Niedozwolony doping w sporcie
|
12-10-2016, 12:47 PM
|
|||
|
|||
RE: Niedozwolony doping w sporcie
WBC ogłosiło nazwiska bokserów, którzy nie zgłosili się do programu antydopingowego prowadzonego wspólnie z VADA.
Jeżeli bokser nie będzie współpracował to wyleci z rankingów tej federacji. Obowiązek dotyczy mistrzów oraz bokserów sklasyfikowanych na miejscach 1-15 ciężka: David Haye półciężka: Jean Pascal super średnia: Jose Uzcategui średnia: Gabriel Rosado junior średnia: Vanes Martirosyan, Daquan Arnett półśrednia: Lamont Peterson junior półśrednia: Rances Barthelemy lekka: Felix Verdejo, Emiliano Marsili, Henry Lundy super piórkowa: Yuriorkis Gamboa piórkowa: Hairon Socarras super kogucia: Cesar Juarez, Edivaldo Ortega kogucia: Emanuel Navarrete musza: Gideon Buthelezi, Brian Viloria, Javier Mendoza junior musza: Moises Calleros, Angel Acosta słomkowa: Janiel Rivera, Carlos Buitrago, Simphiwe Khonco |
|||
12-10-2016, 01:57 PM
|
|||
|
|||
Haye... Hmm...
|
|||
13-10-2016, 03:11 PM
|
|||
|
|||
Jakie hmm?
![]() Zresztą tak naprawdę to nie dziwię się bokserom, którzy nie mają ochoty na takie kontrole. Sam nie jestem żadnym zawodowcem, nigdy nie brałem żadnego dopingu, nie ćpam i nie piję , więc testy VADA przeszedłbym śpiewająco. Ale na przykład dziś, po wczorajszym treningu obudziłem się jak rozjechany przez traktor, do kuchni szedłem na sztywnych nogach a łeb naparzał jak na kacu, bo w nocy włączyło się ogrzewanie i we śnie trochę się podgotowałem. I gdyby w tym momencie zapukała jakaś komisja, że chce pobierać mi krew i mocz, to oberwałaby czajnikiem. Albo patelnią. A następnie przy akompaniamencie bluzgów zostałaby posłana do diabła, z zastrzeżeniem, żeby wróciła, jak się napiję kawy, łyknę ibuprom i poprawi mi się humor ![]() |
|||
23-01-2017, 09:40 PM
|
|||
|
|||
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
25-01-2017, 12:31 PM
|
|||
|
|||
Jak to jest z tym stanozololem? Właśnie przeczytałem, że we krwi utrzymuje się przez 2 miesiące. Czyli przez ten czas również będzie wykrywalny w moczu, dopóki będzie we krwi? Czy też w moczu będzie krócej wykrywalny niż we krwi?
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
25-01-2017, 02:03 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-01-2017 02:03 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
@fext
Jak miałem 82 lata to po treningu czułem się podobnie jak Ty. Teraz mam ponad 90 lat i już nie trenuję i czuję się zdecydowanie lepiej. Ale gdy byłem bardzo młody tak gdzieś w Twoim wieku to po treningu muchy doopą łapałem, a głowa bolała mnie dopiero wtedy jak wypiłem 2 litry na twarz. [Ale mamy dzisiaj młodzież] |
|||
25-01-2017, 04:06 PM
|
|||
|
|||
@RSC-2
Ja do 82 to nawet nie dociągnę ![]() ![]() @Wilczek Nie sądzę, żeby ktoś na forum specjalizował się w wykrywalności niedozwolonego dopingu. Osobiście uważam, że w przypadku zawodowych sportowców okresy wykrywalności i tak nie mają większego znaczenia, gdyż zawodnicy równolegle korzystają z jakichś substancji wypłukujących, maskujących obecność koksu albo ze sposobów mechanicznych, w rodzaju zbiorniczka z "czystym" moczem i rurki ![]() ![]() |
|||
25-01-2017, 05:17 PM
|
|||
|
|||
Info z konkurencji:
![]() Hahaha! Biedny Wawrzyk! ![]() "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
26-01-2017, 03:39 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-01-2017 03:40 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
(13-10-2016 03:11 PM)Fiodor Łapin powiedział napisał(a): Powiedziałem już Andrzejowi Wasilewskiemu i zgłosiłem to do Polskiej Agencji Antydopingowej, że chciałbym zbadać wszystkich moich zawodników. Przede mną teraz walka o to, by robić wyrywkowe badania - mówi trener Wawrzyka. całość tutaj Fiodor Łapin próbuje wdrożyć w życie pomysł, o którym tutaj wcześniej pisał fext. Faktycznie muszą czytać nasze forum, jak to już sugerował BOKS. ![]() "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
26-01-2017, 05:26 PM
|
|||
|
|||
Źle tłumaczą tego Wawrzyka. Powinni trzymać się następującej wersji: W walce z Sosnowskim Wawrzyk zainkasował cios poniżej pasa, w następstwie czego doznał obrzęku naczynioruchowego genitaliów. Dolegliwość nie chciała sama ustąpić wobec czego udał się do lekarza, który zapisał mu maść do nacierania. W jej składzie był nieszczęsny stanozolol, na co nikt nie zwrócił uwagi. To brzmi wiarygodnie. Przekonamy się niebawem, czy czytają nasze forum.
![]() http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości