Golovkin vs Monroe
|
13-03-2015, 07:37 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2015 07:38 PM przez Tar-Ellendil.)
|
|||
|
|||
Golovkin vs Monroe
![]() Willie Monroe Jr (19-1, 6 KO) będzie kolejnym rywalem aktualnie najlepszego pięściarza wagi średniej na świecie Giennadija Gołowkina (32-0, 29 KO). Pojedynek odbędzie się 16 maja podczas gali w Los Angeles - poinformował obóz niepokonanego "GGG". O możliwym majowym występie Kazacha media informowały już od kilku dni. Starcie odbędzie równo dwa tygodnie po "walce wszech czasów" Floyda Mayweathera z Mannym Pacquiao. To drugi tegoroczny pojedynek Gołowkina. W lutym broniący swoich tytułów 32-latek zmiażdżył w ringu pretendenta, Anglika Martina Murraya, dominując w każdej rundzie walki, by ostatecznie w 11. rundzie dokończyć dzieła zniszczenia. Po walce Kazach zapowiedział, że chce utrzymać wysoką aktywność i jeszcze w pierwszym półroczu zaliczyć kolejny występ. Tak też się stanie. |
|||
13-03-2015, 07:50 PM
|
|||
|
|||
RE: Golovkin vs Monroe
Przyznam ze w ogole nie kojarze Monroe, ani z walk ani z jakichkolwiek newsow. Z mlodego wygladu mniemam ze to szeroka czolowka niz chylacy sie ku koncowi weteran
![]() Ktos cos dorzuci wiecej info? |
|||
13-03-2015, 07:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2015 07:58 PM przez Matys.)
|
|||
|
|||
Gorsza wersja Lary, ale za to może nieco większy - bardziej "średni", nawet też ma kubańskie pochodzenie, którym się chwali. Outside-boxer, niezły biegacz, mańkut, dlatego to wg mnie najciekawsze zestawienie z tych realnych w maju. Wygrał turniej Boxcino na FNF, ostatnio bardzo ładnie ograł do jednej bramki Verę. Jego wujek - Willie Monroe w 1976 roku pokonał na punkty samego Marvina Haglera, do którego obecnie nieraz porównuje się właśnie Gołowkina. Pszypadeg?
![]() |
|||
13-03-2015, 07:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2015 08:02 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Aaaaa... to ten swiezak co tak zrobil Vere i sie tu nim niezle zachwycaliscie.
Kurde i od razu po czyms takim dostac Golovkina, recepta na zlamanie kariery niezla. Mam nadzieje ze po wpierdzielu zycia nie zalamie sie jak np Pavlik po Hopkinsie ![]() Ach te niezrozumiale przegrane Haglera ktorych nikt nie jest w stanie ogarnac (szczegolnie dwie pierwsze ![]() Gorsza wersja Lary nie brzmi zle, wszak Lara to idealny dystansowiec. Czyli taki troche N'Jikam bez pajacowania i pchania sie w poldystans. Wychodzi na to ze po kruszeniu dobrej gardy (Murray), Golovkin pocwiczy swoje legendarne skracanie dystansu. I fajnie, choc to jest moc Gienka: teoretycznie najtrudniejsi rywale czyli dystansowi, wsteczni boxserzy jemu pasuja najlepiej. No ale rywal spoko jak na mozliwosci. Ja tam nic do mniej znanych nazwisk parowanych z Kazachem nie mam bo on ma tyle walk w roku ze spokojnie 1-2 takie jak ta mu sie naleza. |
|||
13-03-2015, 10:48 PM
|
|||
|
|||
Dla mnie najciekawsze zestawienie z Gołovkinem w roli głównej od kilku lat. Monroe Jr ma umiejętności , żeby to potrwało dłużej i było ciekawsze niż jednostronna rzeźnia. Wreszcie mogę powiedzieć, że czekam na pojedynek GGG. Super
![]() |
|||
13-03-2015, 11:20 PM
|
|||
|
|||
Ale czym on ma zaskoczyć Gienie?
Technicznie Dobry, lepszy niż ostatni rywale GGG pod tym względem, , ale nie ma Ćiosu,, krzywdy mu nie zrobi,, A pressing Kazacha sprawi że i tak będzie się bronił, ,nie pokaże swojej techniki w półdystansie, ,,scenariusz ze Stevensa będzie się realizował. Liczyłem na to że jakoś jeszcze Martinez wróci i stoczy jeszcze walkę z Genią, podleczyłby trochę kolana, na tą ostatnią walkę i miałby szansę odejść w glorii Chwały, , |
|||
13-03-2015, 11:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2015 11:31 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
WP
Jak w ogóle można porównywać Stevensa i Monroe Jr? To jak ogień i woda ![]() |
|||
14-03-2015, 01:09 AM
|
|||
|
|||
@Kuba,Ja nie porównuje Stevensa i Monroe JR, tylko obawiam się że scenariusz walki, może podobny do tego z Genia vs Curtis.
Monroe będzie skazany na powolną destrukacje, jak tylko poczuje siłę ciosu Gienka.,w pierwszej czy drugiej rundzie. Pod względem technicznym do tego co widziałem z Verą , Monroe to Coperfield a Stevens Polski podwórkowy magik, karćiany. |
|||
14-03-2015, 09:39 AM
|
|||
|
|||
Lara zgłaszał chęć na walkę z GGG więc team Kazacha nie wybrał najlepszej opcji.
|
|||
14-03-2015, 09:42 AM
|
|||
|
|||
Z tego co pamiętam to było rok temu.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »