Piłka nożna ogólnie
|
11-11-2016, 10:43 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Rumunia vs Polska 0-3
Kapitalny wynik wykręcili nam piłkarze w dniu Święta Niepodległości. To może być moment przełomowy w tych eliminacjach. Brawo, brawo, brawo!!! |
|||
11-11-2016, 10:45 PM
|
|||
|
|||
Brawo!!! Zaskakujące, że poradziliśmy sobie z nimi lepiej niż Francuzi! Też uważam, że to może być moment przełomowy!
|
|||
11-11-2016, 11:13 PM
|
|||
|
|||
Napisze krótko bez pierdolenia; Najlepszy mecz reprezentacji Polski w tym roku, nie mam zastrzeżeń, dziękuję
Dobranoc. |
|||
11-11-2016, 11:21 PM
|
|||
|
|||
(11-11-2016 11:13 PM)Wietnam napisał(a): Napisze krótko bez pierdolenia; Najlepszy mecz reprezentacji Polski w tym roku, nie mam zastrzeżeń, dziękuję Dokładnie. Poza stratami Linettego wszystko działało super. Zawodnicy świetnie skoncentrowani i świadomi tego, po co są na boisku. Brawa też dla Nawałki. Rumunia nie istniała. |
|||
12-11-2016, 05:58 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2016 05:58 PM przez kubala1122331.)
|
|||
|
|||
Dla mnie to najlepszy mecz Polski pod wodzą Nawałki. Było kapitalnie w każdym momencie, każda pozycja odpowiednio funkcjonowała i każdy zagrał przynajmniej solidnie. Można chyba powoli zapominać o tej stracie punktów w Kazachstanie, bo nasza sytuacja w grupie jest rewelacyjna. Przed nami jeszcze oczywiście wiele trudnych meczów (jak pokazują inne wyniki, tutaj każdy może wygrać z każdym), ale chyba faktycznie jesteśmy tutaj najsilniejsi i powinniśmy bezpośrednio awansować. Kto wie, czy kluczowy nie będzie marzec. My jedziemy na kolejne zadupie Europy, do czarnogórskiego bydła, natomiast Rumunia mierzy się z Danią. O wygraną będzie bardzo ciężko, bo choć Czarnogóra to zespół sporo słabszy niż Rumunia, ale jednak oprócz z zawodnikami trzeba będzie mierzyć się z jeszcze większym bydłem na trybunach niż wczoraj. Ale jeśli wygramy...
Adam Nawałka naprawił wszystkie błędy, które mu tutaj ostatnio wytykałem, chyba po meczu z Danią. Może wchodzi na to forum? |
|||
12-11-2016, 06:18 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie | |||
12-11-2016, 07:36 PM
|
|||
|
|||
W zasadzie chyba nawet podpisałbym się pod tą opinią. Jeśli weźmiemy pod uwagę same oficjalne mecze:
- eliminacje MŚ 2008 - totalna masakra w każdym względzie, nie ma co szukać - ME 2012 - ... - el MŚ 2014 - eliminacje mocno nieudane, ale mecz z Anglią u siebie był bardzo fajny w naszym wykonaniu. Przez 70 minut (do naszej bramki na 1:1) nie wypuszczaliśmy Brytolów z naszej połowy (ale i tak straciliśmy w tym czasie gola ). Postawiłbym niżej, bo 1) był to jedyny dobry mecz drużyny pod Fornalikiem 2) momentami nasze akcje wyglądały chaotycznie 3) Anglia była wtedy śmiesznie słaba - el ME 2016 - świetne eliminacje, w ew. porównaniu trzeba wziąć domowe mecze z Niemcami i Irlandią. Na mnie większe wrażenie zrobiło to drugie spotkanie, stawiam je tylko troszeczkę niżej, bo było parę nerwowych momentów w naszej grze, ale też stawka meczu była olbrzymia. Meczów towarzyskich wszystkich dokładnie nie pamiętam. Na pewno fajnie zagraliśmy kiedyś z Czechami i z Wybrzeżem Kości Słoniowej pod Smudą, ale to jednak spotkania sprawdzające, a takich nie ma co nigdy przeceniać. |
|||
12-11-2016, 08:40 PM
|
|||
|
|||
Jeśli chodzi o sam wynik to w ostatnich latach jednak nieco wyższy wymiar miało historyczne zwycięstwo nad Niemcami również w eliminacjach.
Świetny mecz zagraliśmy przeciwko Niemcom na Euro 2016, ale tam ostatecznie padł remis. Myślę ze ten wczorajszy można zaliczyć do TOP3 ostatnich kilku lat. |
|||
12-11-2016, 08:50 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2016 08:50 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
Pierwsze zwycięstwo z Niemcami w historii miało duży wymiar, ale lepszy mecz całościowo/jakościowo zagraliśmy wczoraj,
niż ten pamiętny z mistrzami świata, Niemcy w pierwszej połowie grubo dominowali, a wczoraj Rumunom na ich terenie na nic praktycznie nasza kadra nie pozwolała. |
|||
13-11-2016, 09:41 AM
|
|||
|
|||
Zgadzam się z @Wietnamem. Było kilka ważniejszych zwycięstw pod różnymi względami, ale niekoniecznie byly one lepsze pod względem sportowym.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 38 gości