Tomasz Adamek
|
10-03-2013, 11:45 AM
|
|||
|
|||
RE: Tomasz Adamek
@Jerome
Ja nikogo nie segreguje. Po prostu to obnoszenie się wiarą dla normalnego katolika nie jest niczym złym, wręcz przeciwnie. Natomiast wychodzi na to, że ateistom to strasznie przeszkadza. I odnoszę się tutaj tylko do tego wywiadu dla gazety Egzorcysta czy jakoś tak. W normalnych wywiadach dla portali bokserskich rzeczywiście zdarza się, że Adamek za bardzo obnosi się z wiarą. Normalne merytoryczne odpowiedzi zastępuje takimi zdaniami jak ''Jak Bóg da'' itd. I nie rozumiem po co mi wyjeżdżasz z jakimiś przekonaniami religijnymi i, że nie mogę zaakceptować ateistów czy coś w tym stylu. Mnie na prawdę nie interesuje czy wierzycie, czy jesteście ateistami czy coś w tym stylu. Rozmowa dotyczy tylko tego jednego wywiadu z Adamkiem. |
|||
10-03-2013, 11:48 AM
|
|||
|
|||
RE: Tomasz Adamek | |||
10-03-2013, 12:09 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2013 12:13 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Znam przyklady z zycia codziennego ludzi mocno wierzacych, ktorzy krytykuja Tomasza, i jego bardzo czeste powolywanie sie na Boga. Jak widac, nie tylko ateistow to smieszy, a niekiedy nawet irytuje, ale tez osoby wierzace. Ten wczorajszy cytat, o szatanie, to brzmi jak jakas gadka nawiedzonej babki co 24H slucha radia maryja.XD
|
|||
10-03-2013, 12:11 PM
|
|||
|
|||
Bo on jest nawiedzony.
|
|||
10-03-2013, 12:17 PM
|
|||
|
|||
Skoro rozmowa była o szatanie to i wspomniał o nim. Poza tym wszystko co powiedział w tym fragmencie wywiadu to prawda ( oczywiście z punktu widzenia katolika ) .
|
|||
10-03-2013, 12:38 PM
|
|||
|
|||
To jest temat o Adamku a nie o religi.
|
|||
10-03-2013, 01:03 PM
|
|||
|
|||
Z tym Szatanem to pojechał na ostro,dawno tak się nie ubawiłem,może następnym razem Tomasz zapuka do naszych domów z pisemkiem "Strażnica".
Nie znam się na religiach czy wyznaniach,pewnie Adamek Jehowym nie jest,ale takie słowa kojarzą mnie się właśnie z tymi "przygłupami" chodzącymi po domach.Tak czy siak przyznaję mu tytuł mistrza świata i okolic. Nie zamierzam zachowywać się jak tchórz i usprawiedliwiać po przegranej walce jak to robi wielu bokserów. Niezależnie jaki byłby powód – po prostu przegrałem.-Ricardo Mayorga. |
|||
10-03-2013, 01:59 PM
|
|||
|
|||
(10-03-2013 11:45 AM)AdamekFightPL napisał(a): @Jerome I tu jest ta Twoja hipokryzja. Spytales BMH czy jest wierzacy. Pamietam ze kiedys stwierdziles, ze ateisci "was" nie rozumieja i do tego tez nawiazalem. Moim zdaniem to bzdura. They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
10-03-2013, 02:12 PM
|
|||
|
|||
@Jerome
Zapytałem czy jest wierzący bo to był wstęp do dalszej części mojego posta i ogólnie rozmowy. Ja jakoś szczególnie religijny nie jestem, ale uważam, że ateiści - z całym szacunkiem do nich, na pewne tematy wypowiadać się nie powinni. To czy się obnosi ze swoją wiarą czy nie nie jest naszą sprawą. |
|||
10-03-2013, 02:14 PM
|
|||
|
|||
Nie powinienem dawać tamtego linka, mogłem przewidzieć, że zacznie krwawa jatka w temacie...
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 44 gości