Piłka nożna ogólnie
|
11-10-2014, 10:23 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
@kubala
Jak tam ? Żyjesz ? ![]() Naprawdę niewiarygodny mecz. Posiadanie piłki, podania, rożne, strzały celne i niecelne. Wszystko po stronie Niemców i to miażdżąco. Wygraliśmy tylko w jednej statystyce. Strzeliliśmy więcej goli ![]() ![]() |
|||
11-10-2014, 11:04 PM
|
|||
|
|||
Żyję, ale jestem w zupełnym szoku
![]() Ale to nie problem na dziś. Dziś jest radośc, radość, radość! ![]() Co do oceny poszczególnych piłkarzy nie ma co wystawiać laurek, bo każdy zagrał świetnie, nawet Wawrzyniak. Ale Glik, dzisiaj jak profesor. Na takiego Kamila czekałem, na Kamila z Torino. Co on dzisiaj wymiatał to po prostu czysty podziw. Lewandowski harował jak wół. Moim zdaniem najlepszy jego mecz w kadrze. Szczęsny powinien grać tylko z Niemcami. Dwa najlepsze mecze właśnie z nimi. Krychowiak i Milik też elegancja, Mila spokój w końcówce. Zatrybiło wszystko. Jedyny mały minusik to skrzydłowi, nie pociągnęli gry, a to po nich spodziewałem się dzisiaj najwięcej i w nich widziałem nadzieję. Grosicki widać, że nie gra w klubie, mało wracał, był mało efektywny w dryblingu, Rybus nieźle z przodu, ale często zamiast machać łapkami powinien się wracać. Szczególnie w końcówce. Ale co ja narzekam. Jest pięknie!!!! ![]() |
|||
12-10-2014, 10:33 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2014 10:34 AM przez Martin.)
|
|||
|
|||
Dopiero teraz ochłonąłem.........
![]() Od wczoraj nie ma już reprezentacji na świecie, z którą byśmy nie wygrali. Mowa oczywiście o tych największych z wielkich. Brazylia, Argentyna, Anglia, Włochy, Francja, Holandia, Hiszpania. Z tymi reprezentacjami polscy piłkarze już wygrywali. Do tego grona dorzucamy Niemcy! ![]() Kilka (kilkanaście?) lat temu zastanawiałem sie czy dożyje takiego momentu, w którym Śląsk zdobędzie mistrzostwo Polski i Polska pokona Niemców. Jedno i drugie udało się, zatem teraz zaczne sie zastanawiać czy Polska..... a dobra wystarczy.... A teraz na chłodno. Polska rozpoczęła te eliminacje rewelacyjnie. Przypomnijcie sobie jaka niepewność przynajmniej wśród niektórych panowała przed meczem z Gibraltarem...Z Niemcami to już w ogóle mieliśmy przegrać więcej niż Brazylia w półfinale MŚ. Teraz tylko wygrać ze Szkocją i będzie pięknie. No ale czy uda nam się pokonać Szkotów to bym taki pewny nie był...czeka nas cholernie ciężki mecz. No i na koniec. Mila do pierwszego składu!!! |
|||
12-10-2014, 10:43 AM
|
|||
|
|||
Nie wiem naprawdę skąd się to bierze. Przecież z Niemcami w kopaną wygraliśmy wczoraj po raz 10. Pierwszy raz z Republiką Federalną Niemiec, to fakt, ale kto mieszkał w takim razie w NRD ? Ufoludki ?
![]() |
|||
12-10-2014, 11:46 AM
|
|||
|
|||
(12-10-2014 10:43 AM)Pakman napisał(a): Nie wiem naprawdę skąd się to bierze. Przecież z Niemcami w kopaną wygraliśmy wczoraj po raz 10. @Pakman Czyli wg Ciebie w tym roku w Brazylii, Niemcy zostali mistrzem świata po raz pierwszy? Bo wg mnie po raz czwarty. Przecież dobrze wiesz, że dzisiejsza reprezentacja Niemiec kontynuuje tradycje piłkarzy RFN a nie NRD. Z RFN (czyli Niemcami) nie wygraliśmy nigdy. Do wczoraj. Podobnie masz z Rosją. Spadkobiercą i kontynuatorem reprezentacji ZSRR jest dziś Rosja. |
|||
12-10-2014, 12:05 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2014 12:06 PM przez Pakman.)
|
|||
|
|||
Oczywiście, że po raz czwarty. Przecież NRD nie było nigdy MŚ w piłce nożnej. Pytam się jeszcze raz. Czy Niemcy mieszkający w NRD różnili się czymś od tych z RFN poza tym, że gorzej grali w piłkę ? Sam napisałeś, że RFN to byli "Niemcy" kim byli w takim razie ludzie mieszkający w NRD ?
ZSRR to zupełnie inny przypadek. Tu było jedno państwo, które się podzieliło. NRD i RFN się zjednoczyły. ![]() |
|||
12-10-2014, 12:19 PM
|
|||
|
|||
(12-10-2014 12:05 PM)Pakman napisał(a): Pytam się jeszcze raz. Czy Niemcy mieszkający w NRD różnili się czymś od tych z RFN poza tym, że gorzej grali w piłkę ? Sam napisałeś, że RFN to byli "Niemcy" kim byli w takim razie ludzie mieszkający w NRD ? @Pakman Wygrywaliśmy z NRD - zgoda, ale nigdy nie wygraliśmy z Niemcami (RFN). NRD już nie istnieje 24 lata. To NRD zostało przyłączone do RFN i na tym polega to zjednoczenie Niemiec. |
|||
12-10-2014, 12:23 PM
|
|||
|
|||
Nie istnieje, ale zarówno w RFN jak i w NRD mieszkali Niemcy, którzy grali w piłkę. Z tą różnicą, że wygrywaliśmy tylko z tymi z NRD, ale czy to oznacza, że nie byli oni Niemcami ? Teraz wiadomo, że z NRD nie możemy wygrać, bo nie istnieje. Możemy wygrać tylko z RFN. Tylko czy wtedy kiedy te dwa państwa istniały, to jedni byli Niemcami, a drudzy nie ?
![]() |
|||
12-10-2014, 12:29 PM
|
|||
|
|||
Jedni i drudzy byli Niemcami, ale były to dwa odrębne państwa. Co nie zmienia faktu, że z Niemcami (RFN) nigdy wcześniej nie wygraliśmy.
Jaki przewidujecie scenariusz na mecz ze Szkocją? Wydaje mi się, że wcale łatwo nie będzie. Zarówno Szkocja jak i Irlandia prezentują solidny futbol i to z nimi stoczymy bój o drugie miejsce w grupie, bo nie sądzę by Niemcy pozwolili sobie na kolejną stratę punktów. Gdybyśmy wygrali byłoby cudownie. |
|||
12-10-2014, 12:32 PM
|
|||
|
|||
Dokładnie. Z RFN nie wygraliśmy do wczoraj, ale naród posługujący się językiem Goethego już dostawał od nas łupnia
![]() Ze Szkocją i Irlandią będzie bardzo ciężko. Tym bardziej, że wiedzą o naszym wyniku i będą strasznie gryźć trawę. Problem w tym, że to my będziemy musieli ( przynajmniej u siebie ) grać atakiem pozycyjnym co jest naszą najsłabszą stroną. ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 61 gości