Piłka nożna ogólnie
|
15-03-2019, 11:31 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Górnik - Lech bez niespodzianki.. Ciekawe ile Nawałka
wytrzyma. |
|||
16-03-2019, 12:55 AM
|
|||
|
|||
Tak szybko go nie wyrzucą, bo jednak odprawa byłaby gigantyczna.
Ogólnie Lech nie rozczarowuje. Jest słaby, ma skład maksymalnie na środek tabeli i taką pozycję zajmuje. Myślę, że obecnie Górnik Zabrze ma w swoim składzie o wiele więcej jakości. Przed nami jeszcze mecze z Lechią, Jagą czy Pogonią - jestem szczęśliwy, że nie dzielą w tym sezonie punktów po 30. kolejkach. A tak, utrzymanie raczej będzie, choć na "ósemkę" raczej nie ma co liczyć. I nic się nie zmieni, jeżeli latem nie będzie naprawdę sensownej rewolucji. Nie wyobrażam sobie Lecha z Gajosem, Trałką, Janickim czy Vujadinoviciem odnoszącego sukcesu. Latem ostateczny sprawdzian dla Nawałki. Okaże się, czy przyszedł rzeczywiście coś zrobić czy zwyczajnie dla ładnej kasy. |
|||
22-03-2019, 08:55 AM
|
|||
|
|||
Polska wygrała pierwszy mecz pod wodzą Brzęczka, 1:0 z Austrią.
Spotkanie oglądałem od 20-tej minuty więc ominął mnie początkowy szturm Austriaków, za to nie ominęła mnie co najwyżej letnia gra Polaków do przerwy. W drugiej połowie długo było lepiej, strzeliliśmy gola, ale sama końcówka (jak u Sulęckiego) popsuła mi odbiór meczu bo spokojnie mogło być 1:1 i trzeba przyznać, że wynik jest lepszy niż gra bo groźnych akcji zespoły miały po równo. Jednak najważniejsze są punkty, a takie trudne mecze trzeba umieć wygrywać - za to brawa. O ile wolę Fabiańskiego w bramce to przyznam, że decyzja (mam nadzieje że nie została zmieniona) o ustaleniu wreszcie numeru jeden na pół roku z góry jest bardzo dobra i niech ten Wojtek już broni. Byle jak wczoraj. Nie podobał mi się Frankowski - dla mnie pół poziomu niżej niż większość naszej reprezentacji, widać że jednak trochę mu brakuje. Przede wszystkim spokoju i szerszego spojrzenia na boisko. Mały plusik dla Kędziory, który ewoluował przez cały mecz - średnio występ przeciętny, ale tendencja wzrostowa. Jeszcze doczepiłbym się Bereszyńskiego za akcję Janko w końcówce a tak to... super czad Dawno nie oglądało mi się naszej reprezentacji z taką przyjemnością, szczególnie w drugiej połowie gdzie się rozhulali i tworzyli sporo sytuacji. Warto dodać, że wiele z tego działo się po zejściu Zielińskiego co w teorii powinno utrudnić zadanie. Za chwilę Łotwa, tak jak powiedział Lewandowski: koncentracja i zagranie dwóch dobrych meczy z rzędu bo pamiętamy, jak to było w przeszłości po pierwszym dobrym meczu. Brawo za podejście. |
|||
24-03-2019, 10:45 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-03-2019 10:49 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Ale ten mecz z Łotwą to był dramat.. Gra taka sama
jak na mundialu czy nawet gorsza. Strach pomyśleć jakby to była taka Anglia a nie Łotwa której Macedonia wpakowała w pierwszej kolejce 3 bramki. Pierwsza połowa pokaz. Izrael - Austria 4:2 |
|||
25-03-2019, 08:15 AM
|
|||
|
|||
Wg mnie nie było tak źle, ale też daleki jestem od zachwytów. Podobała mi się ilość stwarzanych sytuacji bramkowych, mocny ciąg na bramkę, ofensywne nastawienie i szukanie różnych rozwiązań: był słupek i sam-na-sam Lewandowskiego w pierwszej połowie, trzy dobre strzały w drugiej zanim w ogóle strzeliliśmy bramkę.
In minus na pewno sam początek, gdzie Łotwa przeprowadzała akcje za akcję i całokształt, gdzie pozwoliliśmy Łotyszom oddać prawie dwa razy więcej strzałów niż Macedończycy, a to zgubienie krycia w drugiej połowie i jeden na jednego ze Szczęsnym mogło się naprawdę źle skończyć. Takie mecze trzeba przecierpieć i wyciągnąć wnioski, cieszy samokrytyka i trzeźwe podejście do tematu Glika czy Pazdana. |
|||
25-03-2019, 02:47 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2019 02:48 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Jasne , ale takich frajerów trzeba golić ostro
szczególnie z takim potencjałem w ataku mam wrażenie że wczoraj Piątek z Lewym sobię trochę przeszkadzali. Łotwa w poprzednich eliminacjach dwa razy remisowała z Andorą 0-0, w jednym z tych spotkań w pierwszej połowie nie oddała ani jednego strzału. Jest to Słaby zespół spodziewałem łatwego meczu, a nie tylu niecelnych podań, mamy szczęście że Łotysze w drugiej połowie nie wykorzystali tej znakomitej okazji gdy napastnik spartolił strzał. Jest dużo do poprawy, w czerwcu tak tak ciężcy rywale jak dla nas już dawno się z tym pogodziłem, Macedonia szczególnie na wyjeździe i nieobliczalny Izrael który ładował wczoraj Austrii. |
|||
31-03-2019, 12:27 PM
|
|||
|
|||
Nawałka zwolniony po wcześniejszym remisie Lecha
z Koroną, tymczasowym Żuraw. Oj ciężkie czasy dla Lecha, trzy mecz do końca rundy a oni drżą o awans do ósemki. Rutkowski sam powinien zostać zwolniony ale się nie da go zwolnić powinni znaleźć jakiegoś dobrego trenera zza granicy, najlepiej poszukać w drugiej bundeslidze. |
|||
31-03-2019, 04:44 PM
|
|||
|
|||
Nawałka juź pluje sb w twarz , że połasił się na kasę i wybrał Lecha. Cały prestiż naszarpnięty przez występ na Mundialu poszedł się je..ć. Mógł sb pójsc na spokojnie do Chin , a teraz nie wiadomo czy będą tam go chcieli. Mamy aktualnie myśl trenerską jak i poziom ekstraklasy. A więc marny. Jedynym Polakiem, który ma jakąś remomę poza granicami jest Kasperczak głównie w Afryce,ale też we Francji coś działał.Jendak remomę wyrobił jeszcze gdy poziom ekstraklasy był całkiem przyzowity. Ostatnim polskim trenerem, który próbował czegos za granicą był Probierz i niewiele z tego wynikło.
|
|||
31-03-2019, 07:37 PM
|
|||
|
|||
Ale Wisła ładnie dziś pojechała, piękny doping
i skuteczna gra, ciekawe czy po Nawałce poleci też "Se"-Pinto" czy daje mu czas Lok do środy i meczu z Jagą. |
|||
10-04-2019, 07:13 PM
|
|||
|
|||
Obejrzałem sobie półfinał Pucharu Polski Raków - Lechia i jestem przerażony sędziowaniem w tym spotkaniu. Jak kibicuję Lechii w walce o mistrzostwo Polski, tak tutaj zostali wciągnięci za uszy przez sędziego Marciniaka. Katastrofa. "Sędzia zadaniowy" - pewnie dlatego zaszedł tak wysoko w swojej karierze.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 73 gości