Miguel Cotto vs Saul Alvarez
|
10-12-2014, 05:40 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014 05:45 PM przez Sander.)
|
|||
|
|||
RE: Miguel Cotto vs Saul Alvarez
Jedno z najlepszych zestawień w dzisiejszym boksie do zrobienia. Miguel to pomnik boksu jak dla mnie. Jego walkę z Judahem, a przede wszystkim rewanż z Margarito to mógłbym oglądać bez przerw. Na pewno Junito nie będzie się czaił jak Lara i biegał po ringu. Będzie cios za cios, Coto ma znów bardzo aktywną i niebezpieczną lewą rękę, serie to zawsze był jego konik i tutaj będzie mógł je bić, będzie zajebiste widowisko. Alvarez to młody byczek, silny, pewny siebie, zawsze dobrze przygotowany, mocny półdystans. Nic tylko zacierać ręce. Zobaczymy jak w drugiej wielkiej bitwie w życiu Alvarez wypadnie. Pierwsza poszła mu słabiutko, powiedzieć że nie był sobą w walce z Floydem, to jak nic nie powiedzieć.
|
|||
10-12-2014, 05:42 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014 05:42 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
No rankingi P4P układają ludzie, którzy jednak mają oczy, przynajmniej na tyle żeby widzieć jawne i niczym nie skrywane oszustwo, a takim są właśnie skandaliczne werdykty. Jawnym, wręcz jaskrawym oszustwem z premedytacją i jawnym pluciem kibicom w twarz. Jeżeli Canelo "przegra ale wygra" to do żadnego P4P i tak się nie dostanie. Chyba że tego układanego przez stację, na której boksuje
![]() Ciężki orzech do zgryzienia ma team Rudego. Do walki z Martinezem pewnie myśleli "stłamsimy mniejszego Cotto i znokautujemy", ale walka z Sergio pewnie trochę ostudziła zapędy. Boksować nie poboksują, bo Cotto jest szybszy, może nie jakoś ogromnie szybszy, ale już w pracy na nogach jest bardzo wyraźna różnica. Cotto chyba powinien włączyć "Margarito II mode", ale też czasem poważniej postraszyć co by się "młody" nie rozbujał za mocno. ![]() |
|||
10-12-2014, 05:50 PM
|
|||
|
|||
Sander
Canelo nie był sobą bo Floyd go zabił limitem na wazeniu(152lbs!!!)Ta walka(FMJ VS SCA) to jawna kpina z boksu i jej nawet nie powinno się wliczać do rekordu. |
|||
10-12-2014, 06:06 PM
|
|||
|
|||
Może okaże się w końcu jak Alvarez radzi sobie z presją. Do walki z Troutem to był teatrzyk, a Austin, mimo że bardzo go lubię, nie jest zbyt groźny i skuteczny w ataku, znacznie lepiej radzi sobie z kontr z defensywy. Angulo miał narzucić presję, ale co z tego wyszło widzieliśmy, jedyne co zrobił to przetestował model rękawic Canelo i ich wytrzymałość na dotykanie rękawicą innej marki, w najlepszym wypadku klepanie. Pies tam zadał chyba z 10 ciosów na pełnej mocy, a reszta na prawdę żałosna. Lara wiadomo, presji nie narzucał. Półdystans wydaje się być wielkim atutem Canelo, ale kto wie jak jego obrona będzie funkcjonować pod na prawdę przemyślaną i skuteczną presją. A będą takie momenty, bo Alvarez ma bardzo wyraźne przestoje.
![]() |
|||
10-12-2014, 06:32 PM
|
|||
|
|||
Alvarez dostanie to co lubi najbardziej mniejszego,słabiej bijącego,atakującego niezbyt szczelnego w obronie rywala.Nic tylko zrobić tak ja z Angulo zakatować a Cotto nie będzie wiedział co się dzieje.
|
|||
10-12-2014, 06:51 PM
|
|||
|
|||
Kto wie czy ta walka dojdzie do skutku..
Cotto napewno dowiedział się już pewnie od propozycji od Mayweathera, kogo wybierze Miguel? Canelo czy rewanż z Mayweatherem? odpowiedz wydaje się być rzeczywista.... |
|||
10-12-2014, 06:57 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014 07:24 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
(10-12-2014 05:40 PM)Sander napisał(a): Jedno z najlepszych zestawień w dzisiejszym boksie do zrobienia. Miguel to pomnik boksu jak dla mnie. Jego walkę z Judahem, a przede wszystkim rewanż z Margarito to mógłbym oglądać bez przerw. Zdecydownie jedna z najlepszych walk. Mlodosc vs doswiadczenie na takim poziomie bokserskiego wyszkolenia, to jest zawsze kosmos. Mam tak samo z walkami Cotto. Dorzucilbym jeszcze z sentymentu potyczke z Baileyem(pierwsza walka Miguela ktora obejrzalem w tv-komentarz oczywiscie Andrzej Kostyra), oraz ta prze okrutna wojne z Torresem, czyli walke ktora bylaby w moim top10 all time LWW. Wlasciwie to "Junito"mial cala mase dobrych i nierzadko dramatycznych walk. Clottey, Quintana, Judah.. bylo tego sporo. ![]() (10-12-2014 05:50 PM)Joker napisał(a): Sander Powaznie? ![]() ![]() |
|||
10-12-2014, 07:04 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2014 07:09 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Nie no to raczej nie jest do końca na poważnie. Choć kto wie. Pewnie to jest nawet nawiązanie do moich słów. Wiesz, taka zimna wojna
![]() ![]() ![]() |
|||
10-12-2014, 07:06 PM
|
|||
|
|||
BMH
To jest prowokacja a zarazem ukazanie kunsztu @Krzych.Tylko żeby zaraz nie znalazł się jakiś pacjent który będzie mi cisnął że jestem głupi i brak mi intelektu bo jezeli taki gosc chce to moge go na tym polu najzwyczajniej zjeść,przyczym ucząc kultury i pokory.Obadaj temat w lpw pac-junito. |
|||
10-12-2014, 07:23 PM
|
|||
|
|||
(10-12-2014 07:06 PM)Joker napisał(a): To jest prowokacja Spoko, powiem Ci Joker, ze tak pomyslalem, ze moze to zart, ale wolalem zapytac dla pewnosci. Pzdr. ![]() ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości