siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
17-04-2016, 11:57 PM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
Tłuszcz ,poziom tłuszczyku wilczek
|
|||
18-04-2016, 09:02 AM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding | |||
18-04-2016, 10:38 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-04-2016 10:38 PM przez Terminator.)
|
|||
|
|||
W branży kulturystycznej pojecie "naturalnie" oznacza właśnie brak stosowania wszelkich, niedozwolonych środków dopingujących.
Suplementy typu kreatyna, białko, BCAA to żaden doping, niewielki mają wpływ na organizm i nikt cie za ich stosowanie nie zdyskwalifikuje na zawodach. http://www.eyeonthering.com/users/lukaszrpb |
|||
27-05-2016, 10:32 AM
|
|||
|
|||
Dopadła mnie kontuzja barku. Czuję, słyszę jak strzyka mi obręcz barkowa. Stosuję Viprosal B ale tak średnio pomaga. Możecie mi polecić, jakąś skuteczną maść, bądź coś innego, co by w miarę szybko i dobrze pomogło by mi się uporać z tą kontuzją?
|
|||
27-05-2016, 02:23 PM
|
|||
|
|||
Jak Ci Viprosal nie pomaga to ja bym raczej poszedl w kierunku konsultacji lekarskiej
albo nie baw się w paści i walnij Voltaren/Diclofenak |
|||
27-05-2016, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Barki to gówno, najgorsza kontuzja bo zawsze wraca :c.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
27-05-2016, 07:57 PM
|
|||
|
|||
Mało pocieszające... Ale pójdę z tym do lekarza tylko nie wiem, w jaki sposób może mi pomóc?
|
|||
27-05-2016, 08:21 PM
|
|||
|
|||
Choćby RTG które wykluczy ew. złamania czy inne cuda. Skoro nie wiesz co to jest to może być wszystko: od naderwania ściegień przez dziwne stany zapalne po naprawdę przykre rzeczy...
|
|||
28-05-2016, 08:33 AM
|
|||
|
|||
(27-05-2016 07:57 PM)Wilczekstepowy napisał(a): Mało pocieszające... Ale pójdę z tym do lekarza tylko nie wiem, w jaki sposób może mi pomóc?Jak barki, to może na przykład powiedzieć, czy nie uszkodziłeś stożków rotatorów. Klasyczna kontuzja wszystkich "walczących", ale przytrafia się też uprawiającym sporty siłowe. Paskudna rzecz i długo się leczy. Jeśli rotatory będą w porządku i rentgen oraz USG (koniecznie je wymuś) nic nie wykażą, to po prostu musisz zrobić sobie przerwę. Cuda w stylu rezonansu magnetycznego od razu sobie odpuść, będziesz pół godziny leżał bez ruchu w cholernie niewygodnej pozycji w tunelu wydającym dźwięki pierdzącej snopowiązałki z tłumikiem, zdrętwiejesz, ścierpniesz i prawie zwariujesz od niemożności podrapania się w tyłek a później okaże się, że nic nie widać. Więc jeśli RTG i USG nic nie pokażą, to przez dwa, trzy tygodnie zamiast siłówki po prostu pobiegaj albo porób coś, co nie angażuje barków, w międzyczasie smarując bolące miejsce jakąś maścią, najlepiej najmniej śmierdzącą. Jeśli masz coś poważniejszego, idź do drugiego lekarza żeby przekonać się, czy zaleci to samo co pierwszy. Tak dla pewności |
|||
28-05-2016, 09:49 AM
|
|||
|
|||
USG, nawet o tym nie pomyślałem, bo do tej pory byłem przekonany, że to tylko dla kobiet w ciąży.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości