Rankingi - Cruiserweight
|
27-12-2014, 10:22 PM
|
|||
|
|||
RE: Rankingi - Cruiserweight
Ja w pierwszej kolejności biorę pod uwagę stoczone walki: klasę rywali i wynik. Do tego dokładamy formę prezentowaną przez bokserów w dłuższym okresie czasu (wyżej są ci którzy walczą nieźle dłużej niż tacy co wyskoczyli jedną walką). Potencjał i hipotetyczna wartość też mają znaczenie, ale nie aż takie. Usyk to melodia przyszłości, równie dobrze mógłbym włożyć Joshuę w HW do top10. Oczywiście że te młode zabijaki mogą posprzątać Solimanów i Taylorów tego świata dość szybko, ale ciężko wyżej w rankingu stawiać jakiegoś geniusza amatorskiego co ledwo polizał boks zawodowy nad mistrzem/sprawdzoną czołówką.
|
|||
28-12-2014, 12:25 AM
|
|||
|
|||
Czyli Usyk jest tak nisko głównie dlatego, że jest niesprawdzony z pierwszą ligą i wciąż się uczy zawodowego boku. Dobrze zrozumiałem? Ale czy fakt, że wyżej ulokowałeś np, Masternaka oznacza, że widzisz go jako faworyta w walce z Usykiem?
|
|||
28-12-2014, 12:55 AM
|
|||
|
|||
@Metzger
Ty trollujesz czy jak? Dał mu pozycję za osiągnięcia/pokonanych rywali, nie oznacza to, ze widzi go faworytem w tej walce. Kogo takiego Usyk pokonał? Ventera? Gdyby dawać pozycję bokserom za potencjał, to równie dobrze można by było umieścić Joshuę przed Kliczką. |
|||
28-12-2014, 02:09 AM
|
|||
|
|||
Dokładnie o to chodzi. Masternak był mistrzem EBU, nie skompromitował się z obecnym mistrzem WBC, w ładnym stylu pokonał solidnego, doświadczonego Mormecka. I za te osiągnięcia jest zdecydowanie wyżej niż Usyk.
Czy Masternak ma szansę z Usykiem? Ciężko stwierdzić, ale tak samo trudno rozmyślać o szansach wszelkich Wilderów i Beterbijewów. Może Usyk to przyszły dominator, który w 2015 zje takiego Mastera na śniadanie. A może zostanie ośmieszony przez technicznego zawodnika, którego nie będzie potrafił trafić? Jak będziemy mądrzejsi w 2015 o kolejne walki Usyka to będzie go można wstawiać wyżej |
|||
28-12-2014, 02:32 AM
|
|||
|
|||
(28-12-2014 12:55 AM)CCConeser2 napisał(a): Gdyby dawać pozycję bokserom za potencjał, to równie dobrze można by było umieścić Joshuę przed Kliczką.Mam na myśli aktualny potencjał. (28-12-2014 02:09 AM)Gogolius napisał(a): Dokładnie o to chodzi. Masternak był mistrzem EBU, nie skompromitował się z obecnym mistrzem WBC, w ładnym stylu pokonał solidnego, doświadczonego Mormecka. I za te osiągnięcia jest zdecydowanie wyżej niż Usyk.Ok, rozumiem. Ale dla mnie ranking jest czymś innym. Jest uszeregowaniem bokserów poczynając od aktualnie najlepszego. A jeżeli zestawiam ze sobą dzisiejszego Mastera z dzisiejszym Usykiem, to ciężko wyobrazić mi Polaka jako faworyta. Tak samo z dzisiejszymi Włodarczykiem, Afolabim, Arslanem i Czakijewem. Rozumiem, że Ukrainiec jest jeszcze świeżakiem na zawodostwie, ale uważam, że można zaryzykować i umieścić go już teraz w TOP5. 1. Marco Huck 2. Grigorij Drozd 3. Denis Lebiediew 4. Yoan Pablo Hernandez 5. Ołeksandr Usyk 6. Dmitrij Kudriaszow 7. Ilunga Makabu 8. Thabiso Mchunu 9. Mateusz Masternak 10. Krzysztof Włodarczyk |
|||
28-12-2014, 04:12 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2014 04:13 PM przez Tar-Ellendil.)
|
|||
|
|||
1.Drozd (Wygrane nad mistrzem europy i świata w świetnym stylu + brak wpadek)
2.Huck ( Kontrowersje z Afolabi, Arslanem i Lebiediewem) 3.Lebiediew 4.Hernandez 5.Makubu/Mchunu ( ich walka wyłoni kto lepszy) 7.Arslan ( wygrana z Huckiem w pierwszej walce i dyskusyjna przegrana z Hernandezem) 8.Włodarczyk (równia pochyła) 9.Kudriaszow ( mam nadzieję, że dostanie walkę o pas w przyszłym roku i zobaczymy czy stać go na same szczyty) 10. Usyk (W przyszłym roku widzę go w topie). W sumie Kalenga bardziej pasuje mi w top 10, ale nie wywalę Włodarczyka po jednej przegranej. |
|||
28-12-2014, 04:22 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-12-2014 04:23 PM przez Gogolius.)
|
|||
|
|||
Metzger, spoko podejście do rankingów, ale... skoro liczy się potencjał to dyskusyjne jest stawianie Usyka nad Kudriaszowem, który jest chyba największą bestią w (pełnej bestii) wadze cruiser.
Tar-Ellendil, fajne uhonorowanie Drozda. Jeszcze przed Masternakiem to był "rywal w zasięgu Masternaka, z którym Polak powinien wygrać" a dziś chłopak daje świetne walki w cruiser. |
|||
28-12-2014, 06:12 PM
|
|||
|
|||
RE: Rankingi - Cruiserweight | |||
28-12-2014, 07:30 PM
|
|||
|
|||
Z Usykm jest trochę podobnie jak z Joshuą, wielu widzi ich wręcz jako przyszłych mistrzów, ale dopóki nie zostaną zweryfikowani przez czołówkę w swoich dywizjach to nie ma o czym gadać bo na dziś to tak wygląda, że są to bokserzy o ogromnym potencjale, ja jednak zdecydowanie bardziej cenię dokonania niż przypuszczenia.
|
|||
28-12-2014, 08:01 PM
|
|||
|
|||
Wątpliwe zeby potrafili rozkładać siły na 12 rund a to najważniejsze.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości