Rankingi - Cruiserweight
|
25-04-2018, 10:41 AM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-04-2018 10:42 AM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
RE: Rankingi - Cruiserweight
1. Usyk
2.Gassiev 3.Briedis 4.Dortitos 5.Lebiedev 6.Vlasov 7.Maternak 8.Głowacki 9. Lerena 10. ARSEN GOULAMIRIAN |
|||
25-04-2018, 12:16 PM
|
|||
|
|||
Usyk z Gassievem niedlugo wyjaśnią który jest numerem jeden. Briedis przegrał z Usykiem po równym boju. Dortitos wygrał dwie ważne walki z Kalengą i Kudriaszowem , przegrał po świetnej wojnie z Gassievem.Lebedev po porażce z Gassievem tylko nieprzekonujące porażka z przeciętnym zawodnikiem. Vlasov jest w gazie , ma na rozkladzie Czakieva , Duordole, Daleya. Master ostatni po kłopotach w starciu z Sillachem zniszczył Kalengę. Główka po przegranej Usykiek 3 walki z słabszymi rywalami w dodatku bardzo słaba postawa z Radczenką . Ma na rozkładzie Hucka i Cunna ale ostatnio nie prezentuje najwyższej formy. No Lerena miałem wątpliwosci bo jednak z Kalengą był wałek . Goulamirian zdobył pas Interim pokazał dosc dobrej strony w ostatnim pojedynku o pas.
|
|||
26-04-2018, 09:18 PM
|
|||
|
|||
szalonyAli, w jakim stanie piszesz te posty? Bo nazwiska to Ci nieźle kołatają.
|
|||
27-04-2018, 10:29 AM
|
|||
|
|||
Haha, wiem literówki. Ważne , że wszyscy wiedzą o kogo chodzi. Postaram bardziej uważać ;-)
|
|||
27-04-2018, 10:44 PM
|
|||
|
|||
Ja nawet nie zauważam tych literówek. Wiadomo
o kogo chodzi, a i jak się szybko piszę nie ma nigdy tak że się nie zrobi jakiegoś błędu. Forum języka Polskiego czy Angielskiego to nie jest |
|||
12-11-2018, 08:17 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-11-2018 08:17 PM przez szalonyAli.)
|
|||
|
|||
1. Usyk
2.Briedis 3.Głowacki 4. Gassiev 5.Dortitos 6.Bellew 7.Lebiedev 8.Vlasov 9.Maternak 10.Tabiti |
|||
17-06-2019, 09:49 PM
|
|||
|
|||
1. Usyk
2. Gassijew 3. Dorticos 4. Briedis 5. Makabu 6. Lebiediew 7. Goulamirian 8. Masternak 9. Lerena 10. Perez http://www.the-best-boxers.com |
|||
25-08-2019, 12:26 PM
|
|||
|
|||
1.Dorticos
2.Briedis 3.Glowacki 4.Makabu 5.Lerena 6.Wlasov 7.Goulamirian 8.Tabiti 9.Cieslak 10.Gevor Junior ciężka jest nadal kategoria bardzo wyrównana, aczkolwiek dwa turnieje zamiast wykreować w niej gwiazdy dokonały eksterminacji.Usyk jak i Gassiev poszli kategorie wyżej.Turnieje zostały przeprowadzone w zasadzie przez żadnego wsparcia medialnego dużej telewizji amerykańskiej. Ba zawodnicy nie zostali wykreowani nawet na rynku Europejskim. Największa gwiazdą jest Briedis , który jest mega gwiazda na Łotwie ale tylko tam.Trudno tutaj szukać wielkich gwiazd. Doszło do walk na najwyższym szczeblu i co i nic,ta kategoria nadal jest słaba medialnie ifinansowo oraz stanowi tylko etap w karierach.Numer jeden to dla mnie Dortitos który wygrał bez komtrowersji.Na podium typuje oczywiście główkę. Dalej Makabu bo tym co zrobił w Rosji.Dalej Vlasov tylko chyba zmienił kategorie wagowa.Jest Lerena , Goulaniran.W top 10 daje Cieślaka kosztem Mastera.Znajdzie się jeszcze kilku zawodników na podobnym poziomie, którzy z różnych powodów są po za 10.Jednak mega gwiazda po prostu tutaj nie ma. |
|||
25-08-2019, 06:30 PM
|
|||
|
|||
Bez Usyka i Gassijewa waga cruiser stała się jedną z najsłabszych kategorii. Ani Dorticos, ani Briedis nie zasługują na miano jej stabilnego lidera (aczkolwiek do zaprezentowanej powyżej 10. większych zastrzeżeń nie mam) . Już bardziej podoba mi się Makabu, chociaż też ma swoje wady. Generalnie myślę, że jest to waga w przededniu trzęsienia ziemi, które przeorze rankingi. Sądzę, że największe szanse długofalowo mają Jegorow i Opetaia ze względu na solidna amatorską podbudowę. Namieszać może Cieślak, ale już najwyższa pora, aby walczył z kimś lepszym, niż porozbijani weterani. Na Głowackiego i Masternaka natomiast nie liczę. Pierwszy jest już wyraźnie past prime, natomiast drugiemu brakowało, brakuje i brakować będzie ambicji (lub jak kto woli jaj). Nie wykluczam szybkiej ścieżki kariery w cruiser dla kogoś z obecnej czołówki (znacznie silniejszej) półciężkiej lub kogoś z amatorskiego boksu.
http://www.the-best-boxers.com |
|||
23-12-2019, 08:03 AM
|
|||
|
|||
1.Dorticos
2.Briedis 3.Glowacki 4.Makabu 5.Lerena 6.Mchunu 7.Goulamirian 8.Merhy 9.Tabiti 10.Cieslak 11.Okolie 12.Gevor 13.Papin 14.Wlodarczyk 15.Fayfer |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości