Chisora-Fury II
|
25-07-2014, 06:01 PM
|
|||
|
|||
RE: Chisora-Fury II
@Krzych, czemu Fury według Ciebie nie jest w formie? Jego waga jest w miarę okey, a przecież 2-3 kilogramy nie muszą świadczyć o lepszym/gorszym przygotowaniu. Jestem pewny, że do Chisory Tyson ostro zapierniczał. Fury wniósł zdecydowanie mniej niż do Abella, tam to rzeczywiście w formie nie był.
|
|||
25-07-2014, 06:03 PM
|
|||
|
|||
RE: Chisora-Fury II
Może być dobra walka, tym bardziej, że Tysona skosić z nóg trudno nie jest. Nawet cruiserzy go ranili, ale wtedy uciekał się do użycia przewagi fizycznej i wygrywał. Tutaj to się może co najwyżej odbić od Ustinova. Będzie ciekawie.
|
|||
25-07-2014, 06:15 PM
|
|||
|
|||
RE: Chisora-Fury II ---> Fury vs. Ustinow
Zmieniłem nazwę tematu, w związku ze zmianą rywala Mr Fury'ego
|
|||
25-07-2014, 06:19 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014 06:21 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Chyba moja teoria o "naturalnym byku" nie do końca się sprawdza: https://www.youtube.com/watch?v=wpPz46X9lR0. Swoja drogą to dobrze, że zmienił kickboxing na boks. Z tą dynamiką jakby trafił na takiego powiedzmy Jerome Le Bannera to były trup.
|
|||
25-07-2014, 07:26 PM
|
|||
|
|||
Jestem zaskoczony, Ustinow w formie. Dużo lżejszy niż przed walką z Pulewem.
Fury 117 kg - sporo, ale pewnie nie chciał być zbyt lekki przeciw takiemu turowi jak Chisora. W tym zestawieniu dodatkowe kilogramy też przydadzą się Tysonowi. Pewnie będzie musiał się trochę poprzepychać w klinczu z takim niedźwiedziem jak Ustinow. Niby Tyson jest pod prawie każdym względem lepszy, ale z nim nigdy nic nie wiadomo. Nie wierzę specjalnie, aby był w stanie utrzymać koncentrację przez dłuższą chwilę. Ustinow jest wolny, trudno o jakiś element zaskoczenia z jego strony. Jest naprawdę solidny, ale to wszystko co można o nim napisać. Już miałem wystukać na klawiaturze, że "ktoś tak wolny jak Ustinow raczej nie będzie w stanie zaskoczyć Furyego", ale przypomniałem sobie że przecież jeszcze wolniejszy i surowszy od Białorusina Firtha narobił sporo bigosu Brytyjczykowi. Mimo wszystko liczę na naprawdę dobry występ Tysona, w którym pokaże swoją złość i wygra efektownie przed czasem. Jeżeli będzie dobrze operowa jabem i korzystał z przewagi szybkośc, a w odpowiednim momencie dołoży prawą rękę to nie zdziwiłbym się gdyby pojedynek zakończył się gdzieś w połowie dystansu. Jednak poczynania Furyego zawsze trzeba traktować z pewnym marginesem. |
|||
25-07-2014, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Ustinov to taki dobry chłopaczyna, może niczego specjalnego nie prezentuję w ringu, ale o Furym można powiedzieć to samo ( mimo wszystko jest lepszy od Białorusina). Chciałbym, aby Ustinov posadził tego buraka na deski.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
25-07-2014, 07:34 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014 07:36 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Jest w ogóle ktoś na świecie kto nie życzy Furyemu porażki? Poza jego żoną rzecz jasna, choć to też nie wiadomo
![]() |
|||
25-07-2014, 09:31 PM
|
|||
|
|||
Nie liczyłbym specjalnie na wielki spektakl. Ustinow to zaledwie trzecia/czwarta dziesiątka na świecie, a Fury TOP5. Nie widzę innego rozwiązania jak dość łatwe zwycięstwo Tysona.
|
|||
25-07-2014, 10:04 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-07-2014 10:14 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
(25-07-2014 06:01 PM)Sander napisał(a): @Krzych, czemu Fury według Ciebie nie jest w formie? Jego waga jest w miarę okey, a przecież 2-3 kilogramy nie muszą świadczyć o lepszym/gorszym przygotowaniu. Jestem pewny, że do Chisory Tyson ostro zapierniczał. Fury wniósł zdecydowanie mniej niż do Abella, tam to rzeczywiście w formie nie był. Ja się tylko odnoszę do tego, że twierdzi, że jest w życiowej formie. W jakiejś tam formie może być ale na pewno nie w życiowej. W życiowej formie to jest ktoś kto wygląda jak Kliczko albo Jennings. W niższych wagach to nie ma zastosowania, bo byli tacy, co wyglądali jak trupy a byli wielkimi mistrzami, choćby Morales, ale w wadze ciężkiej, jeżeli ktoś wygląda jakby pracował na dwa etaty - na jednym w McDonaldzie i na jednym jako kierowca ciężarówki zajadając podczas jazdy to co dostał w McDonaldzie to chyba w świetnej formie nie jest. I niech ktoś tu nie wjeżdża z jakąś genetyką, bo to już nawet nie jest śmieszne. Jak ktoś jest zalany tłuszczem to jest zalany tłuszczem, genetyka nie ma tu nic do rzeczy. |
|||
26-07-2014, 08:50 AM
|
|||
|
|||
A może to wszystko było od początku ukartowane... może to nie Ustinov był sparingpartnerem Chisory a Chisora jego...? Fury chyba pierwszy raz walczy z takim dryblasem, jestem ciekawy jak się zachowa gdy jego przewaga fizyczna nie będzie widoczna. Śmierdzi mi tutaj sensacją i KO na Furym.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości