Zagłosuj i zdecyduj kto ma być następnym rywalem Floyda Mayweathera..
|
07-02-2014, 12:01 AM
|
|||
|
|||
RE: Zagłosuj i zdecyduj kto ma być następnym rywalem Floyda Mayweathera..
Pewnie obiecał kebaba dla każdego,kto na niego zagłosuje
![]() |
|||
07-02-2014, 12:24 AM
|
|||
|
|||
Troche sie zastanowilem i doszedlem do wniosku, ze wolalbym zobaczyc Floyda z Amirem. Nie wiem, byc moze przeceniam szybkosc i ogolna motorynke Khana, ale wydaje mi sie, ze jego styl moglby okazac sie trudnym testem dla coraz starszego "Moneya". Z drugiej strony walka z niezwykle twardym i mocno bijacym Argentyczykiem ktory jest aktualnym mistrzem, tez jest ciekawa. Na kogo by nie padlo, to walke chetnie obejrze.
![]() |
|||
07-02-2014, 06:40 AM
|
|||
|
|||
Ja podobnie jak @BMH wolałbym kandydaturę Khana, bo jego styl bardziej pasuje mi w daniu efektownej i ciekawej walki z Floydem. Maidana co prawda zasłużył bardziej, nie ma tu wątpliwości, jednak ja z tych dwóch wybieram Amira, co nie oznacza, że Argentyńczyk byłby złym wyborem.
Rzadko zdarza się, aby dwie propozycje do wyboru w jakiejkolwiek dziedzinie życia były ciekawe. Tutaj taką sytuację właśnie mamy. I dobrze ![]() |
|||
07-02-2014, 01:06 PM
|
|||
|
|||
Floyd ma jeszcze 4 walki do wypełnienia i co mu da wygrana z Khanem, który w półśredniej nic nie znaczy?
Maidana przynajmniej jest teraz na fali i ma pas w tej samej wadze więc jego wybór zarówno sportowo jak i marketingowo jest lepszy. Przed odejściem z tego sportu Money powinnien zawalczyć z Larą, Bradleyem lub Pacquiao bo jeśli z żadnym z nich nie zawalczy to można powiedzieć, że unikał największych wyzwań w tych ostatnich pojedynkach. |
|||
07-02-2014, 01:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2014 01:41 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
(07-02-2014 01:06 PM)Tar-Ellendil napisał(a): Floyd ma jeszcze 4 walki do wypełnienia i co mu da wygrana z Khanem, który w półśredniej nic nie znaczy?Maidana przynajmniej jest teraz na fali i ma pas w tej samej wadze więc jego wybór zarówno sportowo jak i marketingowo jest lepszy. Zgodze sie, ze walka z Maidana da wiecej Mayweatherowi, niz potyczka z Khanem... tytul=wiekszy prestiz. Jednak, jezeli chodzi o to, kto wiecej moglby sprawic problemow "Moneyowi", czy ktora walka bylaby fajniejsza dla oka, to wskazalbym mimo wszystko na brytola. (07-02-2014 01:06 PM)Tar-Ellendil napisał(a): Przed odejściem z tego sportu Money powinnien zawalczyć z Larą, Bradleyem lub Pacquiao bo jeśli z żadnym z nich nie zawalczy to można powiedzieć, że unikał największych wyzwań w tych ostatnich pojedynkach. Lara, jest za duzy, i watpie by bez kolejnego catchu do walki doszlo(choc chcialbym). Alvarez, musial zbic troche ponad 0.5kg w stosunku do tego co wniosl do ringu z Troutem, a do dzis na roznych portalach hejty placza, ze Floyd go zalatwil, bo Rudy byl zmeczony zbijaniem wagi. ![]() ![]() Bradley/Pacquiao...? Tylko ich traktujesz jako te duze wyzwania? Thurman, na ten moment bylby moim faworytem z jednym i drugim, a co za tym idzie... Keith, bylby w mojej ocenie duzo lepszym rywalem niz waciany Timothy, i Manny ktory w przypadku testow olimpijskich na 100% nie zrobi formy jak chocby do Marqueza IV... zobaczylibysmy raczej Mannego z III walki z Dinamita, a wiec latwa robota dla Floyda. Zostaje jeszcze Danny Gracia, ktory na walke zasluguje jak malo kto z WW, a i nie bedzie konfliktu grup promotorskich, wiec walka jest do zrobienia. Poza tym sa jeszcze tacy goscie jak Brook, Porter, moze Marquez II. "Money", raczej nie narzeka na brak potencjalnych rywali. ![]() ![]() |
|||
07-02-2014, 02:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-02-2014 02:09 PM przez Tar-Ellendil.)
|
|||
|
|||
Póki co Thurman musi sporo udowodnić, żeby realnie stawiać go obok Bradleya czy Pacquiao.
Moim zdaniem jest to świetny prospekt i lada moment może być gwiazdą, ale najpierw niech pokona mistrzów tak jak Tim i Manny. Bradley może i jest waciany, ale jest również świetny technicznie i z kimś takim Floyd nie walczył. Money ostatnio walczy tylko na idących do przodu, a Bradley jest w stanie świetnie boksować biegając po ringu. |
|||
07-02-2014, 02:25 PM
|
|||
|
|||
(07-02-2014 02:05 PM)Tar-Ellendil napisał(a): Póki co Thurman musi sporo udowodnić, żeby realnie stawiać go obok Bradleya czy Pacquiao. Akurat Thurman, to jak dla mnie juz udowodnil duzo... Na tyle duzo, bym widzial w nim wyraznego faworyta z Timothym, i nieznacznego z Mannym. Odejde troche od tematu.. Golovkin, tez musi jeszcze cos udowodnic, bys postawil na niego z Martinezem? Bo ja, juz od dlugiego czas twierdze, ze Kazach rozbilby Sergio, choc tez brak u niego w rekordzie gosci z topu P4P. Sugerowanie sie nazwiskami na tapecie danego boksera, jest nie zawsze miarodajne. Trudno bedzie Thurmanowi pobic Bradleya, lub Mannego, bo... TR i GBP, raczej nie planuja wspolnej gali. Nie sadze tez, by oni(Manny/Tim) chcieli walki z Thurmanem. Co do ostatniego zdania.. Floyd, nie walczyl z technicznym zawodnikiem jak Timothy? Przesadzasz, i to grubo... Cotto, Castillo, Alvarez, Marquez, De La Hoya, i wielu innych... to nie byli zajebisci technicy? Bradley, jest od nich lepszy w tym elemencie? Watpie.. ![]() ![]() |
|||
07-02-2014, 03:32 PM
|
|||
|
|||
Może ktoś otworzyć temat "Kto dla Moneya" ? wpadł sobie Maynard i go zamknął a pisałem go z 5godzin. a temat jak widać ciągle obradowany.
"..Ja też przesiedziałem życia część gdzieś na ławce więc wiem że powstanie z niej wcale nie jest łatwe..." |
|||
07-02-2014, 03:57 PM
|
|||
|
|||
Zgadzam się z chłopakami kubala i BMH. Walka z Maidaną da Floydowi więcej, ludzie chcą przede wszystkim zobaczyć jak wypadnie Floyd na tle Maidany, który pokonał Bronera, takie porównanie kopii z oryginałem. Jednak pod względem sportowym to Khan będzie lepszym rywalem dla Floyda, jest szybki a Floyd rzadko kiedy ma okazje walczyć z rywalami szybszymi. Styl Khana może sprawić, że walka będzie mega ciekawa. A kto wie czy Khan nie sprawiłby niespodzianki? to już trochę bujanie w obłokach, ale walka z Khanem dałaby nam odpowiedź na pytanie czy walka z Pacquiao ma jakiś sens. Manny to sporo lepsza wersja Khana.
|
|||
07-02-2014, 08:42 PM
|
|||
|
|||
Moim zdaniem Maidana w półśredniej pod okiem Roberta Garcii jest lepszy od Khana i potencjalna walka rozwiałaby wątpliwości.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości