Sędziowie ringowi
|
08-11-2012, 10:50 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2012 11:03 AM przez PeterManfredo.)
|
|||
|
|||
Sędziowie ringowi
Sędziowie ringowi to coraz częściej "ikony" boksu. Ci którym dane jest sędziować wielki walki przechodzą do historii razem z ich triumfatorami. Przywiązujecie uwagę do tego kto sędziuje oglądane przez Was pojedynki?
Macie ulubionego sędziego? Zapraszam do sondy(oddajecie po 2 głosy) i dyskusji na temat sędziów ringowych. Oto fotki sędziów w kolejności adekwatnej do nazwisk widocznych w odpowiedziach sondy. Podaję je dla skojarzenia tych Panów: |
|||
08-11-2012, 10:56 AM
|
|||
|
|||
RE: Sędziowie ringowi
Tony Weeks. Facet nie przeszkadza bokserom w ringu, prowadzi walkę "niezauważalnie", w dodatku nie popełnia ewidentnych błędów, a przynajmniej takich nie pamiętam.
Fakt jest taki, że na sędziego zwraca się uwagę głównie wtedy, kiedy popełni rażący błąd, ewentualnie czasem, gdy w trudnej sytuacji wykaże się przytomnością umysłu. Tak samo, jak we wszystkich innych sportach. |
|||
08-11-2012, 11:07 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-11-2012 11:08 AM przez PeterManfredo.)
|
|||
|
|||
Zagłosowałem na Cottona i Baylessa. Cotton zawsze emanuje spokojem i wdać,że budzi respekt u bokserów. Bayless z kolei to najlepszy z sędziów młodszego pokolenia,dużo wielkich walk ma już na koncie. Wyróżnie jeszcze Joe Corteza...Legenda
|
|||
08-11-2012, 03:36 PM
|
|||
|
|||
Przypominam o oddawaniu 2 głosów w ankiecie
|
|||
08-11-2012, 06:46 PM
|
|||
|
|||
Głos oddałem na Weeksa, który tak jak wspomniał @Maynard jest wręcz niezauważalny i pozwala bokserom robić swoje. Również nie przypominam sobie jakichś "wpadek" w prowadzonych przez niego walkach.
@Peter Dwóch głosów nie oddam, bo po prostu nie mam drugiego faworyta ;] |
|||
09-11-2012, 05:41 PM
|
|||
|
|||
Dla mnie numerem jeden jest Tony Weeks. Gdy jest w ringu, jestem pewien, że walka będzie prowadzona wzorowo. Najważniejsze, że nie przeszkadza bokserom i interweniuje tylko wtedy kiedy musi.
|
|||
09-11-2012, 06:54 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2012 06:56 PM przez MauZ.)
|
|||
|
|||
a gdzie Steve Smoger? Jay Nady? Vic Drakulich?
ci panowie też wykonują dobrą robotę w ringu. |
|||
09-11-2012, 07:01 PM
|
|||
|
|||
Tylko 10 ciu mogłem wystawić
|
|||
09-11-2012, 07:12 PM
|
|||
|
|||
Steve Smoger rzeczywiście jest ciekawym przypadkiem. Chodzi za nim fama, że przerywa walki dopiero w momencie, kiedy zagrożone jest życie jednego z pięściarzy. Jednocześnie, ciągle przecież sędziuje walki na najwyższym poziomie, jest akceptowany przez wszelkie komisje, także przepisów najwyraźniej przestrzega. Często zwracam na niego uwagę, bo ma szczęście prowadzić walki kończące się efektownymi nokautami
|
|||
09-11-2012, 07:15 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2012 07:17 PM przez MauZ.)
|
|||
|
|||
akurat Van de Wiele czy Cole mają chyba słabszy dorobek niż sędziowie których wymieniłem.
zgadzam sie, pracę Smogera można różnie oceniać, bo często pozwala wbić się zawodnikowi nosem w ring, ale to już dyskusja w kwestii przerywania walk za wcześnie i za późno w każdym razie dorobek ma super, a i sędziuje stanowczo często się narażając na przypadkowy cios. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości