Piłka nożna ogólnie
|
05-12-2015, 11:05 AM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Lol. Złamali przepis, to niech poniosą karę. Co to za śmieszne odwoływania. "Sytuacja głupsza" w sensie zachowanie władz klubu głupsze, dobrze rozumiem?
![]() |
|||
05-12-2015, 10:35 PM
|
|||
|
|||
Bournemouth z Borucem w bramce wygrało na wyjeździe z Chelsea 1-0. Mourinho takie kryzysu jak ten to chyba do tej pory z żadną drużyną nie miał. Ciekawe, jak bardzo jest na wylocie. Dla Abrahamowicza to by była tragedia gdyby jego drużyna w ogóle w pucharach nie zagrała.
|
|||
05-12-2015, 11:19 PM
|
|||
|
|||
"Głupsza" bo wypuszczenie zawodnika w końcówce wydaje mi się mniejszym kaliberem przewinienia niż wypuszczenie takiego w wyjściowym składzie. No i jego wpływ na wygraną był większy, bo błąd Legii to była typowa pierdoła.
|
|||
07-12-2015, 08:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-12-2015 08:57 PM przez Martin.)
|
|||
|
|||
Znamy już pierwszego spadkowicza z ekstraklasy. Tak to nie pomyłka! Tym klubem jest Śląsk Wrocław.
Obradująca w poniedziałek Rada Nadzorcza Śląska Wrocław podjęła decyzję o odwołaniu Tadeusza Pawłowskiego z funkcji pierwszego trenera. W jego miejsce powołany został Romuald Szukiełowicz. Romuald Szukiełowicz ma 66 lat. W latach 1988-1991 oraz w sezonie 1995/96 prowadził już Śląsk w najwyższej klasie rozgrywkowej. Łącznie na ławce trenerskiej WKS-u zasiadał 93 razy. Był także trenerem m.in. Lecha Poznań, Pogoni Szczecin, Zawiszy Bydgoszcz i Lechii/Polonii Gdańsk. Ostatnio prowadził trzecioligową Foto-Higienę Błyskawicę Gać. Z wrocławskim klubem związał się umową do końca sezonu z opcją przedłużenia. http://www.slaskwroclaw.pl Po tym co przeczytałem na stronie Śląska - normalnie się załamałem. Większość z was pewnie w ogóle nie kojarzy tego pana, ale ja go pamiętam doskonale. Co prawda już raz wyciągnął Śląsk z ostatniego miejsca (sezon 89/90 !!!) na dziewiąte, ale potem jego "osiągnięcia" trenerskie dosłownie powalają..... ![]() Jedno jest pewne, Szukiełowicz to prawdziwy zamordysta, jeśli któryś z piłkarzy narzekał do tej pory na ciężkie treningi to od jutra zmieni optykę na te kwestie. Mam czarne myśli. Z drugiej strony ja już z tym klubem przeżyłem wszystko. Spadek do drugiej ligi, spadek do trzeciej ligi, awans do drugiej ligi, awans do ekstraklasy, mistrzostwo i wicemistrzostwo Polski, występy w europejskich pucharach.........co ma być to będzie. Od kołyski aż po grób.....WKS to jest nasz klub! |
|||
07-12-2015, 09:56 PM
|
|||
|
|||
Szukiełowicz niedawno wprowadził Zagłębie Sosnowiec do I ligi, po czym odszedł. W okolicach Warszawy mówi się o nim, jako o bardzo solidnym trenerze. Wiesz @Martin. Daj mu szansę. Pawłowski też wydawał się na początku poronionym pomysłem, a potem wykręcał do czasu świetne wyniki. Bardziej może martwić sam bajzel na śląskiej karuzeli trenerskiej, ale samo nazwisko Szukiełowicz to w mojej opinii gwarancja przynajmniej utrzymania się.
Spokojnie ![]() |
|||
08-12-2015, 10:11 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-12-2015 10:12 AM przez Martin.)
|
|||
|
|||
(07-12-2015 09:56 PM)kubala1122331 napisał(a): W okolicach Warszawy mówi się o nim, jako o bardzo solidnym trenerze. To niech sobie go okolice Warszawy biorą. (07-12-2015 09:56 PM)kubala1122331 napisał(a): Wiesz @Martin. Daj mu szansę. Pawłowski też wydawał się na początku poronionym pomysłem, a potem wykręcał do czasu świetne wyniki. Dam dam, a co mam zrobić. Przy Pawłowskim miałem wewnętrzne przekonanie , że się uda tutaj wprost przeciwnie. Już go w połowie lat 90-tych przerabiałem jako trenera. (07-12-2015 09:56 PM)kubala1122331 napisał(a): samo nazwisko Szukiełowicz to w mojej opinii gwarancja przynajmniej utrzymania się. Mam odmienne zdanie, ale chciałbym byś Ty miał rację. A mi jako kibicowi nie pozostaje nic innego jak w piątek pojawić się na meczu z Górnikiem Łęczna i dopingować. |
|||
08-12-2015, 09:01 PM
|
|||
|
|||
Żarty się skończyły.
![]() |
|||
08-12-2015, 11:15 PM
|
|||
|
|||
Liga mistrzów, ostatnia kolejka
Wyniki : Benfica 1 : 2 Atl. Madryt Galatasaray 1 : 1 FC Astana Manchester City 4 :2 Monchengladbach PSG 2 :0 Szachtar PSV 2 -:1 CSKA Moskwa Real Madryt 8 :0 Malmö Sevilla 1 : 0 Juventus Wolfsburg 3 :2 Manchester Utd United opada, pozostaje Liga Europy. Co Van Gaal zrobił z tego zespołu, tego nie da się oglądać Czasy Fergusona długo nie wrócą, awans Wolfsburg i PSV Kanonada Realu , cztery bramki Ronaldo, Hatrick Benzemy. Jutro dalsza Cześć końca fazy grupowej. |
|||
09-12-2015, 09:11 AM
|
|||
|
|||
Ech, Juve dało sobie zabrać pierwsze miejsce w grupie, a Sevilla rzutem na taśmę wchodzi do LE. Boję się jakiegoś koksa w 1/8 na którego Stara Dama nie jest jeszcze gotowa. Z drugiej strony drugie miejsce w takiej grupie brałbym w ciemno na starcie, więc jestem zadowolony.
Cieszy szczególnie defensywa, tylko trzy stracone gole z takimi rywalami to bardzo dobry wynik. |
|||
09-12-2015, 02:38 PM
|
|||
|
|||
"Po analizie poprzednich, nieudanych spotkań fani Śląska udzielili cennych wskazówek na przyszłe mecze. Przybyli kibice również głośno analizowali konsekwencje kolejnych meczów oddanych bez walki"
hahahahhahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahha ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 79 gości