Ankieta: Kto wygra walkę wieczoru? Ankieta jest zamknięta. |
|||
Mayweather na punkty | ![]() ![]() ![]() |
4 | 26.67% |
Mayweather przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
8 | 53.33% |
Conor na punkty | ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Conor przed czasem | ![]() ![]() ![]() |
1 | 6.67% |
Będzie remis | ![]() ![]() ![]() |
2 | 13.33% |
Razem | 15 głosów | 100% |
*) odpowiedź wybrana przez Ciebie | [Wyniki ankiety] |
Mayweather vs McGregor
|
15-02-2017, 12:13 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-07-2017 05:39 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Mayweather vs McGregor
Mayweather vs McGregor Las Vegas, MGM Grand Według informacji brytyjskiego tabloidu "The sun" wielki pojedynek pięściarski, który może wygenerować ogromne pieniądze, zostanie oficjalnie potwierdzony w ciągu najbliższych dwóch tygodni. W ostatnich dniach temat walki bokserskiej pomiędzy Floydem Mayweatherem Juniorem i Conorem McGregorem zniknął z pierwszych stron gazet. Wszystko wskazuje jednak na to, że była to tylko cisza przed burzą. Jak donosi bowiem we wtorek "The Sun", Amerykanin i Irlandczyk osiągnęli wstępne porozumienie w kwestii gaży. Ich wielkie starcie ma zostać oficjalnie ogłoszone w ciągu najbliższych dwóch tygodni. - Supergwiazda UFC poleciała wczoraj (w poniedziałek, 13 grudnia - przyp. red.) do Las Vegas, żeby zawrzeć porozumienie po kilku miesiącach intensywnych negocjacji. Kontrakt nie został jeszcze podpisany, ale wszystkie szczegóły zostały uzgodnione - czytamy w brytyjskim tabloidzie. Z powodu nagłego wyjazdu do USA obóz McGregora odwołał spotkanie mistrza UFC z fanami, które miało odbyć się w najbliższy piątek w hotelu "The Red Cow Moran" w Dublinie. Z konkurencji : Znany dziennikarz sportowy Stephen A. Smith zdradził, że w jego opinii koncepcja bokserskiej walki Floyda Mayweathera Jr z gwiazdą MMA Conorem McGregorem nabiera coraz bardziej realnych kształtów. - Nic nie jest jeszcze sfinalizowane, pozostają jeszcze do omówienia pewne szczegóły - cytuje worldboxingnews.net Smitha, który we wtorek rozmawiał z "Money" Floydem. - Mayweather nie potwierdził mi, że kontrakt jest już dogadany, ale powiedział mi z uśmiechem na twarzy: "Już prawie, jesteśmy bardzo, bardzo blisko" - relacjonuje amerykański korespondent. |
|||
15-02-2017, 12:58 AM
|
|||
|
|||
RE: Mayweather vs McGregor
Bzdura, bzdura, bzdura. I jeszcze raz bzdura. Boksersko McGregor jest beznadziejny, stłukłby go nawet nie Mayweather, ale Syrowatka albo jakiś trochę ogarnięty amator. Ta walka to czysty cyrk i powinna być traktowana jak typowy freakshow, w stylu starcia Najmana z automatem do coca-coli albo Srula Alvareza z Dilianem Whyte, w umownym limicie 175 funtów. Jeszcze gdyby starcie odbywało się w strojach baletnic z "Jeziora łabędziego", to można by popatrzeć, bo w sumie pocieszny byłby widok brodatego McGregora kicającego w czymś takim. Floydowi też byłoby do twarzy.
Organizowanie tego czegoś jako pełnoprawnej walki bokserskiej toczonej na ringu jest kpiną z inteligencji kibiców. Chyba że obie strony doskonale zdają sobie sprawę, jak pokraczna jest to szopka i wynegocjowanej umowie będzie czarno na białym zapisane, że Floyd ma udawać, że się boi i nie zrobić Irlandczykowi krzywdy ani go, ze szkodą dla jego kariery i ego, za bardzo nie ośmieszyć, natomiast dzielny Conor będzie miał za zadanie bohatersko atakować i sprawiać wrażenie nieustraszonego. Innymi słowy będzie to rodzaj wrestlingu, tylko za znacznie większe pieniądze, ponadto wszyscy Janusze tego świata mają być przekonani, że to na serio a nie dla picu. Tyle w temacie. Jeśli już ma się to odbyć, to jak najszybciej, żeby nie trzeba było ciągle o tym wysłuchiwać. |
|||
15-02-2017, 01:30 AM
|
|||
|
|||
Myślałem, że nic bardziej absurdalnego niż pokolenie wytnij wklej mnie dzisiaj nie spotka, a tutaj proszę...
|
|||
15-02-2017, 01:49 AM
|
|||
|
|||
Nikt nie każe czytać Kubala, walka będzie i to na zasadach bokserskich a więc wątek prawidłowy
nikt nie każe ci się interesować, ......... Sam zresztą tą walkę będziesz oglądal ![]() |
|||
15-02-2017, 02:06 AM
|
|||
|
|||
Chyba źle mnie zrozumiałeś, bo ja nic nie piszę na temat tematu i założenia go przez Ciebie
![]() O to mi chodziło ![]() ![]() A czy obejrzę samą walkę? Jak będzie ciekawy undercard to pewnie wstanę i może nawet z rozpędu ogarnę. Zarywanie nocki na sam main event? No szanuj mnie trochę ![]() |
|||
15-02-2017, 03:46 AM
|
|||
|
|||
Spoko trochę inaczej to odebralem, ta walka jest blisko porozumienia można poczytać na twiterach
różnych portali, trening bokserki McGregora z niczego się nie wziął, Showtime jest chętne na tą walkę i nic nie poradzimy, tylko za taki pojedynek/freak Floyd może dostać wielką kasę jeszcze tylko Pacquiao mógłby mu to zagwarantować, ten freak się sprzeda z racji tego że ppv od dawna upodobali sobie Janusze, a jak wiadomo każdy chce zarobić na tej transmisji Dana dostanie swoją gaże, Floyd/Conor miliony i stacja Showtime kolejny rekord, a przecież o to teraz chodzi w większości. Jak nie dojdzie jakimś cudem do tej walki Mayweathera z debiutantem to najwyżej Gogolius usunie temat. |
|||
15-02-2017, 04:02 AM
|
|||
|
|||
Ale ja naprawdę nie mam z tym problemu. To jest przecież forum o boksie, walczy jeden z najwybitniejszych pięściarzy w historii, więc temat jak najbardziej na miejscu.
Ja od początku spekulacji podkreślam, że to zestawienie to dla mnie absurd w najwyższej postaci i tylko to chciałem podkreślić ![]() |
|||
15-02-2017, 09:03 AM
|
|||
|
|||
Mayweather najwyraźniej chce rozkręcić jakiś bokserski odpowiednik koszykarskiego Harlem Globetrotters i chyba tak właśnie należy traktować ten pojedynek.
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
15-02-2017, 09:32 AM
|
|||
|
|||
Jak do końca lutego nie będzie oficjalnego potwierdzenia to kasujemy wątek i założymy go jak będziemy wiedzieć coś więcej.
|
|||
15-02-2017, 02:21 PM
|
|||
|
|||
"The Sun" to źródło z rodzaju 3/10, więc niewiele wnosi do tematu walki Floyd vs McG. Choć zobaczymy, może faktycznie coś jest na rzeczy.
Moim zdaniem Floyd i McGregor potrzebują siebie tylko i wyłącznie do nakręcania marketingu wokół swoich osób. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 15 gości