Hopkins vs Kovalev
|
09-11-2014, 04:29 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2014 04:31 PM przez BMH.)
|
|||
|
|||
RE: Hopkins vs Kovalev
(09-11-2014 06:50 AM)Martin napisał(a): Kovalev! Tak jak myślałem, to nowy dominator LHW. Jakis czas temu, podobnie to widzialem, a dzis mam watpliwosci. Wszystko moze byc pieknie do czasu walki z Beterbiyevem. Dla mnie walka bez wyraznego faworyta, choc ze wzgledu na wieksze doswiadczenie na pro, moze minimalnym bylby dla mnie Kovalev. Co do Hopkins-Kovalev, to dla mnie duzym zaskoczeniem jest przetrwanie Hopka do ostatniego gongu. Naprawde przewalczyc 12 rund z Rosjaninem w wieku prawie 50lat, to wielka rzecz i absolutnie nie do powtorzenia dla zadnego facia co chodzi po tym swiecie pol wieku. Przy okazji obejrzelismy nie tylko chyba najczystsza walke w karierze Amerykanina, ale byla to tez pierwsza porazka do jednej bramki, deklasacja praktycznie w kazdej rundzie. (09-11-2014 11:07 AM)Hugo napisał(a): Kowalowowi nie zależało zbytnio na nokaucie. No, wcale mu nie zalezalo. |
|||
09-11-2014, 04:49 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-11-2014 04:50 PM przez redd.)
|
|||
|
|||
(09-11-2014 04:29 PM)BMH napisał(a):(09-11-2014 06:50 AM)Martin napisał(a): Kovalev! Tak jak myślałem, to nowy dominator LHW. Dla mnie właśnie pojedynek Beterbijewa z Kowaliowem jest najlepszą walką w LHW, a nie Kowaliow vs Stevenson. Beterbijew to maszyna jak Kowaliow, do tego również naprawdę świetny technicznie i bije bardzo mocno. Byłby grzmoty, ale na dzień dzisiejszy postawiłbym na "Krushera". Facet jest w prime, a do tego ma świetny narożnik. Stevenson mnie do końca nie przekonuje... Ciekawie się robi w LHW. W obwodzie pozostaje jeszcze walczący w USA Ukrainiec Szabrański. Nie jest to może taki talent jak Kowaliow, czy Beterbijew, ale ma jeszcze czas na rozwój. Już teraz walczy bardzo destrukcyjnie, a za rok, dwa może dawać niezłe jatki z zawodnikami z czołówki. |
|||
09-11-2014, 04:59 PM
|
|||
|
|||
(09-11-2014 04:49 PM)redd napisał(a): Dla mnie właśnie pojedynek Beterbijewa z Kowaliowem jest najlepszą walką w LHW, a nie Kowaliow vs Stevenson. Beterbijew to maszyna jak Kowaliow, do tego również naprawdę świetny technicznie i bije bardzo mocno. Byłby grzmoty, ale na dzień dzisiejszy postawiłbym na "Krushera". Facet jest w prime, a do tego ma świetny narożnik. Stevenson mnie do końca nie przekonuje... Mamy niemal identycznie odczucia, choc ja chyba niesmialo, sklanialbym sie ku wygranej Artura. |
|||
09-11-2014, 05:12 PM
|
|||
|
|||
Beterbijew i Korobov byli lepszymi amatorami od Kovaleva, ale póki co na zawodostwie Krusher faworytem.
To się może szybko zmienić bo cała trójka to wielka siła ze wschodu. |
|||
09-11-2014, 05:52 PM
|
|||
|
|||
Na Kowalowie i Beterbijewie nie kończy się rosyjska potęga w półciężkiej. Są jeszcze Miechoncew (najlepszy technicznie ze wszystkich, a przy tym też silnie bijący), Bektemirow i Własow. Przewiduje, że półciężka i cruiser, to będą na długo kategorie rosyjskie (lub rosyjsko-ukraińskie).
http://www.the-best-boxers.com |
|||
09-11-2014, 05:58 PM
|
|||
|
|||
A jak dla mnie właśnie w LHW robi się coraz mniej ciekawie. To w sumie efekt pozytywnego trendu, którego nie ma w wadze wyżej - obijania się faworytów między sobą. Kovalev wypunktował Hopkinsa, zaraz Pascal ze Stevensonem robią eliminator między sobą.
Ciągle mamy czołówkę kilku mocnych bokserów i przepaść. Beterbijew to melodia przyszłości, gdy on będzie się wspinał na szczyt to Hopkinsa nie będzie, a może i Stevensona. I znów będzie 3-4 bokserów na szczycie i zaplecze ; ) |
|||
10-11-2014, 05:21 PM
|
|||
|
|||
Ładne zachowanie obu po walce, jest trochę kurtuazji, ale oni bez problemu mogą sobie wpisać w rubrykę zawód: mistrz.
Ten facet ma strasznie twardą głowę. Zraniłem sobie na niej obie dłonie. Trafiałem go bardzo mocnymi ciosami, a on wciąż stał na nogach - mówił z uznaniem o swoim sobotnim rywalu Siergiej Kowaliow - Nie lubię przegrywać, ale nie odbierajcie mu co jego. Nikt nie powinien tego robić. Bez względu na wynik mieliśmy nie poruszać faktu mojego wieku. Nie przez to przegrałem w tym pojedynku - powiedział Hopkins. |
|||
11-11-2014, 06:39 PM
|
|||
|
|||
Pytanie co teraz zrobi Hopkins ( )
osobiście ja chciałbym aby zakończył karierę, już jest żyjącą legendą boksu. w półciężkiej mógłby się jeszcze zmierzyć z Stevensonem po tym jak ten upora się z Suchockim, walka w super średniej z Anthonym Direllem lub napewno bardziej dochodowa z Andre Wardem? Pojedynek z GGG o którym wspominał sam B-Hop jest bez sensu,. Mi się wydaje i do tego mam bardzo duże przeczucie że Obcy jeszcze nie zakończył kariery, i w przyszłym roku zobaczymy jeszcze Hopkinsa w pojedynku z Stevensonem. |
|||
11-11-2014, 06:43 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-11-2014 06:43 PM przez Tar-Ellendil.)
|
|||
|
|||
Hopkins nie powinien jak dla mnie kończyć bo wygląda fizycznie i kondycyjnie rewelacyjnie jak na swój wiek. Chciałbym jego walk w super średniej na zakończenie.
Raczej zobaczymy go jeszcze w ringu, ale nie wydaje mi się, żeby ryzykował ze Stevensonem. |
|||
11-11-2014, 06:47 PM
|
|||
|
|||
Sam Hopkins mówił, że dla niego to jest 50/50 czy będzie kontynuował karierę. Pal sześć jego formę, zdrowie i przygotowanie. On się nie zadowoli walkami z byle kim, pewnie chciałby dostać szansę mistrzowską. Myślę, że jakby mu jakiś bokser w super średniej/półciężkiej zaproponował dobrowolną obronę to by się zgodził, ale jeśli jego przyszłością miałaby być walka rankingowa z jakimś Bute (przy całym szacunku dla Rumuna) to raczej sobie da spokój.
Hopkins po walce z Kovalevem przyznał, że czuł się na powrót jak średni, a miał wrażenie, że jego rywal to junior ciężki. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości