Piłka nożna ogólnie
|
06-06-2018, 07:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018 07:51 PM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Ja właśnie planuję tutaj znajomymi trochę postawić u buka na turniej i dlatego trochę analizuję ;-). I im bardziej analizuję tymbardziej nie wiem. Francja ma trudną grupę i nie zdziwię się , jeśli wyjdą z niej z problemami nawet z 2 miejsca za Dania na przykład . Ale ogólnie są faworytem i myślę , że zagrają w finale. Brazylia zawsze niebezpieczna. No jest Hiszpania. Szwajcaria może zaskoczyć , mam nadzieję , że polska. Anglia ma w miarę mocny skład , dawno nic nie osiągnęła. Ciekawe jednak jak młody selekcjoner ułoży piłkarzy. Myślę , że Ćwierfinał w zasięgu , chyba ze trafią na Polskę. Nie wiem czemu ale czuję , że Niemcy nawet z grupy nie wyjdą. Musi nastąpić w końcu jakiś słabszy moment, podobnie mieli Hiszpanie czy Francuzi, włosi. A wiadomo faza grupowa jest najbardziej nieprzewidywalan i tutaj faworyci często się męczą z drużynami , które normalnie by ogarnieli . Mają zawsze wychodzących z grupy na wielkich turniejach meksykanów. Są Szwedzi z którymi strasznie się męczyli w eliminacjach. Zobaczymy
|
|||
06-06-2018, 08:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018 08:12 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Czarne Końie to moim zdaniem:Egipt-Śilna paka z
gwiazdą, Szwecja nie obciążona Ibrą i jego ego, Chorwacja z niesamowitą siła w środku pola Modrić-Kovaćic-Rakitić, Nigeria-moim zdaniem śilniejsza repra niż Senegal, potrafili wygrywać z Argentyną w towarzyskim, Dania zespół w tym momencie o podobnej śile co Polska, ze świetnym rozgrywającym Eriksonem. |
|||
06-06-2018, 08:29 PM
|
|||
|
|||
Brazylia, Francja, Niemcy, Hiszpania - w takiej kolejności. Drużyny najbardziej kompletne, doświadczone na wielkich turniejach. Brak któregoś z nich w półfinale byłby dla mnie sensacją.
|
|||
06-06-2018, 09:31 PM
|
|||
|
|||
Niemców zabraknie :-) Jak dla mnie czarne konie to : Egipt, Dania , Szwajcaria i Polska jak dla mnie wszystkie mogą dojść do ćwierfinału a jedna z nich do półfinału . Na chwilę obecną to bym obstawiał tak Brazylia , Francja , Hiszpania, Szwajcaria
|
|||
06-06-2018, 09:53 PM
|
|||
|
|||
Ale dlaczego Szwajcaria? :O
Czarny koń? Hmmm... ciężko mi powiedzieć. Egiptu bym nie skreślał, ale w 1/8 finału trafiają na Hiszpanię lub Portugalię, więc chyba tam nie dadzą już rady. Może Senegal? Z Europy na pewno Dania i, a niech będzie, Polska ![]() |
|||
06-06-2018, 10:10 PM
|
|||
|
|||
Egipt pierwszy mecz zagra z Urugwajem najprawdopodobniej jeszcze bez Salaha, Urugwaj to tez
nie byle co, reprezentacja z potencjałem na 1/8, a jakoś nikt o nich nie mówi, Cavani-Suarez wracając do Egiptu wiele zależy od Salaha, co pokazał dzisiejszy towarzyski mecz Egiptu z Belgią Czerwone diabły ograły Faraonòw 3:0. Mo to 50 % tej ekipy. |
|||
06-06-2018, 10:10 PM
|
|||
|
|||
No a czemu nie ? Mają naprawdę w miarę mocny, równy skład. Są zgrani , w eliminacjach przegrali tylko jeden mecz z Portugalią. Pierwsze miejsce przegrali różnicą bramek. Wprawdzie mieli wyjątkowo łatwą grupę. Zagrożeniem były tak naprawdę tylko Węgry. Na ostatnim mundialu przegrali w 1/8 z Argentyną po dogrywce, na Euro z Polską po karnym. W grupie obok Brazylii mają Serbię i Kostarykę. Mogą zaskoczyć.
|
|||
06-06-2018, 10:26 PM
|
|||
|
|||
No ale to zawsze był taki solidny średniak, myślę, że tak samo będzie i tym razem. Ja się obawiam, że mogą nawet z grupy nie wyjść. Brazylia raczej poza zasięgiem, pewnie zadecyduje mecz z Serbami. A w nim minimalnie stawiałbym na Bałkańców. Mają świetną ekipę, która wreszcie awansowała na mundial po latach niepowodzeń. Na pewno będzie świetny meczyk. Zobaczymy. Zaskoczyłeś mnie tą opinią
![]() Egipt to jest chyba jedyny zespół na mundialu, który ma taką dysproporcję w składzie. Z jednej strony Salah, a z drugiej jakiś pomocnik z ligi filipińskiej ![]() |
|||
06-06-2018, 10:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-06-2018 10:33 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Dobry zespół z wieloma świetnymi zawdodnikami, Shaqiri, Granit Xhaka, no i wielu zawodników
z Bundesligi-Embolo,Drmić, doświadczony Fernandes, niewiele nowych twarzy, zgrana ekipa eliminacje bardzo dobre, długo byli przed Portugalią, chociaż mają trudną grupe, to powinni wyjść razem z Brazylią.Jeśli nie trafią na Hiszpanie w 1/8, może być awans do ćwierćfinału. Lekarz As Monaco:Nie ma realnych szans na wyjazd Glika, na mundial. |
|||
07-06-2018, 09:37 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2018 09:51 AM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
https://www.transfermarkt.pl/agypten/sta...erein/3672
Salah 150 mln, Egipt jako całość 196 ;-) https://www.transfermarkt.pl/polen/start...erein/3442 https://www.transfermarkt.pl/senegal/sta...erein/3499 https://www.transfermarkt.pl/kolumbien/s...erein/3816 https://www.transfermarkt.pl/japan/start...erein/3435 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 60 gości