Euro-Islam
|
16-10-2015, 02:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015 02:17 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Euro-Islam
Tak sie tylko zastanawiam. Ilu ludzi w PL ma pojecie o strzelaniu, czy ogolnie walce, jakims minimanlnym przeszkoleniu w razie w? Zgaduje, ze jest to dramat. Teraz jest moda na fryzurki, manikiur etc. Nasze spoleczenstwo nie jest zdolne do zadnej obrony, poza oczywoscie nielicznymi wyjatkami. Wojna blizej, a Polacy nawet nie maja armi z prawdziwego zdarzenia, ani nie sa odpowiednio przeszkoleni, ani tez obywatele nie maja dostepu do broni palnej. Jestesmy bezbronni. Dla Polski pierwszy lepszy konflikt zbrojny, zakonczy sie raczej bardzo szybko i bolesnie.
![]() W LBN kilka razy juz byly testowane alarmy przeciwlotnicze, co jak zgaduje ma miejsce w calej PL..? ![]() |
|||
16-10-2015, 03:08 PM
|
|||
|
|||
(16-10-2015 02:08 PM)BMH napisał(a): Tak sie tylko zastanawiam. Ilu ludzi w PL ma pojecie o strzelaniu, czy ogolnie walce, jakims minimanlnym przeszkoleniu w razie w? Zgaduje, ze jest to dramat. Teraz jest moda na fryzurki, manikiur etc. Nasze spoleczenstwo nie jest zdolne do zadnej obrony, poza oczywoscie nielicznymi wyjatkami. Wojna blizej, a Polacy nawet nie maja armi z prawdziwego zdarzenia, ani nie sa odpowiednio przeszkoleni, ani tez obywatele nie maja dostepu do broni palnej. Jestesmy bezbronni. Dla Polski pierwszy lepszy konflikt zbrojny, zakonczy sie raczej bardzo szybko i bolesnie. Najpierw Niemcy, potem Ruscy - im naprawdę nie zależało żeby polskie społeczeństwo było zmilitaryzowane. A że teraz rządzą nami duchowi spadkobiercy okupantów to i sytuacja nie uległa zmianie. Aktualnie nawet milion ludzi wyjdzie na ulicę i władza nie musi się z nimi liczyć, w przypadku wolnego dostępu do broni dużo mniejsza grupa mogłaby już zachcieć rozliczyć rządzących za afery. MMA - Pegasus |
|||
16-10-2015, 03:30 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015 03:39 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
(16-10-2015 03:08 PM)Shanhavel napisał(a): Aktualnie nawet milion ludzi wyjdzie na ulicę i władza nie musi się z nimi liczyć, w przypadku wolnego dostępu do broni dużo mniejsza grupa mogłaby już zachcieć rozliczyć rządzących za afery. Wydaje mi sie bardzo naiwne to co napisales. Takich samych argumentow uzywa moja matula. ![]() Uwazam, ze gdyby rzeczywiscie byla tendencja do tego by zabijac POlitykow za klamstwa, to znalazlaby sie bron dla chetnych na 100% juz teraz. Nie mam racji? Zreszta kto powiedzial, ze tylko za pomoca pistoletu mozna zabic? Nozem nie mozna? Bobma domowej roboty nie mozna? Lukiem, albo z kuszy nie da rady? A no wszystkim mozna, a seryjny samobojca odwiedzal tylko tych, ktorych mogl akurat oszczedzic. PS. No i jak w PL byl jeszcze Sowieci, to po domach bylo sporo broni i nikomu to nie wadzilo i nikt specjalnie nie pozbywal sie tego. Byl z tym legal na tle tego co widzimy obecnie. Sam pamietam jak dostalem od dziadka strzelbe(to juz bylo cos zapewne okolo 1990, a wiec jeszcze Sowieci byli w PL), ktora i tak wypierdolil na smietnik ojciec jak tylko wrocilismy do domu. ![]() ![]() |
|||
16-10-2015, 03:59 PM
|
|||
|
|||
Ja akurat jestem za wolnym dostępem do broni, więc argument, że "bedom sie zabijać i mordować" do mnie też nie trafia
![]() Bardziej chodzi tutaj o efekt psychologiczny - siłę. Tu masz infantylny przykład ![]() ![]() MMA - Pegasus |
|||
16-10-2015, 04:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2015 04:30 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
(16-10-2015 03:59 PM)Shanhavel napisał(a): Bardziej chodzi tutaj o efekt psychologiczny - siłę. Tu masz infantylny przykład Ok. Tylko co ma wspolnego przyklad z samoobrona przed napastnikiem ktory atakuje Cie sprzetem, do zabijania politykow przez obywateli bo nie sa zadowoleni z ich rzadow? ![]() ![]() ![]() |
|||
16-10-2015, 04:32 PM
|
|||
|
|||
Chodzi o organizację. Rządzący raczej nie wyobrażają sobie zagrażających im strajków bo wiedzą, że ludzie zwyczajnie boją się konfrontacji. Choćby nawet zgodnie z jedną z nowych dyrektyw UE zajumali nam pieniądze z kont, opór raczej skończyłby się na demotywatory.pl
![]() MMA - Pegasus |
|||
16-10-2015, 04:51 PM
|
|||
|
|||
Premierzyca wchodzi w swoj mentalny prime
![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »