money" Floydem.
- Mayweather nie potwierdził mi, że kontrakt jest już dogadany, ale powiedział mi z uśmiechem na
twarzy: "Już prawie, jesteśmy bardzo, bardzo blisko" - relacjonuje amerykański korespondent.

Po prostu dzisiaj ogarniając gównowykład dowiedziałem się, że istnieje coś takiego jak pokolenie wytnij wklej. Naprawdę. Serio serio. To była tak absurdalna wiedza, że jednocześnie oplułem telefon, zalałem się kawą, rozlałem piwo i nie mogłem się opanować przez jakieś dziesięć minut. No i myślałem, że nic bardziej absurdalnego już dzisiaj nie przeczytam, a tutaj proszę; Mayweather Jr - McGregor już praktycznie oficjalne. No przebiło to moje ukochane pokolenie wytnij wklej.
Nic osobistego