Guillermo Rigondeaux
|
02-02-2015, 04:04 PM
|
|||
|
|||
RE: Guillermo Rigondeaux
Oby to zorganizowali, bo bardzo mnie irytuje, ze tak wielu nie poznalo sie Cruzie i pisza o jakims smiesznym unikaniu Kubanczyka. Jestem pewny, ze to bedzie trudna walka dla "Szakala".
![]() |
|||
02-02-2015, 08:13 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-02-2015 08:16 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Unikanie to tam wiesz, mozna olac i przymknac oko na takie wpisy. Ja mysle ze z Cruzem bedzie jak z Guerrero - bardzo dobry bokser, ktory trafi na geniusza i przegra. Kubano sie napracuje, ale powinien sobie poradzic. I tu juz nie chodzi o to ze ktos sie nie poznaje na Cruzie.
Widzisz Maidane, Guerrero czy Pacquaio i mowisz "Floyd na punkty". Ale to nie oznacza ze sie nie poznales na nich. Jak to ktos napisal na glownej jakis czas temu: Rigo - Donaire, Rigo na punkty Rigo - Lomaczenko, Rigo na punkty Rigo - Szatan, Rigo na punkty ![]() W skrajnej sytuacji zakladam jakies szalone tlamszenie Szakala przez Leo cos jak Maidana z Floydem w pierwszej walce i punktacje kolo 114-114 - 116-112 ale to max co wyciagnie Leo (o 120-108/119-109 nie ma mowy). Inna rzecz ze Cruz w ostatnich walkach prezentuje sie slabo. W 2013 to kozaczyl, wyprowadzal po 1000 ciosow i w ogole, a dwie ostatnie potyczki to zolwie tempo i brak animuszu. Jednak to moze byc zwiazane z niska klasa rywali i motywacja, zakladam najlepsza wersje Cruza w tym pojedynku. Krzychu, badz spokojny. Kubanczyk nigdy nie porzuci swojego motta "mistrz ma wygrywac" ![]() Jak Leo bedzie chcial boksowac to wtopi, jak zacznie swarmerowac to Szakal bedzie defensywnyk sluggerem i bedzie ciskal swoimi bombami. Nie zdziwi mnie TKO na Cruzie choc jednak obstawiam pelen dystans. |
|||
02-02-2015, 08:19 PM
|
|||
|
|||
Rigo to nie Floyd Kubańczyk niema takiej szczęki i gorzej radzi sobie z presją.Ostatniego rywala Cruz odprawił bez problemu a był to pięściarz lepszy niż ostatni przeciwnik Rigo,a Szakal nie miał za wesoło w któreś rundzie.
|
|||
02-02-2015, 08:32 PM
|
|||
|
|||
(02-02-2015 08:13 PM)Gogolius napisał(a): Unikanie to tam wiesz, mozna olac i przymknac oko na takie wpisy. Ja mysle ze z Cruzem bedzie jak z Guerrero - bardzo dobry bokser, ktory trafi na geniusza i przegra. Kubano sie napracuje, ale powinien sobie poradzic. I tu juz nie chodzi o to ze ktos sie nie poznaje na Cruzie.Gogolius Tu nie chodzi o wskaznie faworyta, czy nawet zwyciezcy, tylko o pisanie, ze Cruz to balonik jakich bylo wiele, a na kazdej stronie w PL widzialem takie opinie. Balon, obsra sie Kubanczyka, bedzie uciakal etc. Kolejne walki potwierdza, ze Loe to kawal boksera. ![]() ![]() |
|||
03-02-2015, 11:26 AM
|
|||
|
|||
Wiadomo, ze Cruz balonem nie jest
![]() Rigondeux stwierdzil, ze moze walczyc w limicie 126 funtow z Lomaczenko czy Waltersem, ale z zastrzezeniem ze limit w dniu walki wynosic bedzie 136 funtow. W sumie dobre podejscie, z jednej strony to jakis catchweight, ale watpie by jakikolwiek piorkowy wnosil do ringu 137-140 funtow. Choc moze ktos sie orientuje ile czolowi piorkowi wnosza do ringu? |
|||
03-02-2015, 11:41 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2015 11:58 AM przez Matys.)
|
|||
|
|||
@Gogolius
Łomaczenko z Salido wniósł do ringu 136 funtów, a nie jest przecież wcale jakiś ogromny jak na tę kategorię. Salido, który nie zrobił wtedy wagi wniósł do ringu 147 funtów. Pamiętam jakiś czas temu walkę Javiera Fortuny z Hylandem w tej kategorii, gdzie Fortuna wg HBO ważył w dniu walki 142 funty. Nie przypominam sobie niestety by podawano kiedyś wagę Waltersa, ale myślę, że 140 lbs spokojnie może wnosić. EDIT: Wygrzebałem właśnie walkę Maresa z Gonzalezem. Nieduży przecież Abner - 137 lbs, Gonzalez - 138 lbs EDIT2: Wygrzebałem walkę Donaire-Walters. Donaire - 133 lbs, Walters 138 lbs (myślałem, że więcej ;p) |
|||
03-02-2015, 12:41 PM
|
|||
|
|||
A ja mysle ze te Twoje cyferki to jest spisek i w ogole od kiedy to sie wazy zawodnikow w dniu walki
![]() A tak serio to nie sadzilem (pomijajac Salido bo on byl sporo za duzy) ze roznice wsrod piorkowych siegaja nawet 15 funtów. No ale cala czolowka tej kategorii z tego co napisales to powinna sie zmiescic w tych 136. A Rigo ile wnosi? Pewnie 126-128? |
|||
03-02-2015, 01:43 PM
|
|||
|
|||
Z Cordobą 124, z Marroquinem 128, z Kennedym 127, z Agbeko 125.
|
|||
03-02-2015, 02:03 PM
|
|||
|
|||
Kruszynka
![]() |
|||
09-02-2015, 07:54 PM
|
|||
|
|||
Rigondeaux uhonorowany przez dziennikarzy ESPN - zajal pierwsze miejsce rankingu p4p wsrod bokserow - latynosów.
Glosowali glownie dziennikarze hiszpanskojezyczni. Drugi byl Cotto, a trzeci Marquez. Pelne top10 tutaj: http://www.bokser.org/content/2015/02/09...mobile.jsp |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości