Piłka nożna ogólnie
|
14-10-2016, 10:26 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Pocieszające jedynie to, że Radović dwie bramki zdobył. Czyżby wracał do wysokiej formy, czy też łut szczęścia?
|
|||
14-10-2016, 10:32 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2016 10:35 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Okropny wynik, ze zupełnym średniakiem ligi, i to z Legią Pogoń robi
przełamanie |
|||
15-10-2016, 07:35 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2016 07:42 AM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
(14-10-2016 06:00 PM)kubala1122331 napisał(a): Na takie pytanie nigdy nie ma dobrej odpowiedzi, przyjacielu. Być może uważasz ,że taka opinia wynika z mojego uprzedzenia do Lewandowskiego? Ale ja opieram się na argumentach. Wielu Lewandowskiego uważa za najlepszego napastnika na świecie. A więc do najlepszych trzeba go porównywać. Platini- fantastyczny strzał z dalszej odległości. Błochin - niespotykana szybkość. Maradona, Messi- rewelacyjny drybling A co ma Lewandowski. Czy on potrafi dryblować? Czy on jest szybki? Czy on posiada strzał? Nie. On jest nijaki. Bramki w Bayernie czy wcześniej Borussii są wynikiem przypadku i zagrań innych zawodników. W reprezentacji albo strzela słabeuszom albo wcale. A jak już zaczął strzelać to te bramki takie siermiężne, te karne takie "wepchane" [jedna jaskółka wiosny nie wróży] Dla mnie jest to jedynie dobry zawodnik, a do gwiazd piłki dzielą go lata świetlne. Dziennikarze [Borek,Kołtoń] robią mu krzywdę, wychwalając go pod niebiosa, bez uzasadnienia. Borek nazwał go "dobrem narodowym" Szkoda ,że nie "skarbem" |
|||
15-10-2016, 12:28 PM
|
|||
|
|||
Czyli 5 bramek w dziewięć minut to był @Rsc przypadek ?
Cztery bramki przeciwko Realowi też? Pytam tak na luzie, on przede wszystkim większość swoich podań wykorzystuje, jego największym atutem jest siła i walka, wraca się często do obrony, to jest też bardzo duży atut u nowoczesnego snajpera. Sorry ale każdemu z najlepszych obecnych czy byłych zawodnikom czegoś zawsze brakowało , nie ma idealnych napastników, Messi jest magikiem dryblingu ale nie jest tak silny fizycznie, w pojedynkach fizycznych ma małe szanse, Platini nie był genialnym dryblerem, . Dla mnie może Lewy nie jest najlepszym napastnikiem na świecie, jest nim według mnie Luis Suarez, ale na pewno jeden z najlepszych, statystyki strzeleckie nie kłamią! Oni kurwa muszą strzelać do bramki taka jest ich rola. |
|||
15-10-2016, 12:46 PM
|
|||
|
|||
RSC
Ja też się opieram na argumentach, a te są takie, że Lewandowski jest królem strzelców Bundesligi, a w trzech ostatnich meczach reprezentacji zdobył 6 goli (w tym 3 mocnej Danii). Mówienie w tym wypadku o przypadku jest dość mało poważne. Czy Robert jest nijaki? Faktycznie ciężko wyróżnić u niego jeden najmocniejszy element, ale jest zawodnikiem kompletnym. Uderzy prawą nogą, lewą nogą, głową, jest skoczny, silny, agresywny, pewny siebie, nie traci głowy w trudnych sytuacjach. Czy jest najlepszym napastnikiem na świecie? Nie wiem, ale na pewno jest w TOP5. Do twoich przykładów nie ma za bardzo co się odnosić, bo podałeś gości, którzy już nie grają w piłkę od 20 lat (a przecież nikt nie mówi, że Robert jest najlepszy w historii) oraz skrzydłowego. Porównaj Roberta z Suarezem, Ibra, Benzemą - będzie to bardziej miarodajne. |
|||
15-10-2016, 01:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2016 01:43 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
Są napastnicy w przypadku których strzelanie bramek jest w 100% ich zasługą.
Tacy napastnicy jak się powszechnie mówi "potrafią sami wygrać mecz". To są gwiazdy, których bramki zapadają w pamięci kibiców całego świata. Lewandowski do tych gwiazd nie należy. Jego bramki są albo zasługą innych zawodników , albo dziełem przypadku Z 4 m nie potrafi strzelić w bramkę a jak już trafi to na 100% w bramkarza. Zapomnieliście? Natomiast zalicza się on do dobrych napastników , którzy strzelają dużo bramek są królami strzelców , ale nigdy nie byli gwiazdami. Manfred Burgsmüller -czwarty na liście bundesligi , najlepszy strzelec Borussi Max, Kirsten- kilkakrotni królowie strzelców bundesligi Oleg Salenko- król strzelców MŚ Milan Baros-król strzelców ME Stanko Svitlica - król strzelców ekstraklasy I gdzie oni są? Robert jest taki sam czyli nijaki. To nie jest gwiazda. U nas w reprezentacji są lepsi zawodnicy od niego. |
|||
15-10-2016, 01:40 PM
|
|||
|
|||
Kubala napisał bardzo konkretnie.
|
|||
15-10-2016, 02:18 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2016 02:19 PM przez RSC-2.)
|
|||
|
|||
W Polsce byli zawodnicy światowego formatu. [ i też nie były to gwiazdy światowego futbolu]
Ale Lewandowski do nich nie zalicza się. Włodzimierz Lubański Kazimierz Deyna Byli to zawodnicy którzy posiadali nieprzeciętne umiejętności. Lewandowski jest tylko dobrym rzemieślnikiem. Takim samym a nawet lepszym jest Błaszczykowski,Grosicki, Szczęsny |
|||
15-10-2016, 08:06 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2016 08:38 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Cahill liga Australijska..ten to ma dar do takich bramek
Real prowadzi od trzeciej minuty z Betisem na wyjeździe 14 minuta., co się stanie we wtorek z Legią? Betis vs Real 0:4 przerwa |
|||
15-10-2016, 09:40 PM
|
|||
|
|||
Betis vs Real 1:6
Atletico vs Granada 7:1 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|