Adamek vs Chambers
|
17-06-2012, 01:44 PM
|
|||
|
|||
RE: Adamek vs Chambers
Mam nadzieję, że Rodżer, Ziggy i Tomek nie planują operacji "Władimir". Nie chciałbym oglądać Adamka ciężko znokautowanego. Povietkin zdaje się być optymalnym celem.
Chociaż chciałbym, aby Rahmanowi wyszedł jakiś lucky punch nokautujący Rosjanina ![]() |
|||
17-06-2012, 02:15 PM
|
|||
|
|||
Jest niesmak, bo trudno sie walczy z bardzo szybkim zawodnikiem, który dodatkowo opiera taktykę walki na staniu w miejscu i proponuje wyłącznie jedno uderzenie, czyli prawy hak bity z góry. Adamek wszechstronniejszy, bardziej zaangażowany, po prostu lepszy. Czas na walkę z Povetkinem.
|
|||
17-06-2012, 02:21 PM
|
|||
|
|||
Adamek w wadze ciężkiej dominuje swoich rywali szybkością, Chambers ważąc 10 kg mniej na pewno był szybszy dlatego walka wyglądała tak jak wyglądała. Jednak skoro Adamek dawał sobie w miarę radę z tak szybkim zawodnikiem jak Chambers to dlaczego nie miałby sobie dać rady z Povetkinem, który nie jest już tym samym zawodnikiem co w walce z Chambersem. Tak czy inaczej zauważyłem dużo poprawę w obronie Adamka. Coraz bardziej leży mu ten styl ''Floyda'' bo większość ciosów wyłapuje na rękawice.
|
|||
18-06-2012, 12:59 AM
|
|||
|
|||
No blagam Was. Gdyby Adamek walczyl z niewidomym inwalida na wozku tez byscie uwazali ze Adamek wspaniale zawalczyl? No bo Chambers byl inwalida w tej walce. Mial sprawna tylko 1 reke a i tak sobie swietnie radzil z Adamkiem. No juz bez jaj. Gdyby Chambers mial obydwie rece sprawne to jakos ta walka by wygladala a tak to kiepsko, kiepsko.
|
|||
18-06-2012, 06:36 AM
|
|||
|
|||
@willow
Hak bity z góry? Sądziłem, że haki można bić tylko z dołu do góry. Ciosy bite z góry na dół potocznie określa się cepami. Przejęzyczyłeś się, czy też będziesz obstawał przy takim określeniu? Rozumiem, że chodzi ci o te obszerne ciosy Chambersa z prawej ręki, którymi systematycznie trafiał Adamka najczęściej w okolice ucha. Ja nazwałbym je prawymi sierpami, chociaż być może część z nich miała parabolę cepa. @AdamekFightPL Bez obrazy, ale chyba widzisz to, co chcesz widzieć. Akurat w walce z Chambersem Adamek inkasował wyjątkowo dużo. Ja nie widzę u niego żadnej poprawy w obronie, a wręcz przeciwnie. Adamek to typowy reprezentant europejskiej szkoły boksu, w której obrona opiera się na gardzie i okazjonalnych unikach, a nie na regularnym balansie. Próby przerobienia Adamka na styl typowy dla bokserów czarnoskórych są z góry skazane na niepowodzenie. Z 35-letniego Polaka nie da się zrobić Murzyna. Efekt jest taki, że Adamek kiwa się na boki, jak pajac, a nie jak bokser. W dodatku go to dekoncentruje i jego garda też zrobiła się dziurawa. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
18-06-2012, 10:25 AM
|
|||
|
|||
Niestety nie widać postępu u Tomka,za mało argumentów ma obecnie by mieć szanse z Kliczkami. Nie ma ich czym zaskoczyć do tego to świrowanie z wagą,dynamika kuleje
![]() |
|||
18-06-2012, 12:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-06-2012 01:07 PM przez Kikas.)
|
|||
|
|||
-Rzeczywiście, Adamek w walce z Chambersem wydawał się być ociężały, szczególnie w końcowych rundach, ale też były momenty, w których potrafił przyśpieszyć i przełamać wymianę na swoją korzyść
-Chambers rzeczywiście walczył praktycznie cala walkę prawą ręką (poza pierwszą rundą), ale: --dostał w pierwszej rundzie prawy od Adamka na bark, nie wiadomo czy od tego nie nabawił się tej kontuzji --to że walczył jedną ręką niekoniecznie wyszło mu w całości na minus, dzięki temu cały czas mógł trzymać gardę lewą ręką, dzięki czemu praktycznie nigdy się nie odsłaniał na prawą bombę Adamka --zamiast mieć pretensje do Adamka, że tak 'słabo' sobie poradził z 'inwalidą', powinniście mieć pretensję do Chambersa, że przez jego kontuzję, tak wyczekiwana walka wyszła na średnie show -Co do obrony Adamka: tu macie rację, Adamek zbyt kombinuje w tej materii, raz 'na Floyda', innym razem po 'europejsku', widać że sam się w tym gubi czasem, a efekt- dużo przyjmuje czystych ciosów na twarz, miejmy nadzieję że Roger to zrozumie i pozwoli Adamkowi bronić się bardziej intuicyjnie, chwile zawahania z dobrym przeciwnikiem mogą go drogo kosztować -Jeśli komuś w punktacji wyszło że Chambers wygrał, to proponuję zmienić zainteresowania, bo tych "flash punch" nikt rozsądny nie liczy jako uderzenie, a Chambers miał ich sporo, oczywiście nie twierdzę, że Chambers nie wyprowadzał bomb, jednak często zwyczajne machal ręką przed twarzą Adamka, takie 'uderzenia' by muchy nie skrzywdziły A co do przyszłości Adamka: -kolejna walka z K2: nawet nie wiem czy chciałbym to oglądać ![]() -kolejna walka z Arreolą: także, jakoś to gonienie się po ringu mi się nie podobało -walka z Povietkinem: ooo, już lepiej -walka z Haye: moje marzenie, co prawda szanse Adamka bym oceniał na 25-35%, nie mniej jednak to mogłaby być prawdziwa ringowa wojna, a Adamek po tej walce, niezależnie od wyniku, mógłby odejść na zasłużoną emeryturę w chwale (no, może za mocne słowo, na pewno by zyskał szacunek u rozsądnych kibiców, hejterow nic nie zadowoli, jeśli na ich 'idolu' pojawi się nawet najmniejsza skaza, to zaczynają go mieszać z gównem, pomimo że sami w życiu nic nie osiągnęli, taki paradoks) Oczywiście nie twierdzę że na tym forum ktoś hejtuje (nadmiernie ![]() HAHAHAHA przecież ten człowiek kompromituje się. Przypominam DLA CIEBIE TOMUŚ: Mandolina, Bureger, Nagy, Gołota. Dziękuję i dobranoc. Dalej nie czytam. (...) P.S. Smutek, żal, rozczarowanie, frustracja i złość. To uczucia, które odczuwam po tej walce. Po walce z Vitem Góral stał tuż nad przepaścią. Teraz zrobił znaczący krok do przodu ... I zaczyna mnie denerwować jego nadęta poza z wysuniętym palcem. Kilka takich akcji izacznę nazywać go Tomcio Paluch. Sami wiecie, to tylko kilka przykładów, z hejtowania na Adamka na bokser.org można by zrobić kilkutomową powieść, a powód jest jeden- polakom brak dystansu i wszystko idealizują, a jeśli ideał jednak okaże się nie być ideałem, to zaczynają wylewać na niego cale swoje życiowe frustracje. |
|||
18-06-2012, 01:42 PM
|
|||
|
|||
(18-06-2012 06:36 AM)Hugo napisał(a): Z 35-letniego Polaka nie da się zrobić Murzyna. Efekt jest taki, że Adamek kiwa się na boki, jak pajac, a nie jak bokser. W dodatku go to dekoncentruje i jego garda też zrobiła się dziurawa. Śmieszne to napisałeś, hehe. Ale też się z tym zgadzam. Adamek trochę sam się motał w tych próbach unikania ciosów. Tomek kiedyś grał w piłkę, stąd miał szybkie nogi. Teraz niemal całkowicie traci ten atut. A z Arreolą jak uciekał to nawet mi się podobało. Amerykanin był aż tym sfrustrowany ![]() ![]() |
|||
18-06-2012, 01:44 PM
|
|||
|
|||
Jeśłi chodzi o pierwszy przytoczony cytat z głównej to odpowiedziałem temu Panu bo to hejtowanie Tomka jest ŻAŁOSNE
![]() |
|||
18-06-2012, 01:53 PM
|
|||
|
|||
Ktoś po prostu powinien się zabrać za moderowanie tych komentarzy.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości