Piłka nożna ogólnie
|
22-10-2013, 06:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
@Kubala
Witaj w ekipie odciętych od świata W każdej wolnej chwili oglądam boks i punktuję do LPW Polecam. |
|||
22-10-2013, 06:27 PM
|
|||
|
|||
Sander
Internet mam jedynie na telefonie. Ewentualnie u kumpla, jak teraz Jedna obejrzana walka na YT oznacza koniec jakiegokolwiek internetu na miesiąc. Więc odpuszczę Ale nie powiem, że mam ostatnio ochotę na boks i jak sprawię sobie lapka, trochę swoich kart dodam: ) |
|||
25-10-2013, 11:19 AM
|
|||
|
|||
Oglądał ktoś wczorajszy mecz Legii i może zweryfikować, że to co jest tu napisane jest prawdą?
http://sport.wp.pl/kat,1754,title,Skanda...omosc.html Jeśli tak, to widać, że ktoś nas strasznie w UEFA nie lubi... |
|||
25-10-2013, 11:34 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-10-2013 11:36 AM przez Kosteq.)
|
|||
|
|||
No tak, generalnie karny ewidentny i czerwona dla Turka w końcówce, co do tych 2 żółtych w 1 połowie, to też można się zgodzić w sumie, ale akurat z tego bym nie robił jakiegoś głównego błędu.
Ogólnie Legia się starała, ale ze Skabą w bramce i Vrdoljakiem gdziekolwiek nie wróżę im nawet punktu. |
|||
26-10-2013, 10:09 AM
|
|||
|
|||
Zgadzacie się z tym? Nie wiem jak to wygląda bo z tele wklejam. Stanowski dla Przeglądu:
'Legia dzisiaj na każdym polu zatrudnia coraz bardziej kompetentnych ludzi, w każdej sferze działalności jest liderem w kraju, najwięcej zarabia, najwięcej wydaje, pozyskuje najlepszych sponsorów, o reklamę na koszulce trwała niemal licytacja, loże VIP pełne są bogatych biznesmenów. Jest to po prostu poukładana firma, w której nie ma miejsca na fuszerkę. Coś może się nie udać, coś ktoś może spieprzyć, pojawiają się ludzkie błędy, ale w zamyśle wszystko odpowiednio pospinano. I chociaż drużyna dzisiaj nie gra nadzwyczajnie, mam nieodparte wrażenie, że nasza ekstraklasa przekształcać się będzie w coś na wzór ligi szkockiej, ale tej obecnej: już bez Rangersów. Jeden Celtic, a potem długo, długo nic. Nie rozumiem, jak można oceniać prezesa po roku pracy klubu na podstawie wyników drużyny w pucharach. Czy gdyby Dominik Furman wykorzystał świetną sytuację w Bukareszcie, to Leśnodorski byłby lepszym prezesem? Gdyby Vrdoljak nie stracił piłki w rewanżu, to prezes wyglądałby na fachowca wyższej klasy? A gdyby Skaba obronił łatwy strzał w meczu z Apollonem? Mnie się wydawało, że prezes jest od tego, by stworzyć swoim pracownikom jak najlepsze warunki do wykonywania zadań: pion sportowy ma dostarczyć wyniki, pion marketingu ma zazielenić słupki w Excelu, akademia ma wyprodukować piłkarzy itd. Prezes gdzieś tam z góry spogląda, kto mimo narzędzi nie jest w stanie wywiązać się ze swojej roli i wyciąga wnioski, wymienia co słabsze elementy, planuje też posunięcia strategiczne - takie, jakich nie realizuje się ani w rok, ani w dwa. Wystarczy przejść się na Łazienkowską, porozmawiać z pracownikami, a oni przyznają, że dzisiaj każdy tam wie, co ma robić. To nie domek z kart, tylko budowla z solidnymi fundamentami, bardzo logicznie zaplanowana. W Europie może iść lepiej lub gorzej. Kiedyś w Moskwie Maciej Rybus strzelił chyba jedynego gola prawą nogą spoza "szesnastki"w swojej karierze, a później sędzia nie zauważył stuprocentowego faulu Jakuba Wawrzyniaka w polu karnym, co w praktyce eliminowałoby warszawski zespół. Natężenie fartu: ogromne. Dla odmiany - teraz w Trabzonie arbiter nie zauważył "jedenastki"dla legionistów. Bywa. Ale sęk w tym, by takie incydenty nie trzęsły całym klubem i nie decydowały o niczyjej przyszłości. Ja twierdzę, że przy Łazienkowskiej powstał - i ciągle rośnie w siłę - europejski klub, tyle że jeszcze bez europejskich wyników. Przyjdą. ' |
|||
26-10-2013, 11:06 AM
|
|||
|
|||
Ehh te pismaki i to i ich wielbienie Legiuni....rzygać się chce jak się czyta te zachwyty nad klubem, który obecnie kompromituje nas na arenie międzynarodowej.......ale cóż Legia zawsze miała dobrą prase i ja już o tym klubie czytałem większe głupoty w swoim życiu.
Ten tekst, który tu zapodałeś można by przytoczyć do co najmniej 7-8 klubów z naszej ekstraklasy, ale powstał oczywiście o Legii........między innymi przez to właśnie Sander Legia jest tak w Polsce "lubiana"... Szkoda tylko, że pan Stanowski nie opisał jak wygląda wejście na sektor kibiców gości na łazienkowskiej, jakie tam panują standardy tej "firmy"... |
|||
26-10-2013, 11:14 AM
|
|||
|
|||
|
|||
26-10-2013, 11:31 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2013 11:44 AM przez Sander.)
|
|||
|
|||
@Martin
Pan Stanowski jechał po Legii wiele razy tak, że spokojnie. Cytat:Ten tekst, który tu zapodałeś |
|||
26-10-2013, 11:47 AM
|
|||
|
|||
Sander
Może coś w tym jest. Jednak mam nadzieję, że to nie będzie model stricte szkocki, gdzie jest jeden klub, tylko doszlusuje do Legii kilka klubów. W kwestiach organizacyjnych Lech też wygląda coraz lepiej, może Śląsk po odejściu Solorza wróci na prostą, a Wisła pod Frankiem Smudą wreszcie zacznie grać w piłkę. Jeden klub tak naprawdę niewiele nam da. Przydałaby się zdrowa rywalizacja minimum 3-4 klubów na wysokim poziomie. I tak myślę, że za jedną Legią mogą pójść kolejne firmy. Martin Czepiasz się. Legia organizacyjnie jest krok milowy przed każdym klubem i to jest widoczne na każdym kroku. Tu nie chodzi o wynik sportowy, bo akurat w tym artykule Stanowskiego ma on niewielkie znaczenie. Pakman Ciekawe po co w takim razie prezes Boniek czekał wieczność na ogłoszenie decyzji jak i tak każdy ją znał/ |
|||
26-10-2013, 12:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie | |||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 85 gości