3 walki na szczycie super półśredniej - Las Vegas 21.05.2016
|
22-05-2016, 10:31 AM
|
|||
|
|||
RE: 3 walki na szczycie super półśredniej - Las Vegas 21.05.2016
Kurde, jestem zaskoczony że Trout sobie nie poradził. Nawet nie tyle że przegrał co przegrał w sposób dość wyraźny.
Szkoda mi tego boksera, pamiętam jak sporo osób widziało go jako faworyta walki z Larą, wygrał z Cotto, a teraz..jest gdzie jest. Czołówka junior średniej, ale nic więcej. Jackson rzeczywiście nie ma szczęki do boksu, co z tego że dyktuje warunki i prowadzi wyraźnie, jak zbiera jednego strzała i właściwie wpada w liny. Lara w swoim stylu: jest najlepszy w tym limicie, technicznie jak zawsze z błyskiem, ale chęć do ryzyka i jakiegoś nieszablonowego zagrania: zerowa. Ale to będzie wystarczało dopóki nie dostanie naprawdę groźnego rywala mogącego zrobić mu krzywdę przy dobrych wiatrach jak Canelo czy GGG. Po tym wieczorze mamy śmieszną sytuację w 154 lbs bo trzy pasy są w posiadaniu przyjaciół: braci Charlo i Lary przez co na chwilę obecną unifikacja (o której Erislandy co jakiś czas wspomina) jest bardzo mocno utrudniona. Trzeba czekać aż Jermell straci pas i albo Lara albo Jermall go pomszczą |
|||
22-05-2016, 11:11 AM
|
|||
|
|||
Za króla tej wagi można uważać Larę za całokształt dokonań. Jednak Jermall Charlo wydaje mi się bokserem z największym potencjałem i przez to najbardziej przyszłościowym. Zaryzykuje twierdzenie, że wygrałby już teraz z Canelo Alvarezem. Trudno jednak przewidzieć, jak długo bracia Charlo utrzymają się w SWW, bo wyglądają w niej (zwłaszcza nieco wyższy Jermall) bardzo potężnie. Ich przyszła konfrontacja z Gołowkinem wydaje mi się nieunikniona.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
22-05-2016, 12:14 PM
|
|||
|
|||
Walki są juz gdzies online?
|
|||
22-05-2016, 12:40 PM
|
|||
|
|||
@Arkao
Z reguły YT z filtrem daty przesłania "Dzisiaj", jednak ja wolę szukać na DailyMotion, bo tam nie blokują i są w dobrej jakości. Tak na przyszłość. |
|||
22-05-2016, 12:52 PM
|
|||
|
|||
(22-05-2016 10:31 AM)Gogolius napisał(a): Kurde, jestem zaskoczony że Trout sobie nie poradził. Nawet nie tyle że przegrał co przegrał w sposób dość wyraźny. Unifikacje rzeczywiście są utrudnione, ale nie brakuje ciekawych walk, które można zorganizować. Po pierwsze - Alvarez po fiasku negocjacji z Gołowkinem może chcieć zdobyć jakiś pas w junior średniej. A posiadając wtyki w WBC pewnie z miejsca zostałby w takiej sytuacji obowiązkowym pretendentem dla Jermella. Jeśli jednak Meksykanin postanowi walczyć np. z Lemieux, zostaje w junior średniej wielu innych ciekawych graczy. Kluczowym pojedynkiem w najbliższym czasie będzie ten pomiędzy Demetriusem Andrade (były mistrz WBO, dla mnie najlepszy pięściarz w junior średniej wśród tych bez pasa mistrzowskiego), a Willie Nelsonem, który ma na rozkładzie m.in. John Jacksona i Tony'ego Harrisona. Wygrany prawdopodobnie będzie nr 1 w rankingu WBC. Zaraz za nim w tym rankingu będzie solidny Charles Hatley - tak jak bracia Charlo wywodzący się z Teksasu, co czyni go bardzo prawdopodobnym rywalem któregoś z bliźniaków. Z kolei Jarmall ma obowiązkowego pretendenta IBF w osobie Juliana "J-Roc" Williamsa - pięściarza świetnie wyszkolonego, choć ciągle nieco niesprawdzonego. Wymieniona przeze mnie czwórka to Amerykanie, więc telewizje na pewno ich zaakceptują jako rywali. Do tego jest posiadacz tytułu WBO - Liam Smith, który szuka "dużej walki" i dobrej wypłaty, unikany przez wszystkich Francuz Michel Soro, brat Canelo - Ramon Alvarez, Trout, który może walczyć z drugim bliźniakiem i obowiązkowy pretendent WBA Jack Culcay (kolejny nudziarz dla Lary ). Największy potencjał ma młody Erickson Lubin, ale on akurat ma sporo czasu jeszcze, żeby nabierać doświadczenia. |
|||
22-05-2016, 01:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2016 02:12 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Jermell Charlo vs John Jackson: http://www.cda.pl/video/718522fc
Jarmall Charlo vs Austin Trout: http://www.cda.pl/video/71855822 |
|||
22-05-2016, 02:59 PM
|
|||
|
|||
Erislandy Lara vs Vanes Martirosyan II : http://www.cda.pl/video/71865447
Wszystkie 3 walki w dobrej jakości |
|||
22-05-2016, 07:08 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-05-2016 07:17 PM przez Arkao.)
|
|||
|
|||
Dzięki za linki
Jestem po Jermell Charlo vs John Jackson i widzę, że większość punktowała dla JJ, a u mnie na karcie było 69-64. To tylko u mnie taki dziwny wynik? |
|||
22-05-2016, 08:18 PM
|
|||
|
|||
Lara wygrał dla mnie 118-110 a jakość ciosów Martirosyana sam Erislandy najlepiej podsumował w ostatniej rundzie-wszystko w gardę.
Walka Trout vs Charlo wydawała mi się bardzo wyrównana ale oglądałem w okropnej jakości więc nie wiedziałem kiedy cios był w celu a kiedy nie,choć rosyjskim komentatorom bardziej podobał się chyba Trout. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości