Polityka ogólnie.
|
30-10-2013, 04:51 PM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ?
(30-10-2013 09:56 AM)Martin napisał(a):(29-10-2013 10:28 PM)KrychuTMT napisał(a): Ostatnio zmarł Tadeusz Mazowiecki , jakie macie zdanie na jego temat ? "Gruba Kreska" , określenie Żołnierzy Wyklętych mianem morderców i bandytów ,krytykowanie KK i biskupa Czesława Kaczmarka są przejawem jego patriotyzmu ? Wbijam w to , że miał wtedy 20-25 lat . Nie jest to żadne wytłumaczenie , był wtedy dorosłym człowiekiem i powinien być świadomy swoich słów. "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 05:34 PM
|
|||
|
|||
RE: Rząd PO - najgorszy od 89 r. ? | |||
30-10-2013, 05:52 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2013 05:56 PM przez KrychuTMT.)
|
|||
|
|||
Chodziło mi o KK z czasów komuny , kiedy niewątpliwie był jedną z największych organizacji walczących o wolną Polskę .Mazowiecki swego czasu był sługusem komunistycznego terroru i sam się przyznał do słów dotyczących żołnierzy AK /Wyklętych w programie Moniki Olejnik .
Co do KK obecnie, sam nie jestem katolikiem i przeszkadzają mi ich wpływy w Polsce . Ja za patriotów, uważam ludzi którzy chcą uwolnić nasz kraj od każdej okupacji . "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 06:29 PM
|
|||
|
|||
@Krychu
Ja Ci wcale nie każe uważać Mazowieckiego za patriotę. Wyraziłem tylko swoje zdanie. Jeśli masz inny pogląd - Twoja sprawa. Polska to taki kraj, gdzie każdego można zgnoić i zmieszać z błotem. Dla mnie nie jest istotne co kiedyś gdzieś powiedział tylko co czynił, zarówno w czasach komuny jak i po 1989 roku. Był to niezwykle pragmatyczny człowiek. To Tadeusz Mazowiecki podjął się przeorganizowania Polski z państwa komunistycznego na demokratyczne. Uważam podobnie jak Pakman, że zarzut jaki można kierować w jego stronę to polityka, która doprowadziła do zubożenia pewnej części społeczeństwa w wyniku reform, które przeprowadzał jako premier. Jednak musimy sobie w tym momencie zadać pytanie, gdyby ich nie przeprowadził to czy dziś Polska byłaby w tym miejscu, w którym jest obecnie? Czy raczej w miejscu np. Bułgarii lub Rumunii? Reasumując, wg mnie dziś na polskiej scenie politycznej, nie ma ludzi pokroju Tadeusza Mazowieckiego. Jedyny, który przychodzi mi do głowy to Władysław Bartoszewski... |
|||
30-10-2013, 06:41 PM
|
|||
|
|||
(30-10-2013 06:29 PM)Martin napisał(a): @Krychu 1) Kto kogo miesza z błotem ? Ja tylko stwierdzam fakty . Gardzę chorągiewkami , które zmieniają poglądy i przekonania dla korzyści . 2) Do czego doprowadził po 89 roku ? Do tego , że komunistyczni zbrodniarze hasają po wolności i dostają państwowe , astronomiczne emeryturki ? Czy spowodowanie zubożenia części społeczeństwa można uznawać za sukces? 3) W jakim miejscu jesteśmy obecnie ? 4) Bardzo dobrze że jest ich coraz mniej . "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 06:52 PM
|
|||
|
|||
1. Pisałem ogólnie, a nie o Tobie.
2. Do przekształcenia ustroju państwa, a premierem był chyba tylko przez 10 miesięcy. 3. Sam sobie odpowiedz na to pytanie, jeśli potrafisz. 4. To akurat co napisałeś jest żałosne koleżko. |
|||
30-10-2013, 07:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-10-2013 07:10 PM przez KrychuTMT.)
|
|||
|
|||
No tak muszę sam sobie odpowiadać na pytania , bo sam nie potrafisz odnaleźć na nie odpowiedzi. W razie czego zawsze możesz zmienić pogląd na tą sprawę, zupełnie tak samo jak Twoi "idole" . Widzisz jaka jest między nami różnica , ja mimo ,że się z Tobą nie zgadzam to nie twierdzę ,że Twoje wypowiedzi są żałosne . Wiesz jak to się nazywa ? Wzajemny szacunek , tego czego w PRL najwyraźniej nie uczyli .
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 07:13 PM
|
|||
|
|||
@Krychu
Piszesz o wzajemnym szacunku w momencie, gdzie post wcześniej piszesz "bardzo dobrze, że jest ich coraz mniej"......takimi słowami okazujesz szacunek? To jest wypowiedź żałosna i przyjmij to do wiadomości. Bardzo chętnie z Tobą podyskutuje na tematy polityczne, ale taka wypowiedź jest nie do zaakceptowania. |
|||
30-10-2013, 07:19 PM
|
|||
|
|||
Nie napisałem , że cieszę się ze śmierci Mazowieckiego i mu podobnych .
Moja wypowiedź dotyczyła tylko sfery politycznej , uważam , że bez ex -komunistów i ich chorągiewek może być tylko lepiej . "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
30-10-2013, 07:24 PM
|
|||
|
|||
Wg Ciebie Mazowiecki był komunistą?
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|