Wieści z niższych kategorii wagowych
|
18-12-2012, 04:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-12-2012 04:10 PM przez Szakal.)
|
|||
|
|||
RE: Wieści z niższych kategorii wagowych
@Pakman
Ioka następną walkę stoczy o pas WBA już w junior muszej. @Maynard Świetna wiadomość. Na pojedynek Ioka - Gonzalez czekam bardzo niecierpliwie, dobrze wiedzieć że "Chocolatito" wyraża chęć walki z Japończykiem. ---------- A co do Nietesa to sam się zastanawiam co się z nim dzieje... Ma ktoś jakieś informacje na ten temat? |
|||
07-01-2013, 11:16 AM
|
|||
|
|||
Srisaket Sor Rungvisai, według Swojego promotora, będzie następnym rywalem Yoty Sato. Walka ma odbyć się w Tajlandii, w kwietniu...
|
|||
08-01-2013, 04:24 PM
|
|||
|
|||
Wiecie coś na temat walki Arturo Santos Reyes - Hosumi Hasegawa? Walka odbyła się 22 grudnia 2012 roku i zakończyła się punktowym zwycięstwem pięsciarza z Japonii: 93-98 | 94-98 | 95-97. Znalazłby ktoś link do tej walki, lub może ją widział. Interesuje mnie czy wynik był kontrowersyjny.
|
|||
11-01-2013, 10:41 AM
|
|||
|
|||
Singyu 2 marca zmierzy się z Nr 1 WBO Paulusem Ambundą. Dobry ten Namibijczyk? Oglądał ktoś jego walki ?
|
|||
13-01-2013, 01:49 PM
|
|||
|
|||
Żyje ktoś na tym forum ? Wie ktoś może jakim cudem Cabarca dostał szansę walki o pas WBC z Hernandezem ?
|
|||
14-01-2013, 03:39 PM
|
|||
|
|||
16 marca Vazquez vs Burns lepszej walki w lekkiej być nie mogło. Na 95% obstawiam że walka potrwa 12 rund, ze względu na styl Vazqueza i to jego widze w roli faworyta.
|
|||
20-01-2013, 08:32 PM
|
|||
|
|||
Dwukrotny mistrz olimpijski w wadze muszej Chińczyk Zou Shiming podpisał kontrakt z grupą Top Rank. 32-letni pięściarz ma zadebiutować 6 kwietnia na gali w Macau.
|
|||
20-01-2013, 08:34 PM
|
|||
|
|||
Zajrzałem właśnie na boxrec, na profil Akiry Yaegashiego i jestem w dużym szoku. Otóż jako kolejny rywal walecznego Japończyka widnieje nikt inny jak... Igarashi a stawką walki ma być pas WBC w muszej. Doskonale wiem, że wiarygodność boxreca jest "średnia", ale akurat ta konkretna walka wydaje mi się aż nieprawdopodobna. Waszym zdaniem coś może być na rzeczy?
|
|||
20-01-2013, 08:45 PM
|
|||
|
|||
Albo pomyłka boxreca, albo Yaegashi rzeczywiście czuje się na tyle mocny aby walczyć w muszej. Igarashi to bardzo dobry pięściarz. Leworęczny, z niezłym zasięgiem ramion jak na tę kategorię. Trochę dziurawa obrona, ale nie jest jakaś tragiczna. Yaegashi miałby niebywałą przewagę szybkości, ale fizycznie byłby dużo słabszy.
|
|||
20-01-2013, 09:11 PM
|
|||
|
|||
@Pakman
Obstawiam to pierwsze, ale... Widząc tą informację na boxrecu od razu przypomniał mi się ten post @Mastrangelo: (07-10-2012 10:55 PM)Mastrangelo napisał(a): Co do Akiry, to słyszałem jedną zwariowaną pogłoskę, że ma walczyć z Yotą Sato... mistrzem 3 kategorie wyżej, ale w to nie wierzę . Podobno był też pytany o walkę z Denverem Cuello i odpowiedział, że Denvera nigdy by nie pokonał. To tyle co mi się ostatnio obiło o uszy.Sato jest mistrzem w super muszej, a więc wspomniane 3 kategorie wyżej, ponadto Yota jest od Akiry o wiele wyższy, już nie mówiąc o zasięgu ramion. W przypadku Igarashiego różnica warunków fizycznych nie jest tak wielka (choć oczywiście ma znaczenie). Może po prostu team Akiry doszedł do wniosku, że Toshiyuki jest jak najbardziej w zasięgu Yaegashiego i warto spróbować? Sam nie wiem, a teraz przez taką "głupotkę" będę się długo zastanawiał, czy ta walka jest możliwa... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości