Walka z wyższymi zawodnikami
|
21-02-2014, 05:57 PM
|
|||
|
|||
Walka z wyższymi zawodnikami
Witam,
Trenuję boks 4 miesiąc, miałem już dwa sparingi (3 rundy po 3min) z zawodnikami mojej wysokości ok 175cm. Lecz obawiam się walki z wyższymi zawodnikami. Wiadomo, że skracać dystans oraz atakować brzuch. Lecz skracanie dystansu jest cholernie trudne! Może macie jakieś ciekawe rady? Jestem leworęczny. Oczywiście miałem mini sparingi z wyższymi i gdy skracam dystans, schodzę w dół to bomba na ryj pada;/// |
|||
21-02-2014, 06:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2014 06:05 PM przez Joker.)
|
|||
|
|||
RE: Walka z wyższymi zawodnikami
Zrób to tak:
Cios-unik w bok/dół-ciosy na korpus lub odrazu szczęka i kończysz klienta jak Tyson-Franka Bruno w rewanżu ;D Oglądaj dużo walk:Frazier,Hagler,Tyson,Chisora i zyskuj wiedze |
|||
21-02-2014, 06:14 PM
|
|||
|
|||
Zadanie pojedynczego prostego ciosu w brzuch to żaden problem. Rozumiem że końcowy - ostateczny w szczene?
|
|||
21-02-2014, 06:23 PM
|
|||
|
|||
artim32
Najlepiej po uniku, bijesz prawy na dół i prawy po uniku na górę, a po lewym nie będzie czego zbierać. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
21-02-2014, 06:33 PM
|
|||
|
|||
(21-02-2014 05:57 PM)artim32 napisał(a): Witam, Jezeli trenujesz boks w klubie, to mam pytanie... od czego jest tam trener? |
|||
21-02-2014, 06:52 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Jezeli trenujesz boks w klubie, to mam pytanie... od czego jest tam trener? Trener ma pewnie podczas jego treningu z 20 chłopa i nie ma dużo czasu dla niego, szczególnie jeśli dopiero zaczyna. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
21-02-2014, 06:56 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2014 06:58 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
Jezeli trener nie daje rady i zaniedbuje niektorych z trenujacych, choc juz pozwala sparowac, to podziekowalbym za takie treningi.
|
|||
21-02-2014, 07:09 PM
|
|||
|
|||
Spokojnie, spokojnie panowie, trener poświęca dużo czasu świeżakom.
Ciągle powtarza żeby skracać dystans. Łatwo się mówi lecz z wykonaniem trochę gorzej. Pytam tutaj bo wiadomo jest spore grono ludzi którzy są chętni dawać dobre rady, więc mogę tylko zyskać. |
|||
21-02-2014, 07:11 PM
|
|||
|
|||
Akurat aktywnie cwiczacych boks to tu za wielu chyba nie ma, ale jak to sie mowi, kto pyta nie bladzi.
|
|||
21-02-2014, 07:57 PM
|
|||
|
|||
Pooglądaj walki Joe Fraziera - przede wszystkim pierwszą z Alim - zobacz jak Joe tam doskakiwał z lewym sierpem i jak ruchliwy był, jak dużo ruszał głową, tułowiem. Podpatruj i staraj się wprowadzać w życie.
No i oczywiście Mike Tyson - on niemal zawsze walczył z wyższymi i większymi. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości