Piłka nożna ogólnie
|
26-10-2013, 12:36 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Widać w tym klubie profesjonalizm, wszystko jest zaplanowane, nic nie jest przypadkowe. Widać w Legii pomysł na lata.
Ja Legii bronić nie zamierzam, bo to nie jest mój ulubiony klub, ale nie mów mi, że w Śląsku, organizacja jest lepsza. Chyba nie muszę Ci przypominać co się działo jeszcze miesiąc temu.... Może Lech? Jakiś tam poziom osiąga, ale jeszcze daleko od ideału. Nie będę pisał o innych klubach, bo tam to rządzi przypadek. Brak jakiegokolwiek pomysłu na zespół, a nóż widelec coś się uda osiągnąć. Legia jest nieźle poukładana, może nie idealnie, ale porównywać to do innych klubów ekstraklasy, to jak porównywać Władimira Kliczkę do Mateusza Malujdy... |
|||
26-10-2013, 07:08 PM
|
|||
|
|||
@Kubala
Różnica między Legią a Lechem, Wisłą, Górnikiem, Śląskiem czy paroma innymi w kwestii organizacji klubu jest tak naprawdę niewielka. Za dużo czytasz pro-legijnej prasy. Wedle większości pismaków Legia od zawsze jest najlepsza we wszystkim tylko jakoś tytułów mistrza Polski najwięcej nie ma... |
|||
26-10-2013, 08:05 PM
|
|||
|
|||
Jeśli porównujesz stabilność organizacyjną, finansową, wysokiej jakości pracowników, znakomitym zapleczu (choćby szkółki młodzieżowe) z organizacją, gdzie nie płaci się trenerowi od ponad roku (Górnik), zawirowaniami, które o mały włos spuściłyby klub do czwartej ligi (Śląsk), proponowaniu kontraktów na poziomie 500 tys euro i granie później przez to juniorami (Wisła) i ty to nazywasz niewielką różnicą...
Spoko, można nie lubić jakiegoś klubu, ale kurczę, trochę obiektywizmu by się przydało... |
|||
26-10-2013, 08:35 PM
|
|||
|
|||
(26-10-2013 08:05 PM)kubala1122331 napisał(a): Jeśli porównujesz stabilność organizacyjną, finansową, wysokiej jakości pracowników, znakomitym zapleczu (choćby szkółki młodzieżowe) z organizacją, gdzie nie płaci się trenerowi od ponad roku (Górnik), zawirowaniami, które o mały włos spuściłyby klub do czwartej ligi (Śląsk), proponowaniu kontraktów na poziomie 500 tys euro i granie później przez to juniorami (Wisła) i ty to nazywasz niewielką różnicą... 1 - skąd masz informacje, że w Górniku od roku Nawałka nie dostał pensji? 2 - pamiętasz o zawirowaniach między iti a kibicami? hmm w jakim to było klubie... 3 - uważasz, że Legioniści mają dużo słabsze kontrakty od Wiślaków? Gdyby różnica była tak wielka jak piszesz, to taki klub nie grałby w LM? A no tak gra w LE, właściwie czy to można nazwać grą? OK nie o poziomie sportowym dyskutujemy... (26-10-2013 08:05 PM)kubala1122331 napisał(a): Spoko, można nie lubić jakiegoś klubu, ale kurczę, trochę obiektywizmu by się przydało...Oczywiście, że Legii nie lubię i nigdy tego nie ukrywałem. Niech najpierw nasza dziennikarska "elita" łyknie trochę obiektywizmu... |
|||
26-10-2013, 08:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-10-2013 08:41 PM przez Sander.)
|
|||
|
|||
@Martin
Naprawdę jeśli idzie o takie rzeczy jak stabilność finansowa, planowanie i organizacja transferów,zgrupowań, polityka kontraktowa, szkółka klubowa, sztab, zaplecze treningowe, wypłacalność i wszystko co tyczy się szeroko pojętej organizacji to może Lech gdzieś tam może się równać a pozostali to sorry. No i tak w ogóle co mają wyniki do organizacji klubu? |
|||
26-10-2013, 08:44 PM
|
|||
|
|||
@Sander
Przecież ja nigdzie nie napisałem, że np. w Śląsku jest lepiej. Zwracam tylko uwagę na to, że jest w Polsce kilka klubów, gdzie różnica między nimi a Legią nie jest aż tak wielka w niektórych kwestiach jak to sugeruje redaktor Stanowski, Kubala i Ty. |
|||
27-10-2013, 09:35 AM
|
|||
|
|||
1. Ze strony Gornika. Pare tygodni temu czyt.
2. Ale jesli chodzi o organizacje to konflikt z kibicami niewiele zmienia 3. I tu jest podstawowa roznica. Jesli Legie stac niech daje, ale Wisly nie stac. Barca ma wyzsze kontrakty od Legii ale to nie znsczy ze jest slabsza organizacyjnie.. |
|||
27-10-2013, 07:03 PM
|
|||
|
|||
Kryzys w Śląsku....przegrać z Zawiszą u siebie W dodatku w fatalnym stylu, ehh w tym sezonie definitywnie trzeba zweryfikować plany, zamiast walczyć o puchary to będziemy walczyć o utrzymanie....
|
|||
28-10-2013, 04:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-10-2013 04:04 PM przez KrychuTMT.)
|
|||
|
|||
Wisła i Śląsk z głowy , to teraz czas na Legie .
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 09:47 PM
|
|||
|
|||
HAHA mówiłem , że czas na Legie.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości