Chris Byrd - Andrzej Gołota (2004-04-17)
|
31-10-2012, 09:10 PM
|
|||
|
|||
RE: LPW, Tydzień 1: Andrzej Gołota - Chris Byrd
No mam nadzieję,że dyskusja się rozrusza..
![]() |
|||
31-10-2012, 11:04 PM
|
|||
|
|||
W piątek wrzucę swoją kartę. Trzymajcie za słowo.
Jutro 12 godzin w pracy, bo prawie wszyscy inni mają wolne ze względu na święto, a kierownictwo niestety wie, że ja go nie obchodzę. Dyskryminacja ze względu na wyznanie ![]() |
|||
02-11-2012, 04:50 PM
|
|||
|
|||
Na 2 kolejkę proponuję walkę Floyd-Oscar
![]() |
|||
02-11-2012, 07:55 PM
|
|||
|
|||
Swoją kartę wrzucę do niedzieli.
@Peter Kiedyś punktowałem to starcie i wyszło mi ok 117-111 dla Money'a więc nie wiem skąd te kontrowersje. Jestem za aby o nich pogadać. ![]() They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
02-11-2012, 08:12 PM
|
|||
|
|||
W końcu się zebrałem, przepraszam za opóźnienie. Moja karta:
Runda 1: 10-9 Byrd* Runda 2: 10-9 Byrd Runda 3: 10-9 Gołota Runda 4: 10-9 Gołota Runda 5: 10-9 Gołota Runda 6: 10-9 Byrd Runda 7: 10-9 Byrd Runda 8: 10-9 Byrd Runda 9: 10-9 Byrd Runda 10: 10-9 Byrd Runda 11: 10-9 Byrd Runda 12: 10-9 Gołota* OGÓŁEM: 116-112 Chris Byrd Punktując wyrównane rundy dla Byrda: 117-111 Byrd Punktując wyrównane rundy dla Gołoty: 115-113 Byrd Do tej pory nie rozumiem, skąd wzięły się wszystkie te kontrowersje wokół tej walki. Gołota jej nie wygrał. Andrzej był po prostu nieefektywny, Byrd wręcz przeciwnie: był efektywny i skuteczny. Gdybym miał przyczepić się do którejś z kart punktowych tej walki, to byłaby to karta pana Weisfelda, który wypunktował 115-113 dla "Andrew", moim zdaniem kompletnie nieuzasadnione. Tak jak już wspomniałem, nie rozumiem kontrowersji i oskarżeń o "rabunek". Gdyby sędziowie wypunktowali zwycięstwo Andrzeja, to wtedy owszem, kontrowersje byłyby uzasadnione. Ale w takim wypadku werdykt moim zdaniem jest jak najbardziej słuszny. --------------------- A teraz w temacie samej ligi: 1)Postanowiłem dodać kolejny punkt do zasad, bo jak zauważyłem kilka osób oddało głos w ankiecie nie dodając swoich kart: - Głosy użytkowników którzy nie dodali swoich kart punktowych NIE BĘDĄ brane pod uwagę przy podsumowaniach każdego z tygodni i wydawaniu opinii, kto powinien wygrać daną walkę zdaniem Forumowiczów. 2)Walki które chcecie zobaczyć w lidze przysyłajcie mi na PW albo podawajcie w temacie głównym, aby uniknąć bałaganu. 3)@Jerome, @Peter Skoro pojawił się temat walki, która będzie "bohaterem" drugiego tygodnia, to już teraz mogę powiedzieć, że będzie to jedna z walk Mayweathera, która do teraz budzi spore emocje, i nie będzie to jego walka z De La Hoyą. A więc jaka? Domyślcie się sami ;] |
|||
02-11-2012, 08:20 PM
|
|||
|
|||
Zab Judah;p
![]() |
|||
02-11-2012, 08:24 PM
|
|||
|
|||
@Pakman
Ogólnie nie kwestionuję Twojej ostatecznej punktacji, bo remis uznaję, ale dyskutowałbym z dwoma rundami: (28-10-2012 08:14 PM)Pakman napisał(a): 7. 10-9 Gołota* VII runda – Na samym początku Byrd trafił czysto Gołotę kombinację 5-6 czystych ciosów. Później Gołota starał się atakować (dosyć nieskutecznie), a Byrd pozostawał bierny. Jednak w ostatniej minucie rundy Byrd znowu wyprowadził serię celnych ciosów, która przeważyła szalę na jego stronę. W tej rundzie Byrd = precyzja i więcej celnych ciosów, Gołota= Agresja, czyli runda dla Byrda. VIII runda – Tutaj Gołota został zupełnie ograny. Najlepiej widać to w wymianach przy linach. Andrew uderza serię 3-4 ciosów na barki i łokcie Byrda, a Byrd w odpowiedzi wyprowadza 3-4 błyskawiczne ciosy na głowę Polaka. Do tego pod koniec rundy Byrd dołożył swoje celne ciosy w walce na środku ringu. Tę rundę Byrd wygrał bardzo wyraźnie, Gołota był do bólu nieskuteczny. |
|||
02-11-2012, 08:30 PM
|
|||
|
|||
Zgadza się,te dwie rundy wyraźnie dla Byrda takie najlepiej oddające tę walkę-nieskuteczny Andrew wali głową w mur,Byrd sprytnie i skutecznie punktuje
![]() |
|||
02-11-2012, 09:07 PM
|
|||
|
|||
@Szakal
Któraś z walk z Castillo ? ![]() |
|||
02-11-2012, 09:20 PM
|
|||
|
|||
@Pakman
Bingo ;] Będzie to pierwsza walka Floyda z "El Temible". No, ale do tego mamy jeszcze całkiem sporo czasu. Teraz wróćmy do tematu bieżącego, czyli Gołota - Byrd. Póki co nie pojawił się nikt, kto widział pewne zwycięstwo Gołoty i podparł to swoją kartą. Szczerze mówiąc, to się tego trochę nie spodziewałem. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości