Piłka nożna ogólnie
|
09-08-2013, 12:45 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Niedobrze, szykuje się kolejny w tym sezonie eurowpierdol, ale jak Śląsk powalczy to i tak będzie dla mnie wygranym.
|
|||
09-08-2013, 02:04 PM
|
|||
|
|||
Eurowpierdol jest wówczas gdy dostajemy od ogórków jak Levadia, Żalgiris itp od Sevilli nie będzie eurowpierdolu.
|
|||
09-08-2013, 02:58 PM
|
|||
|
|||
A jak Śląsk przegra, powiedzmy, 5-0 i 5-0 to jak to nazwać?
|
|||
09-08-2013, 03:10 PM
|
|||
|
|||
Idea eurowpierdolu pochodzi od porażek z ogórkami.
Eurowpierdol - kompromitacja. Śląsk już kompromitacji uniknął a teraz może być sensacyjnie lub tak jak się przewiduje. |
|||
09-08-2013, 03:18 PM
|
|||
|
|||
Tak naprawdę to kompromitacji doznał w tym sezonie jedynie Lech. Piast choć odpadł w pierwszej rundzie, to jednak powalczył z zespołem silniejszym od siebie, z zespołem, który dwa razy pokonał solidną szwedzką drużynę w następnej rundzie.
|
|||
09-08-2013, 03:35 PM
|
|||
|
|||
Ale z szacunku do nas samych nie mówmy, że odpadnięcie z Azerami to nie jest hańba.
|
|||
09-08-2013, 03:55 PM
|
|||
|
|||
Smutna prawda jest taka, że nie jest to hańbą. Większą jest odpadnięcie z Litwinami, gdzie piłka klubowa jest już dawno za azerskim futbolem drużynowym.
Ale jakby nie patrzeć, to Lech jako jedyny z naszych pucharowiczów zdołał w tym tygodniu wygrać, a jest najbardziej krytykowany |
|||
09-08-2013, 06:26 PM
|
|||
|
|||
Co do tłumaczeń najpierw Piasta a potem Lecha.. To jest taki fajny wierszyk.
Miła to i tania rzecz W telewizji ujrzeć mecz, Synek wrzask wydaje czasem: – Nasi walczą z Hondurasem! Pędzę wtedy, to zmaganie Chcę obejrzeć na ekranie, A tam sprawozdawca grzmi: – Nasi mają więcej z gry! Zdanie to nic nie oznacza, Naszych leją w rytmie cza-cza, Przez plac jadą jak po stole I ładują Polsce gole. Ale po co ronić łzy? Nasi mają więcej z gry! Ktoś wyjaśnił, że ta dziwność Ma określić ich aktywność, Że w grze wprawdzie są do kitu, Ale mają więcej sznytu, Większy fajer, większa faja, Choć ich leją pięć do jaja! Ale radość, hi hi hi! – Nasi mają więcej z gry! Gdyby – losu zarządzeniem - Chopin grał z Dreptakiem Heniem W dwa Bechsteiny w jednej sali I by obaj naraz grali, A ten Chopin smukłą ręką Nostalgicznie, ślicznie, cienko, A ten Henio głośno, basem, Pięścią raz, a raz obcasem, Sprawozdawca krzyknąłby: – On ma dużo więcej z gry! Co nie znaczy, że jest lepszy, Bo w zasadzie – pardon – pieprzy, Ale szybciej, ale głośniej, Efektowniej i radośniej. Bowiem u nas proszę panów Kwitnie kult dla bałaganu, Wrzasku, blasku i zamętu, Lataniny i tętentu, Innym lepiej! Ale my Mamy dużo więcej z gry!!! |
|||
10-08-2013, 01:54 PM
|
|||
|
|||
http://www.weszlo.com/news/15928-Lewando...ci_z_kadry
Nie myślałem, że Lewemu sodówka uderzy do głowy i zrobi się taki zachłanny. Nawet na rozsądnego chłopaka wyglądał, ale pieniądze robią z człowiekiem różne rzeczy. Mam wrażenie, że jakby jednak nie grał dla kadry byłoby lepiej dla wszystkich, zresztą Kuba też. To przez nich odpadł Obraniak, a to przecież solidny kopacz był mimo swoich wad. Ale przecież to Kubuś z Robercikiem muszą być największymi gwiazdami. Byłoby szkoda i niemiło, ale jeśli panom nie chce się grać w kadrze, męczy ich to i jest tylko trudnym obowiązkiem, to droga wolna - Klopp się ucieszy... Czemu nie odbiło takim zawodnikom jak Mandżukić, Dżeko, Ronaldo, Messi, którzy zawsze chętnie na kadrę przyjadą i dają z siebie wszystko? Zawsze Polakowi: ) |
|||
10-08-2013, 07:17 PM
|
|||
|
|||
Były emocje w środę i czwartek. No i w piątek podczas losowania.
Najważniejsze, że dwie polskie drużyny grają dalej. Śląsk z Sewillą będzie miał ogromnie ciężkie zadanie, ale przed dwumeczem z Club Brugge wszyscy mówili dokładnie to samo... Legia wylosowała dobrze. Steaua to rywal spokojnie do przejścia, jest duża szansa na grę w LM. A co do dopingu w Brugii to był fantastyczny, a że poleciała raca......niepotrzebnie. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 68 gości