Wieści z niższych kategorii wagowych
|
15-10-2014, 02:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Wieści z niższych kategorii wagowych
Jessie Vargasa myślę że by pokonał,z innymi mistrzami również go nie skreślam.
|
|||
16-10-2014, 02:01 AM
|
|||
|
|||
Pewnie dostał taki wymóg, bo po Algierim Pacquiao nie ma z kim walczyć.
|
|||
06-11-2014, 10:35 AM
|
|||
|
|||
Przyblizylby ktos sylwetke Fernando Montiela?
Widze ze koles ma ladnie wygladajacy rekord ale jak na piorko jest wiekowy (35 lat). Dwa nazwiska z jego resume ktore kojarze (tych Tajow (jeszcze) nie do konca rozrozniam) to Donaire od ktorego dostal TKO w 2. rundzie i Jhonny Gonzalez (porazka punktowa SD). Ma on jakies realne szanse na zawojowanie szczytu super piorkowej czy te jego ostatnie kilka zwyciestw z rzedu to juz takie odcinanie kuponow i obijanie slabiakow? Jego walka z Gonzalezem faktycznie byla taka wyrownana? Gosc mial jakies ciekawe walki godne uwagi w swojej karierze? |
|||
06-11-2014, 02:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-11-2014 02:45 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
Po porażce z Terrazasem odpuściłem sobie śledzenia jego kariery. Dla mnie Montiel był zawsze bokserem przereklamowanym, którego osiągnięcia są większe niż jego faktyczny potencjał. Miał sporo obron, sporo sukcesów, ale z rywalami naprawdę dużego kalibru przegrywał. Z bardzo dobrym, ale past prime M. Johnsonem przegrał, z prime Gonzalezem przegrał, a z bokserem klasy p4p Donaire został zmieciony. Jego chyba największym skalpem jest znokautowanie w Japonii Hasegawy, który był już jednak po szczycie formy.
Z walk jakie mógłbym polecić, to te z Johnsonem, Gonzalezem, Hasegawą. Muszę sobie zobaczyć jego potyczkę z Z Gorresem, bo słyszałem kiedyś, ze były tam kontrowersje. Montiel moim zdaniem nic wielkiego już nie zawojuje i przegra z każdym pięściarzem przynależącym do czołówki kategorii piórkowej.. Podsumowując, Montiel był groźnym, solidnie wyszkolonym pięściarzem, ale nie był tak wybitny jak wskazywałby jego osiągnięcia. |
|||
06-11-2014, 06:12 PM
|
|||
|
|||
Wanheng Menayothin odebrał dzisiaj pas WBC w słomkowej Oswaldo Novoi, który nie wyszedł do 10 rundy. Podejrzewam, że jak to w Tajlandii sporą rolę odegrał klimat, bo walczyli na odkrytym ringu.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
17-11-2014, 06:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-11-2014 07:48 PM przez saliman1.)
|
|||
|
|||
Zunifikowany mistrz kategorii słomkowej Francisco Rodriguez Jr tylko zremisował z przeciętnym Jomarem Farajdo w 10-rundowej walce na Filipinach. Moim zdaniem jednak Filipińczyk nie zasłużył w tej walce na tak korzystny rezultat.
|
|||
17-11-2014, 08:31 PM
|
|||
|
|||
Rodriguez boksował z Fajardo w limicie super muszej, czyli 3 kategorie wyżej od słomkowej. To świadczy, że zapewne niebawem zwakuje tytuły ze względu na niemożliwość zmieszczenia się w limicie.
|||
18-11-2014, 09:53 PM
|
|||
|
|||
Na jego miejscu bardzo bym się zastanowił. Na tle journeymana wypadł blado. Powinien pójść w górę maksymalnie o jedną kategorię.
|
|||
19-11-2014, 12:29 AM
|
|||
|
|||
Ja nie wiem, jakim cudem on zrobił limit słomkowej na te 2 walki mistrzowskie z Sabillo i Takayamą, skoro zawsze walczył 1-2 kategorie wyżej. Pewnie meksykańska sztuczka wagowa a la Chavez. Jednak na dłuższą metę to nie działa. Niżej niż w muszej Rodriguez się nie zmieści.
|||
22-11-2014, 05:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-11-2014 05:32 PM przez saliman1.)
|
|||
|
|||
Ali Raymi po raz czwarty z rzędu znokautował Prince Maza debiutując w kategorii lekkomuszej. Bokser z Jemenu został w ten sposób mistrzem świata prestiżowej federacji UBO, której mistrzem był sam Dariusz Snarski!
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 22 gości