siłownia/kulturystyka/bodybuilding
|
03-06-2016, 01:45 PM
|
|||
|
|||
RE: siłownia/kulturystyka/bodybuilding
@Wilczek
Chłopak idzie jak burza. Ale przy takiej diecie, ćwiczeniach a przede wszystkim w tym wieku to nie dziwne. Obstawiam, że jeśli podczas tej wakacyjnej przerwy utrzyma dietę a później powróci do ćwiczeń jakie wymienił, to po pół roku zejdzie na 85kg ![]() ![]() |
|||
03-06-2016, 02:33 PM
|
|||
|
|||
(03-06-2016 01:45 PM)fext napisał(a): @WilczekWłaśnie, aż mi kopara opadła. ![]() ![]() ![]() ![]() Co do mojej kontuzji barku to wizytę u ortopedy mam dopiero na 16 sierpnia więc na razie muszę sobie radzić maściami. Lekarz przepisał mi ketonal i jest to na razie najlepsza maść z jaką miałem do czynienia. Dzisiaj na siłce prawie, że mnie bark nie bolał tylko tak wyraźniej przy jednym ćwiczeniu, o którym zaraz napiszę i się o coś zapytam. Ćwiczyłem dzisiaj klatkę. Przez przerwę jaką sobie zrobiłem od razu spadła mi siła. Przed przerwą na górnym skosie (od tego zawsze klatę zaczynam) zaczynałem już od 35kg ![]() ![]() A więc mam pytanie. Czy mogę sobie w ogóle odpuścić ćwiczenia na klatę na prostej, zwykłej ławeczce czy też tego lepiej nie robić, bo się klatka źle rozbuduje? A jeżeli jest ryzyko złej rozbudowy to może można jakoś zastąpić te ćwiczenie innym? A może nie trzeba? Może wystarczą ćwiczenia na dwóch ławeczkach skośnych? |
|||
03-06-2016, 05:35 PM
|
|||
|
|||
Powiem tak, na czysto siłowniowym treningu prawie wcale się nie znam. Nie wiem, czy 35 kg to w przypadku tych ćwiczeń dużo, czy mało, na ławkach ani w ogóle z obciążeniami też nie ćwiczę. Wyjątkiem są "ketle", które służą mi do rozgrzewania i rozciągania bioder, ale z boku wygląda to tak, jakbym ćwiczył ręce albo barki. Jeśli chodzi o kontuzje barków, to są to jedne z bardziej obrzydliwych kontuzji, jakie mogą się przytrafić. Leczy się je długo, paprzą się i ślimaczą. Ja, jeśli coś mnie uporczywie boli i nie jest zakwasami, to odpuszczam całkowicie dopóki nie przestanie bo wiem, że organizm daje mi w ten sposób znać, żebym przestał. I nie przekonam go, że jest "zdrowy" nie zaprzestając. Po prostu w końcu boląca kończyna wysiądzie na tyle, że nie będzie można robić nią już nic. Ponadto w wieku około 40 lat mówienie o tym, że coś się "źle rozbuduje" brzmi jak dowcip
![]() ![]() |
|||
03-06-2016, 06:39 PM
|
|||
|
|||
(03-06-2016 05:35 PM)fext napisał(a): Powiem tak, na czysto siłowniowym treningu prawie wcale się nie znam. Nie wiem, czy 35 kg to w przypadku tych ćwiczeń dużo, czy mało, na ławkach ani w ogóle z obciążeniami też nie ćwiczę.Bardzo mało. ![]() (03-06-2016 05:35 PM)fext napisał(a): W takim wypadku zaczniesz się martwić rozbudowywaniem sadła na brzuchuTym to już się martwię od około roku. ![]() |
|||
03-06-2016, 10:19 PM
|
|||
|
|||
http://www.taktrenuje.pl/silownia/cwicze...orze-tylem
serdecznie polecam, fajne efekty i to w dość krótkim czasie, z własnej autopsji. |
|||
03-06-2016, 10:28 PM
|
|||
|
|||
Na dziś dzień nie dla mnie. Za bardzo obciąża bark. Choć wierzę na słowo, że skuteczne.
|
|||
04-06-2016, 09:19 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-06-2016 09:21 AM przez BESTIA.)
|
|||
|
|||
Szczerze słabe ćwiczenie dużo lepsze jak ktoś potrafi wykonać są Dipsy dużo większą praca trocepsa i dużo lepsza pozycja barku.
Ja teraz przestałem robić trening kulturystyczny, typowa siła i parę ćwiczeń głównych Przysiad mój ukochany, mc, Wyciskanie w górę bądź na płaskiej, podciąganie i parę ćwiczeń dodatkowych aby utrzymać równowagę przód tył itd. Kalorie czasem pod 5 k średnio 3,5 nadal waga w miejscu. A jak u was z popularnym ostatnio tematem glutenu i nabiału? ![]() http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
04-06-2016, 04:07 PM
|
|||
|
|||
Co jest popularnego w temacie glutenu?: >
|
|||
04-06-2016, 07:52 PM
|
|||
|
|||
Popularne jest teraz to, że się go coraz częściej unika.
![]() http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
05-06-2016, 11:18 AM
|
|||
|
|||
Zupełnie niepotrzebne...
nabiału też? (no i zależy co kto rozumie przez "nabiał" - bo już też widziałem ludzi którzy nie jedli nabiału mając na myśli jogurty i kefiry, a jaja wcinali, aż miło). Tak samo jak ludzie, dla których ryba i wątróbka to nie mięso i prawie, że są wegetarianami. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości