Piłka nożna ogólnie
|
22-03-2015, 10:08 PM
|
|||
|
|||
RE: Piłka nożna ogólnie
Spokojnie, jeszcze kilkanaście meczów do końca i podział - tu jeszcze każdy z pierwszej piątki może mistrza mieć.
|
|||
23-03-2015, 11:20 AM
|
|||
|
|||
Liverpool wtopil 1:2 z Manchesterem a Gerrard zlapal czerwona kartke tuz po wejsciu na boisko.
Barcelona wygrala 2:1 z Realem zwiekszajac przewage do 4pkt (niezmiennie rozwalaja mnie teksty ze ta wygrana przypieczetowala mistrzostwo). Co ciekawe Barcelona przystepujac do Gran Derbi u siebie broniac pozycji lidera ligi nie przegrala z Realem od 1930 roku ![]() A przynajmniej tak wyczytalem. |
|||
23-03-2015, 11:45 AM
|
|||
|
|||
Lubię takie określenia i statystyki pod…
Np. Maciej Żurawski grając w Celticu był królem strzelców ligi szkockiej w bramkach strzelanych między 70 minutą a 90 minutą. albo Michał Syrowatka wygrał przez KO z Michałem Chudeckim, ,który trenuje i sparuje z samym wielkim Floydem Mayweatherem Junioooooooorem. |
|||
26-03-2015, 09:42 PM
|
|||
|
|||
Kolejnym szkoleniowcem, który stracił posadę jest Kamil Kiereś. Zastąpił go Marek Zub. Fakt, że ostatnio Bełchatów dołuje, ale to już zaczyna się robić jakaś plaga z tymi dymisjami trenerów.
Już w niedzielę mecz eliminacji EURO2016, Irlandia vs Polska. Myślę, że mamy szansę na korzystny rezultat choć Irlandia gra naprawdę nieźle w tych eliminacjach. Remisem bym tam nie pogardził, a gdyby udało się wygrać to już w ogóle byłoby pięknie. Co ciekawe, Nawałka nie powołał Kuby Błaszczykowskiego... |
|||
27-03-2015, 09:29 AM
|
|||
|
|||
Ach ten Kuba...cos czuje ze jak wygramy z Gruzja i Irlandia, a nie nastanie plaga kontuzji to dlugo go nie zobaczymy w reprezentacji.
Co do meczu to remis chyba kazdy wzialby w ciemno, zwyciestwo daje juz praktycznie awans, bo biorac pod uwage 6pkt z Gruzja i Gibraltarem to sie musza zaczac dziac jakies matematyczne cuda, zeby nas wyprzedzili jednoczesnie dwie ekipy z grupy Szkocja, Irlandia i Niemcy (musielibysmy przerznac wszystkie pozostale mecze a tamte ekipy wlasciwie nie moglyby zremisowac). Mnie najbardziej ciekawi jak bedzie wygladala nasza defensywa. Czy bedzie jakis pressing juz w srodku pola, czy zaufanie do kolejnej wariancji bloku obronnego sprawi, ze pomocnicy nie beda sie "żyłować". |
|||
27-03-2015, 11:55 AM
|
|||
|
|||
Jaki wczoraj fajny towarzyski mecz zagrały reprezentacje Francji i Brazylii to masakra
![]() |
|||
27-03-2015, 04:10 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2015 04:13 PM przez Wietnam.)
|
|||
|
|||
no świetny spektakl był, początek należał do Francuzów, zaczeli bardziej agresywnie, efekt przyszedł, po jednym z rzutów różnych
Varane zdobył bramkę, ale później z lekka śiadli, Brazylia fajnie rozprowadzała, świetny mecz Firminio, oscara i Neymara, Dużo fajnych akcji, fajna atmosfera na trybunach, kilka gwiazd na obiegu,, Zidane, Henry, Vieira i Ronaldo de lima na stanowisku komentatoskim po stronie Brazylijskiej. |
|||
28-03-2015, 03:41 PM
|
|||
|
|||
Gogolius
Nie ma co doliczać w ciemno trzech punktów z Gruzją. To wcale nie będzie łatwy mecz. Widziałem jak Gruzini poczynali sobie w Szkocji, to spokojnie mogli coś stamtąd wywieźć, więc spokojnie ![]() Co do jutrzejszego meczu to ja mam złe przeczucia. Dla mnie remis naszych chłopaków to będzie sukces, o zwycięstwie nawet nie marzę. Niby z Irlandii wypadli McGiven i Gibson, ale mają tego Waltersa z przodu, który robi im ponad 90% akcji. Oni grają za prostą grę, a my wbrew pozorom nie potrafimy się takiej przeciwstawić (choćby mecz ze Szkocją). Nie wiem też czy postawienie na małych skrzydłowych Rybusa i Peszko jest dobrym pomysłem, skoro fizycznie będą przegrywać wszystkie pojedynki. Oczywiście, wszystko zweryfikuje boisko, ale to takie moje małe wątpliwości. Mój typ (rozum) : 1-0 dla Irlandii. Działo się wczoraj w Czarnogórze. Nie chcę tutaj szukać jakiś motywów spiskowych, ale zobaczcie jaka ta FIFA jest niekonsekwentna (sprzedajna?). Legia Warszawa za odpalenie rac dostaje kolosalne kary pieniężne i zamyka się jej stadion. Za użycie rasistowskich tekstów zamyka na dwa mecze i wlepia wysoką karę. A w Czarnogórze? Co mecz rzucają na boisko, najczęściej w bramkarzy petardy. Leją się na trybunach, odpalają wszystko co mają pod ręką, zachowują się jak bydło (nie obrażając tych zwierząt) i FIFA siedzi cicho i nie reaguje. Czy tylko mnie to razi? Musi tam ktoś zginąć, żeby FIFA zareagowała? Czy nawet wtedy będą udawać, że nic się nie stało, bo tak mają dupę natartą banknotami? |
|||
28-03-2015, 04:14 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Nie ma co doliczać w ciemno trzech punktów z Gruzją. To wcale nie będzie łatwy mecz. Widziałem jak Gruzini poczynali sobie w Szkocji, to spokojnie mogli coś stamtąd wywieźć, więc spokojnie Pitolenie ![]() Ograli Gruzję na wyjeździe gdzie faktycznie mogą się dziać cuda. Ale teraz mają tę Gruzję u siebie, a są zespołem daleko, daleko lepszym. Jedynym usprawiedliwieniem byłaby jakaś plaga kontuzji. Niech mnie nawet nie irytują jakimś remisem... Cytat: a my wbrew pozorom nie potrafimy się takiej przeciwstawić (choćby mecz ze Szkocją).Ja się z tym nie zgadzam, ze Szkotami radziliśmy sobie całkiem nieźle. Bramki straciliśmy w wyniku prostych błędów, a nie dlatego że Szkoci nie wiadomo jak prosto grali. Koniec końców prezentowaliśmy się lepiej i jeśli ktoś był bliższy zwycięstwa to zdecydowanie my. Takie kurde krygowanie się... to nie jest kadra z czasów Fornalika... jak można nie wierzyć w to co pokazuje nasz zespół ![]() Cytat:le zobaczcie jaka ta FIFA jest niekonsekwentna (sprzedajna?). Legia Warszawa za odpalenie rac dostaje kolosalne kary pieniężne i zamyka się jej stadion.Chyba pomyliłeś FIFA z UEFA ![]() Ja słyszałem, że prawdopodobnie skończy się ta akcja walkowerem na niekorzyść Czarnogóry. |
|||
28-03-2015, 04:41 PM
|
|||
|
|||
Tak jest pomyliłem UEFĘ z FIFĄ
![]() ![]() Co do Polski to oczywiście, że musimy wygrać, ale jak podejdziemy do tego, że o, samo się wygra, to może być nieprzyjemnie ![]() Co do meczu ze Szkocją to właśnie o te błędy mi chodzi. Irlandczycy też będą zagrywali masę piłek prostych licząc na nasze błędy. I się boję, że my ich nie unikniemy, bo po prostu nie potrafimy. Ale zobaczymy ![]() Ja w tą reprezentację uwierzyłem po meczu z Gruzją, ale Irlandia na wyjeździe jest bardzo niewygodna. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 91 gości