Mayweather vs Alvarez !!
|
25-07-2013, 12:46 PM
|
|||
|
|||
RE: Mayweather vs Alvarez !!
(25-07-2013 12:32 PM)kubala1122331 napisał(a): Niby masz rację, ale nie mam przekonania czy wiek odgrywa tu jakąkolwiek role. Mam wrażenie, że Floyd w ostatniej walce zaprezentował się lepiej niż z Ortizem czy Cotto, a przecież był wtedy już trochę starszy. Jak pisalem, lata ogladania boksu nauczyly mnie pokory. Jak kiedys mowilem znajomym, ze Jones w walce z Ruizem, byl swietny, choc nie byl to jego prime, to mowili, ze pieprze glupoty. Po KO od Tarvera wszyscy mowili, ze past prime. ![]() Takich przykladow jest dzisiatki, Floyd dla mnie jest past prime... z Ortizem mnie nie zachwycil, z Cotto tez nie... zaskoczyl mnie pozytywnie z Guerrero, lepiej pracowal na nogach niz z Cotto, wydawal sie mocniejszy fizycznie, ale to nie ten Mayweather ktorego ogladalem 10-15 lat temu. (25-07-2013 12:32 PM)kubala1122331 napisał(a): Wydaje mi się, że Floyd jest tak dobrze wytrenowany i jest w tak dobrej formie psychicznej, że wydaje mi się, że wiek nie będzie odgrywał tak wielkiej roli. Psychiczny prime Floyd ciagle ma, bardziej chodzi mi o fizyczny... spadek szybkosci, dynamiki, wolniejsze nogi, nie uderza juz takimi seriami jak dawniej, to az razi mnie w oczy. Oczywiscie nabyl z wiekiem doswiadczenie, ale reszta spadla.. znacznie spadla. Stawiam na Floyda, ale duzych pieniedzy bym na jego wygrana nie postawil. ![]() |
|||
25-07-2013, 12:57 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Floyd dla mnie jest past prime... z Ortizem mnie nie zachwycil, z Cotto tez nie... zaskoczyl mnie pozytywnie z Guerrero, lepiej pracowal na nogach niz z Cotto, wydawal sie mocniejszy fizycznie, ale to nie ten Mayweather ktorego ogladalem 10-15 lat temu\ Masz rację, ale wielu zawodników chciało by mieć taką formę i dyspozycję fizyczną w swoim prime jak Floyd w past prime. Walki z Ortizem i Cotto były słabe, nie ma się co oszukiwać, słabe do tego stopnia, że myślałem, że powoli następuje koniec Floyda. Jednak walka z "Duchem" pokazała mi, że Money jeszcze da genialne walki i liczę na to w walce z Alvarezem, który ma statystyki by sprawić mu problemy. Mam też do ciebie pytanie, bo dłużej siedzisz w boksie niż ja. Uważasz, że może wpływ na walkę mieć młody wiek Canelo i czy nie uważasz, że może się on spalić psychicznie? Bo ja się tego troszkę obawiam. |
|||
25-07-2013, 01:04 PM
|
|||
|
|||
Anderson Silva też miał być niepokonany, jeśli nie Canelo to kto, oby nikt
![]() |
|||
25-07-2013, 01:07 PM
|
|||
|
|||
(24-07-2013 10:15 PM)Sander napisał(a): Furtkę dla Canelo by móc zagrozić Floydowi widzę tylko jedną na dziś. Ciosy na dół - korpus, korpus i jeszcze raz korpus. Floyd swojej buźce krzywdy zrobić nie da, ogromna baza trików, obronnych zagrań i świetny refleks sprawiają, że często bywa nieuchwytny. Polowanie na KO na nim to będzie masa przestrzelonych ciosów Alvareza i może tylko go psychicznie spalić i deprymować. Wówczas będzie tracił koncentrację, otworzy się, zacznie popełniać błędy - Floyd to uwielbia. Ja tak to widzę. I co do psychiki - klucz to taktyka i chłodna głowa. Im bardziej Canelo bd się podpalał tym łatwiej Floyd go zje. Ciężar waĺki dla młodego ogromny. |
|||
25-07-2013, 01:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-08-2013 08:56 AM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Jezeli chodzi o Canelo, to nie tylko mlody wiek, ale i brak doswiadczenia w duzych walkach moze okazac sie jego piata achillesowa. Moze sie spalic psychicznie, choc nie musi, zwlaszcza jezeli wejdzie dobrze w pojedynek. Zakladajac ciagly progres u Meksykanina, to za dwa lata stawialbym go w roli faworyta.
Floyd ma wszystko... umiejetnosci, psychike, wciaz dobry refleks, swietna obrone i precyzje, to czego mu brakuje, to dawne mozliwosci fizyczne, wydolnosciowe... nie wierze by dal rade na takich obrotach walczyc jak dawniej. Z Moneyem podobnie jak Hopkinsem, z wiekiem jego styl ewoluowal, stawia na spryt i doswiaczenie, i badz co badz wciaz bardzo wysoki poziom. Prawdziwy profesjonalista. Dla wszystkich ktorzy nie pamietaja prime Floyda, polecam walki z Gattim, Ndou, czy Bruseles'em, na tamta chwile jego szybkosc, efektownosc, praca nog, serie(po 3/4 prawe proste jeden za drugim, kombosy dol/gora..) dynamika, to byl kosmos, cos czego juz dlugie lata nie widzialem. Nie ludze sie, ze zobacze starego Floyda, bo to nie realne, mam jednak nadzieje, ze jest w stanie wygrawac z mlodymi talentami. ![]() |
|||
27-07-2013, 10:14 AM
|
|||
|
|||
Moim zdaniem Canelo się spali w trakcie walki i będzie bezradny.Floyd jest za śliski i zbyt doświadczony by dać sobie zrobić większą krzywdę,a Alvarez widząc swoją bezradność będzie ciągle atakował co się źle skończy,bo jakby chciał z nim boksować jak równy z równym to chyba każdy wie co się stanie.Jedyna szansa to silne ciosy na korpus.Osobiście nie wierzę w Alvareza.
![]() |
|||
27-07-2013, 10:16 AM
|
|||
|
|||
(27-07-2013 10:14 AM)terq napisał(a): Moim zdaniem Canelo się spali w trakcie walki i będzie bezradny. Oby... nie ukrywam, ze gdyby Saul pokonal Floyda, to mialbym cos w rodzaju zaloby. ![]() ![]() |
|||
27-07-2013, 10:30 AM
|
|||
|
|||
Właśnie też kiedyś zastanawiałem się jak zachowałby się Money,gdyby to co jest jego jakby ideą i poniekąd celem sportowym i to nad czym ma bzika legło by w gruzach.Pewnie chciałby pokazać i udowodnić,że to czysty przypadek.
![]() |
|||
15-08-2013, 08:45 AM
|
|||
|
|||
![]() |
|||
15-08-2013, 08:56 AM
|
|||
|
|||
Fryzurka ala gwiazdka Holywood
![]() Ale ogólnie już ma ładną sylwetkę bo fotka aktualna tak? Ja mu dobrze życzę. Floydowi rady nie da ale walki z Cotto nie omieszkałbym zobaczyć. Młody chłopak a już taka sława, kasa i umiejętności. Fajna historia. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości