Piłka nożna ogólnie
|
13-06-2014, 08:36 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ogolnie jak na mecz otwarcia to bylo calkiem fajnie. Pamietam ze Niemcy z Boliwia, Brazylia ze Szkocja, Francja z Senegalem czy RPA z Meksykiem mnie nie porwaly jakos specjalnie pomijajac Senegal ze wzgledu na wielka sensacje - tylko Niemcy z Kostaryka daly pokaz radosnego futbolu, ale tu byla spora dysproporcja druzyn.
Dzis dziekowac nalezy Chorwacji ktora sie nie przestraszyla i grala swoje. Z jednej strony karny kontrowersyjny i wynik wypaczony (nie kupuje tekstu ze trzeci gol rozwial ewentualne watplwosci bo przy 1:1 Chorwaci graliby zupelnie inaczej w koncowce). Jednak Brazylijczycy dla mnie byli druzyna lepsza i zasluzyli na wygrana: przytkalo ich na poczatku, nie byla to jogabonito® ale akcje sobie tworzyli, a Chorwaci okres 45-70 troche odstawali. Z drugiej strony prawdopodobnie obie druzyny wyjda z grupy: Chorwaci musza zapomniec o tym meczu a wygraja dwa kolejne natomiast Brazylia najgorsze ma za soba: ograli najtrudniejszego rywala, presja juz bedzie mniejsza az do 1/8 - bedzie luz. Co do Neymara: dla mnie pilkarz meczu i nie wiem czy mozna go deprecjonowac. Oscar tez zagral dobre zawody, ale widac ze zespol jednak gra pod Neymara: wywiazal sie ze swojej roli, strzelil ultra waznego gola na 1:1 mial duzo szczescia przy karnym ale wpadlo - ja go nie lubie ale docenic go trzeba bo presje udzwignal. Swoja droga bramki Brazylii wszystkie na farcie: karny po rekach bramkarz, strzal ze szpica i szczur od slupka - zaden nie do wyjecia |
|||
13-06-2014, 09:32 PM
|
|||
|
|||
Co ta Holandia wyprawia !!! Niesamowity mecz.
|
|||
13-06-2014, 09:57 PM
|
|||
|
|||
Poza domem jestem. Co to za cuda ?! Hiszpania biegnie tyłem ?
|
|||
13-06-2014, 10:00 PM
|
|||
|
|||
@Pakman
Końcowy wynik 1-5 !!! |
|||
13-06-2014, 10:12 PM
|
|||
|
|||
Co się wydarzyło to nie wierzę... 5-1 to nie może być przypadek. Holandia grała dziś fantastycznie, ale zauważyliście jaka tam jest atmosfera. Van Gaal to ponoć konfliktowy człowiek, a takiej atmosfery w tej reprezentacji (nawet jak było 0-1) nie widziałem. Może coś z tego być... A Hiszpanów bym jeszcze nie skreślał, oni zawsze ciężko zaczynają turniej.
Fantastycznie nam się zaczął turniej pod względem sportowym. Szkoda, że arbitrzy nie dorośli. 4 tak ewidentne błędy w 3 spotkaniach, to trochę przesada. Czekam na Chile - Australia, fajny meczyk się zapowiada, niech chłopaki postrzelają Gogolius Chyba jednak nie doceniałeś Holandii Wyjdą z grupy |
|||
13-06-2014, 10:17 PM
|
|||
|
|||
Co do meczu Holandii z Hiszpanią-
*2połowa w wykonaniu pomarańczowych to kosmos,agresja,pressing,szybkość no normalnie Shawn Porter *Van Persil powinien zostać wyjeb*ny z boiska za ten faul *Jabi Alonso... Taki geniusz w drugiej połowie miał z 4 razy wolne prawe skrzydło,a z uporem maniaka grał lewym. *Bodajże 3bramka dla Lewakolandi-Casillas faulowany *Dawanie dla Hiszpani kartek i odgwizdywanie fauli zdw. *Co do jeszcze Kasijasa strasznie past prime. |
|||
13-06-2014, 10:42 PM
|
|||
|
|||
No, 3 bramka dla Holandii to ewidentny faul na Casillasie. Ale polscy komentatorzy fajnie manipulują
Wczoraj Brazylia jak strzeliła na 3-1 (zresztą też nie powinno być gola, bo był faul w środku pola na Rakiticiu...), to podniecali się, że potwierdzili swoją klasę i teraz nikt nie będzie mówił, że wygrali dzięki sędziemu. A dziś jak Holendrzy strzelali kolejne bramki, to komentatorzy podkreślali, że to wynik tego, że Holandia prowadziła różnicą 2 bramek i grało im się łatwiej Joker, a widziałeś co dziś sędzia wymyślał w meczu Meksyk - Kamerun? |
|||
13-06-2014, 10:50 PM
|
|||
|
|||
Kubala
Mexico-Kamerun oglądałem przez chwilke ale czytałem że sędzia ładnie poleciał uznając jednego gola z trzech Ogólnie sędziowanie od początku to jakiś mało śmieszny żart.Ja byłem święcie przekonany że sędzia da czerwoną dla van Persila a ten tylko żółtą... Wogóle to Holandia wyglądała jakby zjadła wiadro amfetaminy. BTW po ki wuj sędzia pryska tym mazidłem przy wolnych? |
|||
13-06-2014, 11:57 PM
|
|||
|
|||
Joker
Umknął mi ten faul van Persiego, więc ciężko mi coś powiedzieć Holandia drugą połowę zagrała genialną. Z taką postawą leja każdego, ale prawdopodobnie jej już nie powtórzy Sędzia pryska, żeby zaznaczyć linię oznaczającą odległość strzelającego od muru. Jak zawodnik przekroczy, żółta kartka. Widziałem to już kiedyś w którejś Copa America, więc dla mnie to nie nowość. Chile póki co zawodzi. Pewnie wygra, ale mnie nie przekonuje. Jak tak pogra z Hiszpanami nie ma czego szukać. Ale za wcześnie, żeby wyciągać wnioski, bo chłopaki za wcześnie uwierzyli, że mecz jest wygrany. Druga połowa może być fajna, a byłaby jeszcze fajniejsza gdyby zmienili w przerwię Jońcę na kogoś innego, bo kolesia nie da się słuchać |
|||
14-06-2014, 12:05 AM
|
|||
|
|||
Koncertowy mecz Holendrów! Zasłużony rewanż za finał Mundialu 2010. Ale... Od razu przypomina mi się Euro 2008, kiedy to pomarańcze w fazie grupowej zmiotły mistrzów świata (3:0) oraz wicemistrzów świata (4:1), aby przegrać w fazie pucharowej z Rosją (1:3).
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości