Kuchnia forum.bokser.org
|
12-10-2014, 07:41 PM
|
|||
|
|||
Kuchnia forum.bokser.org
Od dawna zastanawiałem się nad założeniem takiego tematu w którym to każdy będzie mógł dodać coś od siebie.Nie ważne czy to przepisy na kurczaka z ryżem i warzywami czy kaczkę na chmurce z kabaczków w obecności sosu z dzikiej róży a'la fransua lub poprostu przepis na murzynka,karpia po żydowsku,pierogi ruskie bądź typowo narodowy bigos Myśle że wielu z użytkowników napewno doda swoje bądź cudze przydatne przepisy.Licze i wierze żę temat się przyda.Tak więc komentujmy,duskutujmy,gotujmy i rośnijmy ;D
|
|||
12-10-2014, 07:48 PM
|
|||
|
|||
RE: Kuchnia forum.bokser.org
Liczę na dobre przepisy .
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka |
|||
12-10-2014, 07:54 PM
|
|||
|
|||
No to może ja na początek. Ryba po grecku na ciepło.
- dorsz - pietruszka - marchew - cebula - pomidory, ewentualnie przecier - musztarda - chili/słoda papryka Należy kupić dorsza, ale najlepiej od rybaka, ewentualnie zaufanego sprzedawcy a nie w supermarkecie, bo tam wstrzykują rybom wodę i po usmażeniu praktycznie nic nie zostaje. Rybę kroimy o obtaczamy w mące, a następnie smażymy na patelni ( olej ) aż osiągną złociste zabarwienie. Po usmażeniu należy je wysuszyć na ręcznikach papierowych. Na drugiej patelni smażymy warzywa ( oliwa ) aż staną się miękkie, bardziej niż al dente. Wtedy do warzyw dodajemy przecier pomidorowy lub drobno pokrojone pomidory i mieszamy następnie po kilkudziesięciu sekundach należy dodać łyżkę musztardy. Wszystko należy doprawić słodką papryką lub chili jeśli ktoś woli bardziej pikantne klimaty Później nakładamy sos na wcześniej usmażoną rybę i smacznego. Na zagrychę polecam chleb lub bułkę paryską. Sam sos znakomicie nadaje się również do białego ryżu z kurczakiem. |
|||
12-10-2014, 07:55 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2014 08:25 PM przez Joker.)
|
|||
|
|||
Za dobre przepisy będą propsy za te trochę gorsze nie będzie beki więc zero stresu Jeżeli spodobał Ci się przepis kolegi doceń go i przypropsuj go zielonym reputem(broń Boże czerwonym) agnostyknów i ateistów też to dotyczy(taki joke by Joker )
Jajka Jokera Typ: przekąska Poziom trudności: banalnie proste czas przygotowania: około 60 minut Składniki -Jajka -pieczarki -cebula -szczypiorek -szynka -keczup,majonez -sól,pieprz,vegeta Przygotowanie: Pieczarki zetrzeć na tarce(grube oczka) i obgotować do czasu gdy staną się miękkie.Jajka ugowować na twardo i pokroić na poł.wzdluz.Z jajek wyjac zoltka i dodac do miski w ktorej powinny sie równiez znalezc pokrojona drobno szynka,cebula i szczypiorek. Potem dodajemy do michy obgotowane pieczarki oraz keczup i majonez.Mieszamy i doprawiamy przyprawami po czym wypychamy jaja i gotowe. |
|||
13-10-2014, 08:38 PM
|
|||
|
|||
Jeszcze jedno. Warzywa należy pokroić w paski, a nie w kostkę
|
|||
13-10-2014, 09:57 PM
|
|||
|
|||
Jajka Jokera??? Nie chcę przepisu na twoje jajka
|
|||
14-10-2014, 06:58 AM
|
|||
|
|||
A co że moje jajka gorsze? Patrzcie go Makłowicz się znalazł, moje jajka mu nie pasują
A tak poważnie nazwa jak nazwa mógłbym napisać kuleczki Jokera lub kinderki Jokera ale to też taki jakieś... Kolejne przepisy postaram się dodać wieczorem. |
|||
14-10-2014, 11:48 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2014 12:00 PM przez BESTIA.)
|
|||
|
|||
Mój ulubiony posiłek po treningu.
Ryż ugotować, filet pokroić w kostkę i dusić/piec na patelni dodając przyprawy.Ja daje filet na patelnie dodając przyprawy do kuraka i oliwę .Gdy filet Będzie gotowy dodajemy ryż na patelniei i chwilkę mieszamy.Następnie wbijać jajko i dalej mieszamy gdy jajko się zetnie i wymiesza jemy. Sorry za pisownię pisze z telefonu w autobusie.Jeśli są jakieś pytania to piszcie. http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
05-01-2015, 06:28 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-01-2015 07:06 PM przez BESTIA.)
|
|||
|
|||
Panowie nadchodzi świetny czas dla wiecznie głodnych, nadchodzi czas pizzy. Od 7 stycznia do marca za 25 zl jesz ile chcesz w pizzy hut. Ja muszę choć raz w miesiącu wybrać się do pizzy hut, mój rekord to 19 kawałków bez dupek. A wy chętnie korzystacie z tej promocji?
http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
05-01-2015, 07:01 PM
|
|||
|
|||
No ja przynajmniej raz w roku jak jest ten festiwal pizzy, to się skuszę.
@Bestia 19 kawałków to niezły wynik, ja cholera swojego nie pamiętam, ale też coś było koło tego... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości