Jennings vs Ortiz
|
26-10-2015, 08:56 PM
|
|||
|
|||
RE: Jennings vs Ortiz
Cytat:Pisanie o nim jako surowym czy ograniczonym ( jeszcze w kontekście Bryanta) to chyba jakiś joke. Pobronię trochę swojego zdania. Ortiz w żadnej walce nie pokazał się z jakiejś finezyjnej strony, a jego ostatnie walki to potyczki a la Wilder sprzed mistrzowania czyli raz-dwa i koniec. Jennings akurat techniki trochę ma, wie jak się poruszać, jak zacząć akcję a przede wszystkim jak się bronić. Dla mnie jego styl jest koszmarem, dla Ortiza, który wydaje mi się jednowymiarowy i gdy okaże się że jego typowe ataki na nic się nie zdają to nie będzie miał planu B. Jennings nie ma ciosu i zamiast stopować atakujących rywali jabem, musi podnieść ręce i się zasłonić - na wielu rywali to będzie stanowczo za mało, ale Ortiz wg mnie zasapie się na półmetku walki i zostanie obcykany na wstecznym. Wg mnie stylowo Bryant bardzo mocno nie pasuje Ortizowi. Choć doskonale pamiętam jak mocno pomyliłem się przy typowaniu przebiegu walki Wilder-Stiverne, więc nie chce żeby ten post odczytano jako 100%pewność tego co głoszę |
|||
26-10-2015, 09:48 PM
|
|||
|
|||
Dla mnie rozwiązania w tym pojedynku są dwa - Ortiz przed czasem, albo Jennings na punkty. Ja podobnie, jak @Gogolius bardziej skłaniałbym się w stronę Amerykanina, bo jeżeli będzie walczył przez całą walkę dobrze taktycznie i będzie mu się udawało trzymać Luisa na dystans, to powinien go wypunktować. Jedyna szansa Kubańczyka, w mojej opinii, to złapanie przeciwnika jednym ciosem i znokautowanie go. Jakoś trudno mi sobie wyobrazić Ortiza punktującego Jenningsa. Chyba nie ten poziom techniczny.
Ale walka szykuje się naprawdę przednia, HW ostatnio ruszyła z ciekawymi pojedynkami. |
|||
16-11-2015, 11:34 PM
|
|||
|
|||
Zobaczmy zajebistą kartę tej gali:
Jennings vs Ortiz Nicholas Walters vs Jason Sosa Joshua Clottey vs Gabriel Rosado Yunieski Gonzalez vs Vyacheslav Shabranskyy Yuriorkis Gamboa vs TBA (ma to być podobno dobry, znany przećiwnik) boxrec.com/show/722669 19 grudzień HBO Kapitalny Walters ,Gonzalez który sprawił ogromne problemy Pascalowi, Gamboa i Main event, Każda walka bardzo ciekawa, . |
|||
16-11-2015, 11:38 PM
|
|||
|
|||
Clottey ogra Rosado, coś tak czuję. W sumie najciekawsza walka dla mnie obok main eventu.
|
|||
16-11-2015, 11:52 PM
|
|||
|
|||
Super rozpiska. Warto zwrócić uwagę na walkę Gonzalez vs Sabrański. Obydwaj to ofensywnie sluggerzy i szykuje się wojna na wyniszczenie. Moim faworytem jest Kubańczyk, który wydaje się być twardszy od Ukraińca.
Clottey vs Rosado też zapowiada się ciekawie, ale "Grand Master" powinien wypunktować ambitnego Gabe'a. |
|||
16-11-2015, 11:53 PM
|
|||
|
|||
Rosado czeka już tylko Journeymaństwo po porażce z Clotteyem.
|
|||
18-11-2015, 06:11 PM
|
|||
|
|||
Zgadzam się, że Yunieski Gonzalez wygra z Szabrańskim. Kubańczyk jest twardy jak skała, a Szabrański w ostatniej walce z Parkerem wykazał się szklanką. Clottey vs Rosado w ogóle mnie nie podnieca. Jeden wypalony, a drugi rozbity. Walters vs Sosa - szybka składanka do jednej (latynoskiej) mordy. Jurek Gębala powinien być przyjemny do oglądania, ale to będzie też zależało od rywala.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
12-12-2015, 02:55 PM
|
|||
|
|||
Na gali po ponad roku wroci Gamboa.
|
|||
14-12-2015, 09:14 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-12-2015 09:17 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Gala na żywo w Polsacie sport początek 4:00
coś pięknego. Gamboa zmierzy się z Hylonem Williamsem jr 16-1-1 (3 K0) Gościu z rekordem naszych king kongòw Syrowatki itp czyli z watą w łapie. |
|||
15-12-2015, 05:50 PM
|
|||
|
|||
Bukmacherzy stawiają bardziej na Ortiza, co mnie trochę zaskoczyło. 1.53 za wygraną Luisa i 2.50 za wygraną Bryanta. Dla mnie faworytem jest Amerykanin. Ze strony Ortiza zaś najbardziej obawiam się nieuczciwej walki. To znaczy nafaszerowania się jakimiś środkami, które pozwolą mu przełamać gardę Bryanta.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości