Kliczko vs Povetkin
|
06-10-2013, 09:51 AM
|
|||
|
|||
RE: Kliczko vs Povetkin
(06-10-2013 09:45 AM)Martin napisał(a): Jak czytam, że Kliczko to przeciętniak, drewniak i nie za bardzo umie boksować to ogarnia mnie śmiech.......to pytam się w takim razie dlaczego od dekady nikt go nie może pobić?! NIKT. 1. Proste, tragiczny poziom wagi ciężkiej. To obecnie najsłabsza kategoria w boksie zawodowym 2. Za 20, 30 lat to ludzie będą pamiętać o Alim, Frazierze, Foremanie, Tysonie. O Kliczkach każdy będzie chciał jak najszybciej zapomnieć. To są lokalne europejskie gwiazdy. W USA będzie ten okres zapamiętany jako czarna dziura. |
|||
06-10-2013, 10:28 AM
|
|||
|
|||
@Pakman
Skoro na walki braci ściągani są z USA byli mistrzowie jak Foreman czy z UK Lewis to znaczy iż nie są to żadni lokalni mistrzowie. Oni są mistrzami ŚWIATA wagi ciężkej a nie mistrzami Europy - choć wielu, w tym i mi się to niezbyt podoba. I nie ma co umniejszać ich umiejętności bo pisanie że poziom HW jest tragiczny no może jest niższy niż w latach 90-tych, ale ten poziom jak zakończą kariery bracia to co nagle wzrośnie? Poza tym to nie są mistrzowie z przypadku, bracia Kliczko będą zapamiętani choćby ze względu na długość panowania w HW - również w USA. |
|||
06-10-2013, 11:05 AM
|
|||
|
|||
(06-10-2013 10:28 AM)Martin napisał(a): Oni są mistrzami ŚWIATA wagi ciężkej a nie mistrzami Europy - choć wielu, w tym i mi się to niezbyt podoba. I nie ma co umniejszać ich umiejętności bo pisanie że poziom HW jest tragiczny no może jest niższy niż w latach 90-tych, ale ten poziom jak zakończą kariery bracia to co nagle wzrośnie?Nie wzrośnie, ale wręcz przeciwnie - dojdzie wtedy do tego, że będziemy mieli przypadkowych czempionów, którzy na te pasy zasługiwać nie będą. A ja za taki układ chyba podziękuję, bo mimo, że wczorajsza walka Władimira z Powietkinem mnie rozczarowała, to jednak mam do Kliczków mnóstwo szacunku i zdecydowanie wolę dwóch Braci z pasami, którzy są nie do pokonania (choć nie wiadomo, jak wygląda aktualna forma Witalija ze względu na nieaktywność, wiek, etc.) niż grupkę "mistrzów", którzy będą się "wymieniać" pasami co parę miesięcy. |
|||
06-10-2013, 11:10 AM
|
|||
|
|||
Nie no nie przesadzajmy. Gdyby Kliczkowie skończyli kariery to byłaby jakaś szeroka czołówka: Haye, Pulew, Stiverne, Chisora może Fury, Powietkin. Zdecydowanie wolę taki układ i emocjonujące cepeliady niż coś takiego niż wczoraj.
|
|||
06-10-2013, 11:25 AM
|
|||
|
|||
Nie popadajmy w przesadę. Wczorajsza walka to była żenada (także z powodu beznadziejnej postawy Powietkina), ale Kliczkowie to wielcy bokserzy. Być może zaczął się schyłek Władimira, bo w tak słabej formie go jeszcze nie widziałem. Następna walka powinna to pokazać.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
06-10-2013, 11:28 AM
|
|||
|
|||
Pakman narobiles mi smaka. Konfrontacja tych piesciarzy juz mnie elektryzuje. Haye Sasaa, Chisora Sasza, Sasza Fury... swietne walki.
They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
06-10-2013, 11:33 AM
|
|||
|
|||
Poziom sportowy nie wzrośnie, jednak walki byłyby bardziej wyrównane przez co bardziej emocjonujące i na pewno byśmy nie doświadczyli takiej żenady jak wczoraj.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
06-10-2013, 11:42 AM
|
|||
|
|||
Krychu
Jakiej żenady? Młody jesteś, nie potrafisz odróżnić ziarna od plew |
|||
06-10-2013, 11:47 AM
|
|||
|
|||
@Dżejkob
Teraz to za nic nie wiem o co chodzi ? "Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
06-10-2013, 11:49 AM
|
|||
|
|||
Krychu
Takie walki jak wczoraj nazywasz żenadą. Przecież jak czytam newsy na TVP to to była czysta wojna |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości