Luis Ortiz
|
10-10-2016, 05:47 PM
|
|||
|
|||
RE: Luis Ortiz
Racją jest, że opcja walki ze Scott'em to chyba najgorsza dla Ortiz'a z tych, które były brane pod uwagę. Jeśli u buka Ortiz będzie faworytem, to postawię parę zł na zwycięstwo PTS Scott'a.
![]() |
|||
11-10-2016, 01:11 PM
|
|||
|
|||
A ja tam wierzę w Hearna
![]() Luis Ortiz (25-0, 22 KO) nie będzie próżnować pod banderą brytyjskiej grupy Matchroom Boxing. W najbliższych miesiącach ma stoczyć trzy walki, a latem przyszłego roku duży pojedynek, być może z boksującym w tej samej stajni mistrzem świata IBF w wadze ciężkiej Anthonym Joshuą (17-0, 17 KO). - [Ludzie Ortiza] odezwali się do mnie jakieś cztery tygodnie temu. Właśnie zakończyli współpracę z Golden Boy i chcieli, abym ich promował. Myślałem o tym i wtedy pojawiła się okazja walki w Monako. Poruszyłem ten temat, a oni byli zachwyceni możliwości występu w takim miejscu. Patrzę na obecny krajobraz wagi ciężkiej i myślę, że Ortiz może być prawdziwym graczem - powiedział Eddie Hearn, szef Matchroom. - Problem z Ortizem jest taki, że jest strasznie dobry i niebezpieczny, ale nikt nie wie, kim jest poza ringiem. Oni wiedzą, że mogę podnieść jego profil. Plan jest taki, żeby walczył z Malikiem Scottem, potem prawdopodobnie na gali z udziałem Joshuy, następnie w lutym w USA. Latem będzie już gotowy do walki czy to z Joshuą, Furym, Haye'em czy o pas WBO, ktokolwiek będzie go miał. Wtedy będzie miał już odpowiedni profil. Teraz nikt nie chce z nim walczyć, bo taki pojedynek nie przynosi pieniędzy. Kiedy one się pojawią, będą z nim boksować - dodał. Ze wspomnianym Scottem Kubańczyk zmierzy się 12 listopada. Gala z udziałem Joshuy, na której zaliczy drugi występ w barwach Matchroom, ma się odbyć 26 listopada lub 10 grudnia. |
|||
11-10-2016, 02:04 PM
|
|||
|
|||
Hearn, nie pierdol, tylko załatw Ortizowi title shota WBA, który mu się należy, jak psu kość, bo ma tytuł interim WBA i powinien mieć pierwszeństwo nawet bez jakichkolwiek starań. Jak będzie mistrzem świata wagi ciężkiej, to najlepsi będą musieli z nim walczyć, czy im się to podoba, czy nie. A jak jeszcze jako mistrz znokautuje ze 2 rywali, to stanie się tak medialny, że będzie generował grube miliony w każdej walce.
Póki co, to dzięki Hearnowi Ortiz traci interim WBA na rzecz nic nie wartego WBA Intercontinental, o ile wygra ze Scottem 12 listopada. Kolejny występ 26 listopada lub 10 grudnia może być tylko z bumem. W lutym w USA zapewne kolejny bum, a w marcu Ortiz skończy 38 lat. A potem się zobaczy czyli inaczej obiecanki cacanki, a głupiemu radość. http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
11-10-2016, 02:23 PM
|
|||
|
|||
Ja również wierzę w Hearna.
![]() |
|||
11-10-2016, 03:08 PM
|
|||
|
|||
Ja tam Hearnowi jakoś mega mocno nie wierzę, ale też nie skreślam. Jednak co by nie mówić, nic Ortizowi lepszego niż Hearn trafić się nie mogło. Oscar miał w dupie HW, a jeszcze po zerwaniu kontraktu z nim wydawało się, że kariera Luisa jest na 100% stracona. Teraz można się przynajmniej łudzić, że dostanie wielkie walki, ale nawet jeśli nie, to przynajmniej zarobi parę groszy, których za wpierdzielanie kebabow by nie dostał.
|
|||
11-10-2016, 05:51 PM
|
|||
|
|||
Ja tam też jakoś nie mam przekonania do Hearn'a. A co do wywiadu, to co innego miał powiedzieć...?
![]() |
|||
12-10-2016, 02:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2016 02:43 PM przez Wilczekstepowy.)
|
|||
|
|||
Ortiz zapowiada demolkę: King Kong podbije wszechświat
Ortiz jest chyba niepoważny. Chciałby się zmierzyć z Son Goku? ![]() ![]() |
|||
12-10-2016, 07:40 PM
|
|||
|
|||
Ciekawe i istotne, jak będzie wyglądała współpraca Ortiza z Matchroomem od strony treningowej. Porządny sztab szkoleniowy na wyłączność (w UK, czy w USA?), czy też może model oszczędnościowy typu "Węgierska Górka" (lub Miami Beach) wypróbowany w praktyce na Proksie. Jeżeli Ortiz będzie się spotykał z trenerem dzień przed walką, to nie wróżę mu powodzenia w nowych barwach.
http://www.the-best-boxers.com ![]() |
|||
13-10-2016, 10:15 PM
|
|||
|
|||
EDDIE HEARN: W PRZYSZŁYM ROKU WALKA JOSHUY Z ORTIZEM
No, Hearn... lepiej aby to była prawda, bo jak tylko narobisz nam smaka... to nie ręczę, co zrobię gdy się kiedyś spotkamy sam na sam. ![]() ![]() Ale super by było gdyby doszło do takiego pojedynku. ![]() |
|||
13-11-2016, 01:50 PM
|
|||
|
|||
Ortiz po zwycięstwie nad Malikiem awansował na 2 miejsce w rankingu boxrec.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 12 gości