Mariusz Wach
|
25-07-2012, 09:25 PM
|
|||
|
|||
RE: Mariusz Wach
@Maverick
Taktyka naprawdę kapitalna tylko, żeby Wachu się tego trzymał a nie najpierw wybrał Władimira. On i Kołodziej chyba jednak wiedzą, że jak zdobędą wakat to w starciu z młodszym bratem mają większą kasę no i prestiż bo kurde ale to jednak MISTRZOSTWO ŚWIATA HEAVYWEIGHT nie? hehe. No i niech Mariusz zanim zawalczy z Władem po zdobyciu pasa WBC da ok 2/3 walki z dobrymi rywalami tak aby go podbudować w świecie i żeby się policzył nieco jako ten Mistrz;pp No i nieco offtopu. Mam nadzieję, że w ciągu roku ktoś będzie tym undisputed w HW bo tak naprawdę to dla mnie nie ma teraz Mistrza, są bracia ale nie chcą się bić ze sobą jako najlepsi no to trudno... They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
25-07-2012, 09:36 PM
|
|||
|
|||
@Jerome
Też myślę, że on i Kołodziej wiedzą co robią, a co do tego co jeśli by zdobył pas WBC to wg mnie jedna dobrowolna obrona, a potem unifikacja, żeby niepotrzebnie nie ryzykować i nie stracić szansy na walkę życia |
|||
25-07-2012, 09:54 PM
|
|||
|
|||
@Maverick
Ok. Niech będzie czyli np teraz Austin, potem Boytsov, walka o wakat z kimś z nr 1 WBC (zakładam, że po pokonaniu Boytsova będzie chociaż 2), potem obrona z kimś znanym, dobrym ale raczej do ogrania (np Arreola) i na koniec walka z Władem o honor i pieniądze. No to ustalone ;] They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
25-07-2012, 10:29 PM
|
|||
|
|||
Approved
|
|||
26-07-2012, 08:22 AM
|
|||
|
|||
Pytanie, czy z tym celowaniem w WBC Wach się nie przeliczy - raz, że z czasem, dwa - że może WBC do walki o wakat wybierze kogoś innego..
|
|||
26-07-2012, 08:43 AM
|
|||
|
|||
Jeżeli ktoś z polskich zawodników ma szansę na zdobycie wakat WBC to nie jest to ani Mariusz Wach ani Tomasz Adamek tylko Artur ''Spinka'' Szpilka.
A teraz co do tematu to chyba nie sądzicie, że Mariusz jakimś cudem dopcha się do walki o wakat WBC? a nawet jeżeli to mówicie o tym tak jak by to była formalność... dla mnie Wach to jeszcze bardziej przereklamowany bokser niż Szpilka... serio. Bo kogo Mariusz pokonał żeby myśleć o mistrzowskim tytule? Fields?Gavern? dajcie spokój... niech on w końcu pokona kogoś z pierwszej 10 tak jak to zrobił Adamek przed walką o pas WBC i pokaże na co go na prawdę stać... aha i moim zdaniem Boytsov to nie jest jakiś tam szczebelek w karierze Wacha tylko poważna przeszkoda, przeszkoda, którą będzie Mariuszowi piekielnie ciężko przejść. A tak właściwie to skąd się wziął ten pomysł walki z Bojcowem? przecież to tylko widzi mi się Mariusza niż więcej. |
|||
26-07-2012, 09:59 AM
|
|||
|
|||
@AdamekFightPL
Szpilka? Niby jak skoro w rankingach daleko a Vitek na emeryturę niedługo idzie, może nawet w tym roku a przy dobrych lotach do maja/czerwca przyszłego roku. Mariusz obecnie jest 4 w rankingu WBC. Boytsov jest bodajże wyżej a więc jak pokona pupila WBC Austina i Boytsova to bankowo ma te 2 miejsce w rankingu co najmniej. Austin do końca tego roku a Boytsov na początku następnego i szansa na wakujący tytuł jest duża. Szpilka w tym czasie ledwo do 10 WBC wejdzie. Jedyny inny scenariusz, to taki że Haye jakoś tego Vitka pokona i przetrzyma tytuł do walki z Władem a później to raczej cały świat się tylko oblizać będzie mógł na ten wakat. They think they're good, I know I'm great ;] |
|||
26-07-2012, 10:09 AM
|
|||
|
|||
(26-07-2012 08:43 AM)AdamekFightPL napisał(a): Jeżeli ktoś z polskich zawodników ma szansę na zdobycie wakat WBC to nie jest to ani Mariusz Wach ani Tomasz Adamek tylko Artur ''Spinka'' Szpilka.Jakim cudem? Już całkowicie pomijam kwestię poziomu sportowego Szpilki i tak dalej. Po prostu nie zdąży do tego czasu wejść na stosunkowo wysokie miejsce rankingu WBC (26-07-2012 08:43 AM)AdamekFightPL napisał(a): Bo kogo Mariusz pokonał żeby myśleć o mistrzowskim tytule?To samo pytanie można odnieść do wielu innych bokserów, nie tylko polskich: kogo pokonał Charr, Sosnowski i tak dalej. Ot, "urok" WBC i boksu zawodowego. (26-07-2012 08:43 AM)AdamekFightPL napisał(a): A tak właściwie to skąd się wziął ten pomysł walki z Bojcowem? przecież to tylko widzi mi się Mariusza niż więcej.No nie wiem, czy takie "widzi mi się" Wacha. Bo Mariusz, ale Kołodziej myśli o tym poważnie i chce doprowadzić do tej walki. I moim zdaniem są na to spore szanse. |
|||
26-07-2012, 10:12 AM
|
|||
|
|||
@ AdamekFightPL
jeśli nie wierzysz, że wach się dopcha do walki o tytuł (osobiście sam nie jestem przekonany czy tak będzie, choć chciałbym), to na jakiej podstawie twierdzisz że szansę ma Szpilka?? |
|||
26-07-2012, 01:28 PM
|
|||
|
|||
Hehe, ludziska z tą Szpilką to była ironia oczywiście.
@Szakal Charr to kompletna żenada, ale Sosnowski chociaż posiadał ten pas EBU Chodziło mi raczej o to, że kogo pokonał Mariusz żeby miał chociaż podstawy do myślenia iż pokona Kliczkę. Fields czy Gavern to nie jest niestety poziom Kliczków. Jeżeli ten gość chce realnie myśleć o walce z Kliczko jako na prawdę walce o pas mistrza świata, który chce zdobyć to musi sprawdzić się z kimś z TOP10. A jak na razie to w każdym wywiadzie z Mariusze pada nazwisko Kliczko i ja się pytam z jakiej niby racji? mogę się założyć, że przed title shotem Wach nie zawalczy z nikim z TOP10 a sama walka z Kliczko będzie przypominała to odbytą we Wrocławiu... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości