Najbardziej żenująca walka roku - Marco Barrios vs Devis Boschiero
|
11-07-2016, 09:09 AM
|
|||
|
|||
Najbardziej żenująca walka roku - Marco Barrios vs Devis Boschiero
W sobotę podczas gali PBC on ESPN mieliśmy okazję obejrzeć najbardziej żenujący pojedynek tego roku, a chyba kandydujący i do miana jednej z najgorszych walk w historii boksu.
Niegdyś niezły Devis Boschiero już nie powinien dostać żadnej poważnej walki. Taki występ to wielki wstyd. Włoch w ogóle nie wyszedł boksować i ograniczył się do łażenia za podwójną gardą. Nie znalazłem statystyk ciosów z całej walki, ale po 11 rundach wyglądało to tak: -Boschiero trafił przez 11 rund...15 ciosów!!! Mario Barrios też nie zachwycił i ograniczył się do wygrywania rund, dzięki aktywności polegającej na biciu prostych w gardę. Barrios po 11 rundach miał skuteczność ciosów na poziomie...8%!!! Gdzieś w połowie walki była też statystyka jabów i tam Barrios miał skuteczność na poziomie 2%!!! Walka ożywiła się w ostatniej rundzie w której Boschiero był liczony, ale i tak mogę zapewnić, że Włodarczyk-Palacios I przy tej walce to klasyka boksu. |
|||
11-07-2016, 10:58 AM
|
|||
|
|||
RE: Najbardziej żenująca walka roku - Marco Barrios vs Devis Boschiero
Ciekawe info ale chyba jednak nie chciałbym tej walki zobaczyć aby się przekonać na własne oczy.
|
|||
11-07-2016, 01:39 PM
|
|||
|
|||
Do 7. rundy nie było to porywające widowisko, potwierdzam. Potem zasnąłem... Boschiero mnie totalnie negatywnie zaskoczył, w sumie nie wiem po co on do tego ringu wychodził. Lepsze wrażenie zrobiłby kładąc się na macie w 1. rundzie
|
|||
11-07-2016, 07:57 PM
|
|||
|
|||
Oglądałem parę rund tego dziadostwa, ale potem przełączyłem na galę w San Mateo, gdzie było dużo ciekawiej.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości