Piłka nożna ogólnie
|
25-06-2014, 02:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
No to sprawa jasna, jak tam byly korki to nie ma co dywagowac. Wniosek: nie czytaj internetu, czekaj na Sandera
|
|||
25-06-2014, 04:10 PM
|
|||
|
|||
http://www.youtube.com/watch?v=vKZdlKKTk_A
Za takie coś czerwona kartka, już wiem dlaczego mówią że piłkarze mięczaki. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
25-06-2014, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Nie no, przecież to mógł mu nogę złamać...
|
|||
25-06-2014, 09:18 PM
|
|||
|
|||
Nie ma o czym gadać, zasłużona czerwona kartka.
Dziś się zorientowałem, że mecz Francja-Szwajcaria skończył się wynikiem 5:2, myślałem że tego gola Benzemy na samym końcu uznano, a tu się okazuje, że jednak nie. |
|||
25-06-2014, 11:13 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-06-2014 11:18 PM przez Maynard.)
|
|||
|
|||
A propos tych czerwonych kartek - ja, jako były sędzia w niższych ligach, za takie zagrania jak te Valencii i Marchisio, bym ich nie dał. Jednak sędziowie spokojnie mogą się wybronić, opierając się na przepisach.
Artykuł 12 Przepisów gry w piłkę nożną (Gra niedozwolona i niewłaściwe postępowanie) mówi m.in.: Cytat:Przewinienia karane wykluczeniem z gryCzyli ogólniki, które zna każdy przysłowiowy Janusz. Natomiast, jeśli się wgłębić w aktualne interpretacje FIFA (corocznie wydawany dokument, do którego również muszą stosować się sędziowie), można przeczytać w Artykule 12: Cytat:Użycie nieproporcjonalnej siły ma miejsce wtedy, kiedy zawodnik swój atak wykonuje z dużą siłą, rażąco wykraczając poza granice normalnej gry, narażając tym samym przeciwnika na niebezpieczeństwo odniesienia kontuzji. I właśnie ta interpretacja użycia nieproporcjonalnej siły jest często stosowana przez sędziów przy podobnych przypadkach. Niestety, wiedzą o tym również piłkarze, którzy kiedy są faulowani z dużym impetem, praktycznie zawsze dodają coś "od siebie". Ja bardzo rzadko sięgałem po bezpośrednie czerwone. Głównie w przypadku pozbawienia przeciwnika realnej szansy na zdobycie bramki (faule ostatniego obrońcy na napastniku wychodzącym na sam na sam z bramkarzem) i niesportowego zachowania bez piłki. |
|||
26-06-2014, 12:13 AM
|
|||
|
|||
Maynard
Ja Ci powiem tak. Kartka dla Marchisio czerwona moim zdaniem zasłużona, natomiast dla Valencii dziś to trochę jednak przesada. Koleś ewidentnie szedł w piłkę, wiadomo, trochę przegiął później, ale myślę, że żółta kartka to wszystko co powinien dostać. Ogólnie Francja mnie dziś zawiodła, ale w sumie zrobiła swoje. Postawiłem dzisiaj trochę kaski na nich i Szwajcarów w dublu, i szkoda, że tak późno się zorientowałem, ze oni nie chcą wygrać, tylko dograć mecz do końca i się nie zmęczyć i zamknąłem tylko ratując stawkę, a nie wcześniej, kiedy mogłem coś zarobić, np. po czerwonej kartce. Szwajcaria zrobiła swoje. W sumie mecze, jak i cała grupa E, do zapomnienia. Oczywiście o 18.00 musiały być fajne mecze, bo nie mogłem oglądać, także ciężko mi się do nich odnieść. |
|||
26-06-2014, 09:33 AM
|
|||
|
|||
@Maynard
W niższych ligach to czasami jest taka partyzantka, że co chwilę kości trzeszczą :/ |
|||
26-06-2014, 10:14 AM
|
|||
|
|||
MAKARONY DO DOMU kto ogląda mundial?
|
|||
26-06-2014, 10:20 AM
|
|||
|
|||
Gogolius
Gdzie twoje podsumowanie? Nie oglądałem meczów o 18.00 i chciałbym się dowiedzieć co się działo z pewnego źródła |
|||
26-06-2014, 10:22 AM
|
|||
|
|||
@Maynard
Czy to prawda, że w niższych ligach, szczególnie na wsi życie sędziego jest mocno zagrożone momentami ? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 26 gości