Odlanier Solis
|
16-02-2017, 06:09 AM
|
|||
|
|||
RE: Odlanier Solis
Obstawiam, że to będzie ostatnia walka grubego. Po tej walce Solis będzie atrakcyjnym rywalem co najwyżej dla Dawejki (który byłby zdecydowanym faworytem).
|
|||
16-02-2017, 09:59 AM
|
|||
|
|||
Jeżeli Solis tę walkę przegra, to kolejną może toczyć co najwyżej z Letrem. Charr to przecież kompletny wrak. Już cruiser Briedis znokautował go tak, że biedny Manuel o mało nie wyleciał z ringu, prosto na kolana Kadyrowa, którego mina była naprawdę bezcenna. Polecam odświeżenie sobie tej walki.
https://www.youtube.com/watch?v=Vss51ljFzL4 Reakcja czeczeńskiego wodza gdzieś w okolicy 17:57 . Charr wolny jak Wach, Briedis wyglądał przy nim jak półciężki a mimo to skończyło się tak, jak się skończyło. Nie wiem, jak nisko musiałby upaść Solis, żeby z nim przegrać. |
|||
16-02-2017, 11:24 AM
|
|||
|
|||
Jeden z bardziej efektownych nokautów ostatnich lat w stylu torreador zabijający byka. Briedis zdeklasował Charra dzięki technice, a jeszcze bardziej motoryce. O ile Solis również dobrą technikę posiada, a i ręce ma dość szybkie, to w pracy nóg pomiędzy Łotyszem a nim jest prawdziwa przepaść. Briedis obskakiwał Charra, jak chciał, a Solis tego nie zrobi. Czekają więc nas chyba wymiany z bliska, ale Powietkin pokazał, że mając przewagę techniki tak też można Charra znokautować. Solis chyba tak mocno nie bije, ale i tak będzie dla mnie faworytem, o ile nie wyjdzie na ring skrajnie zapuszczony.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
16-02-2017, 10:58 PM
|
|||
|
|||
Federacja WBA nie wyraziła zgody, żeby stawką planowanej na 11 marca walki pomiędzy Manuelem Charrem (30-4, 17 KO) i Odlanierem Solisem (22-3, 14 KO) był tytuł tymczasowego mistrza świata wagi ciężkiej.
Prośbę o usankcjonowanie tego pojedynku jako walki mistrzowskiej zgłosili organizatorzy gali w Bonn. Federacja WBA niedawno podjęła decyzję o ograniczeniu ilości posiadaczy jej pasów mistrzowskich, dlatego nie była zainteresowana sankcjonowaniem walki Charr - Solis. Mistrz wagi ciężkiej World Boxing Association zostanie wyłoniony 29 kwietnia, kiedy o ten pas na gali w Londynie zaboksują Anthony Joshua i Władimir Kliczko. http://www.ringpolska.pl/boks-na-swiecie...harr-solis |
|||
16-02-2017, 11:24 PM
|
|||
|
|||
Jeszcze tego brakowało aby obecna trzecia liga walczyła o pas nawet tymczasowy,
|
|||
17-02-2017, 09:57 AM
|
|||
|
|||
Może Solis się teraz bardziej przyłoży
|
|||
17-02-2017, 02:39 PM
|
|||
|
|||
Co myślicie, żeby Solis spróbował w przyszłości swoich sił w cruiser?
|
|||
17-02-2017, 03:30 PM
|
|||
|
|||
Czy to taki żart?
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
17-02-2017, 03:51 PM
|
|||
|
|||
To wtedy trzeba by było ustanowić nowy limit cruiser
|
|||
17-02-2017, 04:11 PM
|
|||
|
|||
Solis to chyba jedyny bum któremu poświęca się tyle uwagi.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości