Gala boksu w New York-Barclays Center
|
12-10-2013, 12:37 PM
|
|||
|
|||
Gala boksu w New York-Barclays Center
7 grudnia w hali Barclays Center odbędzie się bardzo ciekawa gala na której zobaczmy wielu świetnych zawodników.W walce wieczoru Zab Judah (42-8, 29 KO) zmierzy się z Paulem Malignaggi (32-5, 7 KO).Powracający po porażce z Saulem Alvarezem Austin Trout (26-1, 14 KO) którego rywalem będzie świetnym Kubańczykiem Erislandy Lara (18-1-2, 12 KO).Na dodatek Sakio Bika (32-5-2, 21 KO) stanie do pierwszej obrony pasa WBC z Anthonym Dirrellem (26-0, 22 KO).
Gala zapowiada się niezwykle interesująco tak jak każda z wymienionych walk.Zapraszam do typowania i komentowania. |
|||
12-10-2013, 12:41 PM
|
|||
|
|||
RE: Gala boksu w New York-Barclays Center
Świetna gala , nie mogę się doczekać .
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
12-10-2013, 12:47 PM
|
|||
|
|||
Walka Trout vs Lara powinna być walką wieczoru.
|
|||
12-10-2013, 01:16 PM
|
|||
|
|||
Trout ma kibiców tylko w Teksasie, Lara tylko na Florydzie. Żaden nigdzie nie jest na tyle znany, żeby wyprzedać średniej wielkości obiekt, więc trzeba było ich gdzieś doczepić jako przystawkę pod main event, a Judah i Paulie mają szansę ściągnąć komplet kibiców do Barclays. Bardzo dobra robota w wykonaniu Schaefera.
|
|||
12-10-2013, 02:36 PM
|
|||
|
|||
Walka Judah - Malignaggi niewiele mnie rajcuje. Judah to był dobry kiedyś, a dzisiaj jest "taki sobie". Malignaggi zawsze był "taki sobie". Chyba wygra Judah.
Co innego pojedynek Lara - Trout. To powinny być "bokserskie szachy" na najwyższym poziomie, walka dla koneserów. Myślę, że Trout jest lepszy i wygra. Z kolei Bika z młodszym Dirrellem to chyba będzie obustronny ciężki łomot. Stawiałbym na Bikę, ale jego lubią krzywdzić, więc szanse są w mojej ocenie wyrównane. http://www.the-best-boxers.com |
|||
12-10-2013, 02:52 PM
|
|||
|
|||
(12-10-2013 02:36 PM)Hugo napisał(a): Walka Judah - Malignaggi niewiele mnie rajcuje. Judah to był dobry kiedyś, a dzisiaj jest "taki sobie". Malignaggi zawsze był "taki sobie". Chyba wygra Judah. Myślę, że Marco Antonio Periban ma inne zdanie na ten temat Co do walki, to uważam, że Dirrell po prostu obskoczy Bikę i bardzo wysoko wygra z nim na punkty. Oczywiście jeśli będzie w formie, bo od dłuższego czasu nikt go nie przetestował. |
|||
12-10-2013, 03:48 PM
|
|||
|
|||
@Pakman
Pisząc o krzywdzeniu Biki, miałem na myśli jego bardzo problematyczną dyskwalifikację w walce z Jeanem Paulem Mendy. Co do walki Bika - Periban, to oglądałem ją i była bardzo wyrównana. Wynik mógł iść w dwie strony, ale na pewno zwycięstwo Biki nie było jakimś wielkim wałkiem. W swej następnej walce Periban zmierzył się z Badou Jackiem. Sędziowie wytypowali remis, a faktycznie gambijski Szwed był wyraźnie lepszy. A więc generalnie Meksykanin nie powinien mieć pretensji do sędziów. Jeśli chodzi o Anthony'ego Dirrella, to jakoś nie za bardzo widzę to obskakiwanie w jego wykonaniu. W przeciwieństwie do swojego brata on nie jest jakiś szczególnie mobilny w ringu. Raczej oceniam go jako "młotkowego", przy czym znany jest też z bardzo nieczystego boksu. http://www.the-best-boxers.com |
|||
12-10-2013, 06:30 PM
|
|||
|
|||
Lara vs Trout mnie ciekawi, reszta średnio na jeża.
Gala może wypaść zarówno rewelacyjnie jak i do bani. Same nazwiska nie gwarantują emocji. |
|||
17-10-2013, 11:08 AM
|
|||
|
|||
Malignaggi vs Judah to jakby walka dwóch ewenementów,którzy ciągle utrzymują się na topie i dostają lukratywne oferty,przykład Malignaggiego - przegrał wszystkie swoje najważniejsze walki,a mimo to nadal się trzyma,w przypadku Judaha jest trochę inaczej,bo sądziłem,że się już skończył po Khanie,ale bardzo dobra walka z Garcią mianuje go w moich oczach jako wyraźnego faworyta.
|
|||
20-10-2013, 10:14 PM
|
|||
|
|||
Trout vs Lara będzie eliminatorem do Floyda Mayweathera.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości