Piłka nożna ogólnie
|
11-10-2017, 11:19 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2017 11:24 AM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Mi się zdaje że Messi by nawet San Marino na mundial
wprowadził Oglądałem pierwszą połowę meczu, widać było u niego wściekłość, tym bardziej jak Ekwador objął prowadzenie na początku spotkania. Szkoda Chile, mieli pecha że w ostatnim spotkaniu grali z fenomenalną w tych eliminacjach Brazylią. Szkod tym bardziej że nie zobaczymy na Mundialu takich Zawodników przez duże Z, jak Vidal,Alexis Sanchez czy Vargas. |
|||
11-10-2017, 11:28 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2017 11:30 AM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Szwajcaria na pewno będzie rozstawiona, bo jest wysoko w rankingu. Jakichś mega meczów nie będzie, ale np. Dania - Szwecja czy Dania - Szwajcaria, albo Irlandia - Chorwacja to bym oglądał.
Duża sensacja w Ameryce Płn. USA zajeły dopiero piąte miejsce w grupie i nie awansowały nawet do barażów. Dla mnie szok. W Rosji zobaczymy za to Panamę, a Honduras zmierzy się z Australią w barażach. Fajnie! Szkoda wczoraj Syrii, liczyłem na ich udział w MŚ. I byli blisko, bowiem w doliczonym czasie gry obili wewnętrzną część słupka, a zwycięstwo dałoby im mecz z Hondurasem, chyba słabszym przeciwnikiem niż Australia. Nie będzie dużo wynalazków. Islandia, Panama, Arabia Saudyjska to chyba najbardziej "dziwne" drużyny. Może dojdzie jeszcze Irlandia Północna czy Honduras, ale to małe szanse. W Afryce żadnych cudów nie ma A już przyzwyczaiłem się do udziału np. takiej Angoli na MŚ. Liczyłem na Wyspy Zielonego Przylądka, ale spierdzielili z Senegalem w meczu o awans tak naprawdę. Aż mi się przypomniał jeden z niewielu meczów, które oglądałem na ostatniej Copa America. Mianowicie Panama - Boliwia. O 3 w nocy. Z komentarzem Jacka Jońcy |
|||
11-10-2017, 12:20 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2017 12:23 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
(11-10-2017 11:28 AM)kubala1122331 napisał(a): Nie będzie dużo wynalazków. Islandia, Panama, Arabia Saudyjska . Islandia wynalazek ? O-0 w jakim sensie? Chyba nie zapomniałeś że ta reprezentacja tak jak my była w ćwierćfinale Euro 2016, przegrywając z Francją . W eliminacjach do mudialu pierwsze miejsce w grupie napewno silniejszej niż nasza z Chorwacją, Turcją, Ukrainą, Finlandiią i Kosowem. Była to grupa sześciozespołowa. Więc jaki to wynalazek?? |
|||
11-10-2017, 12:28 PM
|
|||
|
|||
Jacek Jońca jest pr0
Afryka zawsze mnie rozwalała bo mieliśmy na mundialach Algierię, WKS czy Kamerun, natomiast w PNA notorycznie daleko zachodziły Maroko, Egipt czy Tunezja. I tak się wymieniały, rzadko która reprezentacja osiągała przez dłuższy czas sukcesy w obu tych turniejach. |
|||
11-10-2017, 02:49 PM
|
|||
|
|||
Wietnam
Nie odbieram klasy Islandii. Ale to wiesz, co innego wejść do Euro, gdzie awansują 24 ekipy niż do MŚ, gdzie kwalifikuje się 13. A na turnieju może już zdażyć się wszystko. Jednak na MŚ będzie to wynalazek, bo raz, że to debiutant, a dwa, no jednak państwo, które raczej nie kojarzy się z piłką nożną. Gogolius Dokładnie, ja już mówiłem o Egipcie, który dwa czy trzy razy z rzędu wygrywał PNA, a eliminacjach do MŚ brakowało go czasami w tej ostatniej fazie Dziwny tam jest ten futbol, dziwny... |
|||
11-10-2017, 04:38 PM
|
|||
|
|||
Wiecie że nie chciałbym mieć Peru w grupie polskiej?
Albo Panamy, bo oni zapierdalają całe spotkanie jak króliki napędowe,do tego duża technika. Żadnej Panamy, Kostaryki czy Peru. Przydałaby się natomiast Iran albo Arabia Saudyjska. Jako ta najsłabsza w teoretyce ekipa. |
|||
11-10-2017, 04:50 PM
|
|||
|
|||
Potencjalny podział na koszyki (baraże mogę lekko pozmieniać).
|
|||
11-10-2017, 05:28 PM
|
|||
|
|||
Nie patrząc narazie na baraże chciałbym dla
kadry takiej Grupy Polska Włochy Senegal Japonia |
|||
11-10-2017, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Haha a widzieliście Szpakowskiego jak przeżywał mecz?
|
|||
11-10-2017, 07:52 PM
|
|||
|
|||
Patrząc na te koszyki to niewiele to nam dało omijamy tuzy pokroju Belgii czy Rosji, ale trafić można Włochy lub Hiszpanię
Co do Chile to jeszcze ciekawostka - kraj ten SAM się wyeliminował z mundialu. Jak? Chile i Peru w krótkim odstępie czasu zagrały z Boliwią. Chile zremisowało, Peru przegrało. Chile podniosło lament, gdyż w Boliwii grał zawodnik, który nie miał do tego prawa (debiutował kiedyś w Paragwaju, a w drugiej ojczyźnie mieszkał trzy lata zamiast wymaganych pięciu). Chile dostało więc walkower i zyskało 2 punkty. To samo stało się z Peru, które jednak na tym zyskało 3 punkty. Do tego Peru dzięki tym walkowerom polepszyło bilans bramek (który decydował ponad bezpośrednimi meczami, które oba wygrało Chile). Gdyby Chile siedziało cicho to skończyłoby eliminacje z punktem przewagi nad Peru (i lepszą o 1 liczbą bramek). Natomiast ostatecznie oba kraje miały ten sam wynik punktowy, a dzięki walkowerowi, ostatecznie Peru ma lepszy bilans bramkowy od Chile. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 43 gości