Artur Beterbijew (Beterbiev)
|
24-12-2016, 02:11 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-12-2016 02:14 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Artur Beterbijew (Beterbiev)
Mistrz Świata: Mediolan 2009 do 81 kg Wicemistrz Świata: Chicago 2007 do 81 kg Mistrz Europy: Płowdiw 2006 do 81 kg Moskwa 2010 do 81 kg Jeszcze nie jest zawodowym mistrzem świata ale myślę, że to jedynie kwestia czasu. I to mimo tego, że walczy w dywizji light heavyweight, gdzie są takie asy jak Kowaliow czy Ward. Wszyscy trzej są w podobnym wieku. Najmniejsze doświadczenie na ringach zawodowych ma Artur. Stoczył zaledwie 11 walk ale ze wszystkimi swoimi rywalami uporał się przed czasem. Ostatnio z bardzo solidnym Prieto, którego zmiażdżył w pierwszej rundzie. Taka ciekawostka. W amatorcie Beterbijew miał na deskach samego Oleksandra Usyka. Oto link z tą walką: Nie mogę się doczekać jego kolejnych walk. Gdyby następna walka nie miała być z kimś z tych wielkich to chętnie bym go zobaczył ze Smithem. "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
01-01-2017, 05:21 PM
|
|||
|
|||
RE: Artur Beterbijew (Beterbiev)
Cytat:Artur Bterbijew oczekuje od IBF nazwiska rywala do eliminatora Super by było, gdyby te wszystkie "bitki" się odbyły. Beterbijew z kimkolwiek by nie wyszedł do ringu z pary Kowaliow vs Ward było by ciekawie. "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
14-01-2017, 06:07 PM
|
|||
|
|||
Cytat:Beterbijew szuka rywala do eliminatora IBF, Monaghan odmówiłFajnie. Niech jeszcze ten Kolling odmówi i będzie super walka z Barrerą. Już się nie mogę doczekać. "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
14-01-2017, 08:43 PM
|
|||
|
|||
A jak Barrera odmówi?
http://www.the-best-boxers.com |
|||
14-01-2017, 09:14 PM
|
|||
|
|||
To wtedy będzie Gwozdyk - też super. A jeżeli i Gwozdyk by odmówił to będzie Stieglitz. A jeżeli i ten by odmówił to już nie wiem, co wtedy. Ale sądzę, że Barrera by nie odmówił.
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
21-01-2017, 11:06 AM
|
|||
|
|||
Ale szykuje się walka!
Barrera przyjął walkę z Beterbijewem w eliminatorze IBF Barrera ma jaja, jakby rzekł Artur Szpilka nie penia na robocie. "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
03-02-2017, 01:33 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-02-2017 01:35 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Cytat:Obóz Beterbijewa wygrał przetarg na organizację walki z Barrerą Cieszę się z tej walki ale jestem rozczarowany kwotą rzuconą przez obozy obydwóch zawodników. Można by rzec, że takie kozaki będą się tłukły za grosze. A. Szpilka nie chciał wyjść za mniej niż 250k, a tutaj obydwaj zmieścili się w tym "limicie finansowym". "Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
03-02-2017, 05:45 PM
|
|||
|
|||
Taki, fatalny, urok boksu zawodowego. Prawdziwi kozacy wybijają się nawzajem za grosze, a celebryci marudzą na tłuste wypłaty. Mój ulubiony przykład to walka - rzeźnia Pereza z Mago, gdzie w sumie zgarnęli 80 tys $ i bumobicie Szpilka vs Cobb, gdzie Arti skasował 100 tys $ za znokautowanie paraboksera.
|
|||
09-05-2017, 11:15 AM
|
|||
|
|||
Artur chce się rozstać ze swoim promotorem, już złożył papiery ale grupa GYM postara się go zatrzymać.
Beterbijew zarzuca grupie GYM, że nie wywiązała się z umowy i nie zagwarantowała mu sześciu walk w ciągu pierwszego roku jej obowiązywania, pięciu w ciągu drugiego i czterech w ciągu trzeciego. Ponadto stajnia nie wypłacała ponoć wynagrodzenia na przestrzeni dziesięciu dni po kolejnych walkach, co także stanowiło część ustaleń kontraktowych. Mieszkający w Kanadzie bokser ma się zmierzyć w następnym pojedynku z Niemcem Enrico Koellingiem (23-1, 6 KO). Będzie to finałowy eliminator IBF, a zwycięzca zyska prawo do walki o pas, który znajduje się obecnie w posiadaniu Amerykanina Andre Warda (31-0, 15 KO). Michel nadmienił, że Beterbijew pozostaje na tę chwilę zawodnikiem jego stajni, a porozumienie na jego walkę z Koellingiem wciąż obowiązuje. |
|||
09-05-2017, 12:54 PM
|
|||
|
|||
Z pewnością z łatwością sobie znajdzie dobrego promotora.
"Non clamor sed amor sonat in aure Dei" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości