Piłka nożna ogólnie
|
14-02-2019, 04:59 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
A w ostatniej kolejce Śląsk wygrał przy pomocy sędziego.
Wiadomo Wrocław. Pod latarnią najciemniej. |
|||
14-02-2019, 05:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie | |||
14-02-2019, 06:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-02-2019 06:42 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
Martin
Ja nie napisałem że Śląsk wygrał nie zasłużenie. Zapewne bez pomocy sędziego też by wygrał [choć nie jest to pewne na 100%] Ale fakt jest taki że sędzia był tendencyjny i pomógł Śląskowi. Pomijam fakt czy za ten "łokieć" należała się żółta kartka. [następstwem była czerwona] Ale jeżeli sędzia za taki "łokieć" daje żółtą " kartkę to powinien również dać żółte kartki za trzy 'łokcie" zawodników Śląska o wiele bardziej ostre. Ale niestety nie dał kartek ,a tylko rzut wolny. To tylko jeden przykład bardzo problematycznego sędziowania. Widziałem to z bliska. Nawet Iwanauskas nie wytrzymał i nabluzgał technicznemu. Założyli chyba "spółdzielnię" i dla pomocy na wszelki wypadek wzięli jeszcze sędziów. |
|||
15-02-2019, 10:24 PM
|
|||
|
|||
https://m.facebook.com/lechpoznan.oficja..._tn__=EH-R
Lech ... nie wiem co powiedzieć. Po co było wywalać jeszcze wcześnie Bjelice. Dramat, okres przygotowań zimowych jakiś przespany , to już jeden z ostatnich sparingów przed końcem przerwy z Szachtarem Donieck przegrany 0-3 ale z jakimś tam pomysłem na grę wyglądał lepiej niż te dwa spotkania Ligowe Lech się kompletnie zablokował, gra w defensywie dramatyczna. |
|||
16-02-2019, 06:20 AM
|
|||
|
|||
Podoba mi się ""passa" Lecha.
|
|||
16-02-2019, 11:39 AM
|
|||
|
|||
Nawałka chciał trenować ekipy zagraniczne, to
sobie teraz drogę zupełnie od nich odcina. Zresztą Nawałka nigdy nie był światowym trenerem, opisał bym go raczej słowami z komedii "Kochaj albo rzuć" -" middle Claas" średni trener który trafił w 2014 roku na dobrą kadrę narodową. Taktyka u niego nie jest najmocniejszą stroną, zupełnie było to można dostrzec w meczu Japonia -Polska na mundialu. Ale 150 tyśi miesięcznie jest.. Lecz nie tylko w trenerze i piłkarzach jest problem w Lechu, zarząd z Panem który nie lubi litery Rrrrr jest do wymiany. |
|||
16-02-2019, 06:35 PM
|
|||
|
|||
Kupa roboty przed Nawałką. Jeśli rzeczywiście ma chłop ambicję, to w lato będzie solidne przemeblowanie w Lechu. Natomiast więcej wskazuje na to, że będzie inkasował sobie solidne pieniążki, żyjąc w zgodzie z zarządem. Tego się bałem najbardziej.
A wyniki? i tak ponad stan, patrząc na potencjał. Najsłabsza defensywa w lidze, nie licząc Zagłębia Sosnowiec + środek pola, który może byłby solidny w jakimś Chrobrym Głogów. Z tego nic nie da się zrobić. Mam nadzieję, że potencjał w ofensywie pozwoli na spokojne utrzymanie. U mnie jakoś bez emocji. Zwycięstwa nie cieszą, porażki nie bolą. Jeśli na zespole nie zależy ludziom, którzy nim rządzą, którzy na nim zarabiają, to czym ja mam się przejmować? |
|||
21-02-2019, 08:47 AM
|
|||
|
|||
Skończyła się pierwsza seria meczów 1/8 finału w Lidze Mistrzów.
Lyon zatrzymał nieskuteczną Barcelonę remisując u siebie 0:0, ale raczej są marne widoki na przyszłość. Drugi taki mecz, gdzie Katalończycy nie mogą trafić w bramkę raczej szybko się nie zdarzy. Bayern zremisował z Liverpoolem także bezbramkowo i jest to dla mnie największa niespodzianka. Spodziewałem się przede wszystkim goli i raczej wygranej Liverpoolu. Teraz Anglicy będą mieli ciężej bo grają rewanż w Monachium. Spisywałem Bayern na straty, a tu proszę. Na pewno bardzo ciekawy rewanż. Schalke przegrywało 0:1 z City, dostało dwa karne po VAR-ze (gdzie mieliśmy awarię monitora), prowadziło 2:1, grało z przewagą jednego zawodnika i przegrało ostatecznie 2:3 po golu strzelonym w końcówce z asysty bramkarza. Szalony mecz, tutaj w kwestii awansu raczej wszystko jasne. Osobiście niemiły wynik przyszedł z Madrytu, gdzie Atletico wygrało z Juventusem 2:0. Mecz przypominał szachy, sam typowałem 0:0. Najpierw dwa razy VAR poprawił decyzje sędziego, które były niekorzystne dla Mistrzów Włoch - najpierw zamienił karnego na wolny, a potem nie uznał gola Moraty dopatrując się popchnięcia Chielliniego przy główce. Później jednak bramki wpadły: obie w zamieszaniach przy polu karnym, obie z elementem szczęścia, ale nie da się ukryc że wynik sprawiedliwy. Atletico było lepiej ułożone, lepiej zagrało w obronie i wykreowało sobie więcej akcji (choćby sam na sam Costy fatalnie przestrzelone czy lob Griezmana ledwo przerzucony przez Wojtka na poprzeczkę). Juventus też miał swoje okazje, ale na pewno nie w takiej ilości i nie tak klarowne. Po losowaniu byłem spokojny, ale wynik 0:2 jest fatalny bo jeden przypadkowy gol strzelony przez Atletico w rewanżu oznacza, że trzeba wygrać 4:1 a to jest raczej nie do zrobienia. |
|||
21-02-2019, 03:20 PM
|
|||
|
|||
Juventus jeszcze nie powiedział ostatniego słowa
Atletico tak super na wyjazdach w tym sezonie nie gra, problemem jest właśnie ten zapas bramek Atletico, jedna bramka w Turynie i właśnie może być kaszana. Jak w Atletico bramki strzelają obrońcy jak wczoraj Jimenez i Godin to w Turynie może z dużym prawdopodobieństwem trafiać Griezzman czy Costa. Obrońcy Atletico świetnie neutrylizują Ronaldo w końcu co jak co ale znają go bardzo dobrze City z problemami ale wygrało, jeden z karnych dla Schalke dyskusyjny, Sane z wolnego miodzio pomimo problemów w Gelsenkirchen w Manchesterze spodziewam się wyniku 4-0 wzwyż . |
|||
23-02-2019, 08:08 PM
|
|||
|
|||
Oglądam" hit ekstraklasy " na streamie, Lech prowadzi
z Legią 2:0 zaraz koniec meczu, fajnie że to Lech jest górą w tym spotkaniu, ale to chyba tylko tyle mecz na słabiutkim poziomie, Lech lepiej niż w Gliwicach i to im pozowala na zwycięstwo z słabą Legią. Var przy karnym dla Lecha zadziałal. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 72 gości