Piłka nożna ogólnie
|
15-06-2018, 06:00 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja tez się cieszę, że ma TVP, żeby nie było
Dzisiaj Hiszpania - Portugalia. Dobra inauguracja mundialu, jeśli chodzi o moją osobę |
|||
15-06-2018, 06:10 PM
|
|||
|
|||
Urugwaj wymęczył mecz z Egiptem. Spotkanie oglądałem skrótowo: działo się niewiele, ale to Urugwaj miał przewagę a im bliżej końca tym bliżej bramki. Ostatecznie dopięli swego. Zaryzykuję stwierdzenie, że obie te drużyny wyjdą z grupy A.
Przed chwilą skończył się mecz Iran-Maroko. Afrykanie bardzo mi się podobali w pierwszej połowie, sporo schematów w ataku, szybkość, pomysły, ale gdy tylko Iran miał okazję skontrować to było groźnie (Maroko miało więcej z gry i więcej sytuacji, ale to Iran miał zabójczą kontrę w końcówce pierwszej połowy, gdzie bramkarz Maroka obronił najpierw strzał w sytuacji właściwie sam na sam, a potem koziołkującą dobitkę). Druga połowa dużo spokojniejsza, tempo siadło a im dalej w las tym było spokojniej. Maroko miało jeden dobry strzał, ale bramkarz Iranu (podobnie jak z resztą 4 lata temu) to dobry gostek. W doliczonym czasie gry Maroko tuptało jakby była pierwsza połowa i byli pogodzeni z remisem. A tu klops, Iran w doliczonym czasie gry dośrodkował, a Maroko władowało sobie samobója przegrywając 0:1 (paradoks bo nie stracili gola w eliminacjach, a tutaj władowali sobie sami bramkę). Mecz jak na poziom drużyn biorących w nim udział - bardzo fajny. A za godzinę danie główne dzisiejszego dnia |
|||
15-06-2018, 06:37 PM
|
|||
|
|||
To pokazuje na przykładzie Maroko że Mundial jest
nie nieprzewidywalny, Maroko niepokonane od 18 spotkań przegrywa z Iranem, i praktycznie tracą większość nadziei na awans. W eliminacjach możesz być niepokonany, w towarzyskich też, ale Mundial wszystko weryfikuje. Dziś jeszcze hit, a jutro aż 4 spotkania zaczynając o 12:00 Francja -Australia. |
|||
15-06-2018, 07:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2018 07:05 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Jutro dzień spokojniejszy choć jestem bardzo ciekaw Islandii z Argentyną, natomiast sztos to jest niedziela - 3 mecze i wszystkie super
Zawsze mnie rozwala że żaden z Hiszpanów nie śpiewa swojego hymnu <Gogoliusśmieszek> |
|||
15-06-2018, 07:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2018 07:58 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
No cóż taki już Hiszpański hymn, on nie pośiada słów!
CR7 już dwa gole na mundialku, De Gea co zrobiłeś! Kontry Portugalii zabójcze. |
|||
15-06-2018, 09:19 PM
|
|||
|
|||
Co za mecz!! Ale bramki, Ronaldo normalka
|
|||
15-06-2018, 09:26 PM
|
|||
|
|||
To co? Mecz mistrzostw już za nami? Bramki Nacho i Ronaldo na 3:3 to rewelacja!
Szkoda mi Egiptu, nie oglądałem spotkania, ale aż mi się smutno na serduszku zrobiło, jak zobaczyłem, w której minucie stracili gola. Kibicuję im bardzo na tym turnieju i wciąż upieram się, że ich spotkanie z Rosją będzie jednym z ciekawszych momentów w fazie grupowej. Jeśli Faraonowie wytrzymają presję, nie przestraszą się rangi spotkania, to powinni sobie poradzić. Maroko - Iran odpaliłem na ostatnie 15 minut. Było bardzo źle... Ale bramka dla Iranu to ostatnie, czego bym się spodziewał. W sumie trochę fajnie, remis w tym meczu zabiłby jakiekolwiek emocje w tej grupie, jeśli chodzi o kwestie awansu. A tak, będzie można odpalić nawet Portugalia - Iran w ostatniej kolejce. Szkoda, że jutro cztery mecze, a nie w niedzielę. Ale w niedzielę lepsze jakościowo! Grupa D (?) - ta z Brazylią - to jest sztosik, na spotkanie Serbów ze Szwajcarami to ja czekam z wypiekami na twarzy Jutro zobaczę chyba tylko Peru - Dania, najbardziej szkoda mi, że nie zobaczę Argentyny z Islandią. Może być ciekawie. Francja to raczej formalność, wynik raczej 3:0 wzwyż, Chorwacja - Nigeria raczej też ze zdecydowanym faworytem. Z racji tego, że mało czasu na ten mundial, ja już bardzo bardzo czekam na wtorek. Ależ to będzie rzeźnia! |
|||
15-06-2018, 09:58 PM
|
|||
|
|||
(15-06-2018 09:26 PM)kubala1122331 napisał(a): To co? Mecz mistrzostw już za nami? No mecz był kapitalny ale myślę, że jeszcze nie jeden będzie zajebisty wszak mistrzostwa dopiero się rozpoczęły. Żeluś odpalił, ale remis to najbardziej sprawiedliwy wynik. Z taką grą obie reprezentacje powinny zajść daleko. To mój ósmy mundial, fajnie delektować się piłką na najwyższym możliwym poziomie przez cały miesiąc tym bardziej, że gra Polska. |
|||
15-06-2018, 10:23 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-06-2018 10:24 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Nie no @Martin, przecież dziś Cristiano był bez
żelu inna fryzura, i od razu zaczął mundial od Hattricka, a Portugalia gra jeszcze z Maroko i Iranem, kto wie czy po fazie grupowej nie będzie miał na koncie z 7 bramek już, bo że strzeli po dwie z Iranem i Maroko jest wielce prawdopodobne. Dwa piękne dni przed nami, mundial w weekend najlepiej smakuje, ale na wtorek to czekamy najbardziej wszyscy zapewne. |
|||
16-06-2018, 01:20 PM
|
|||
|
|||
Ciężki mecz Francji z Australią, dużo twardej gry
Kangurów, i dobrego ustawienia w defensywie karny dla Francji słuszny, był faul tam nawet nie trzeba było pomocy Varu. Ciężko się grało Francji ale tak jest z takimi Ekipami jak Australia, twardo grającymi, na granicy czerwonej kartki no i w samo południe mecz. Argentyna podobnie będzie się męczyła z Islandią No chyba że odpali Messi. Typ Argentyna-Islandia 2:1. Pozdrawiam panowie milego weekendu. No i dziś również boks, Spence |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 41 gości