Gniot merytoryczny prosto z WP
|
25-03-2014, 06:39 PM
|
|||
|
|||
Gniot merytoryczny prosto z WP
Ostatnio sprawdzając wp.pl natknąłem się na taki kwiatek:
Cytat:Roger Bloodworth to jedna z najmniej cenionych osób w środowisku polskiego boksu. Amerykański trener miał pod swoimi skrzydłami dwa największe talenty polskiej wagi ciężkiej w ostatnich kilkunastu latach. [1]Niestety, ani Andrzejowi Gołocie ani Tomaszowi Adamkowi nie udało się zdobyć tytułu mistrza świata. Wielu ekspertów twierdzi, że to wina właśnie Bloodwortha. 1. Już stawianie tezy, że to przez Bloodwortha mały ciężki, past prime Adamek nie zdobył tytułu śmierdzi brakiem rozeznania. 2.Z tego co pamiętam do Lewisa przygotowywał Gołtę Duva, a pomagał mu Bloodworth. Byrd, Ruiz, Brewster – Sam Colona prowadził Gołotę, nie ma nawet co komentować. 3.Brewster – Sam Colona w narożniku Gołoty. Co do tego ma Bloodworth? 4.To nie wina Bloodwortha, tylko Gołoty. Psychiki nie da się amputować. Gołota nie robił tego przez przypadek, tylko celowo. Żadna wina trenera. 5.Każdy kto pamięta… Jakoś rzeczywistość okazała się zupełnie inna. Poza tym do ’94 Gołota walczył prawie z samymi bumami, lub przeciętnymi bokserami a na tle takich wygląda się imponująco. 6.Nie był sobą, bo na tle prawdziwych ciężkich był tylko małą popierdułką z krótkimi rękami, bez ciosu, bez siły fizycznej. Taki urok HW. 7.Tak, bo Adamek bez Gmitruka nie pobiłby wraku Gołoty. Z solidnym Estradą gmitrukowy Adamek wygrał ledwo ledwo nie prezentując niczego specjalnego. Do Arreoli przygotowywał Tomasza Bloodworth z Shieldsem!!! To już jawne przekłamania i wstyd. 8. Wychodzenie z tezą, że Adamek mógł wyboksować Kliczkę, gdyby nie taktyka… 9. Gołota przestał operować lewym prostym po operacji ręki, którą uszkodził w wypadku samochodowym. Cytuje nieprawdziwą opinię. 10. Tyle, że w pierwszej walce Cunningham wyszedł bić się z Adamkiem, a w drugiej boksować. Ponadto w pierwszej walce Adamek był w swoim prime, a w drugiej już nie – Cunn wprawdzie też, ale zachował więcej atutów pozwalających wyboksować Polaka. 11. Mistrzostwo Adamka w HW to mrzonka nad mrzonkami. Realnych szans nigdy nie było i już nie będzie. Nie atakuję krytyki Bloodwortha, ale to jak nieudolnie i kłamliwie jest to robione. Facet, który to pisał nie interesuje się boksem. Wstyd, że taki duży portal publikuje takie wypociny. |
|||
25-03-2014, 06:44 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2014 06:45 PM przez Sander.)
|
|||
|
|||
RE: Gniot merytoryczny prosto z WP
Heh, czytałem wczoraj to i miałem zamiar wstawić link ale odpuściłem... Kompromitacja.
|
|||
25-03-2014, 07:01 PM
|
|||
|
|||
Niczego innego nie można spodziewać się po "mediach głównego nurtu" do których wp nie wątpliwie się zalicza ...
|
|||
25-03-2014, 07:19 PM
|
|||
|
|||
Roger był wrestlerem? Czy może chodziło o zwykłego zapaśnika?
|
|||
25-03-2014, 08:57 PM
|
|||
|
|||
To jest żenada. Rozumiem, że facet może nie interesować się boksem i dostał prikaz, aby zrobić taki artykuł, ale gość nawet nie zerknął do żadnych źródeł, nie obejrzał walk, nie przeczytał żadnych tekstów (a co najmniej kilka-kilkanaście by znalazł na orgu, czy boxing.pl). Totalna chała napisana tylko po to, aby wzbudzić ból dupy w Januszach, jak to "w Ameryce bokserów nam psują".
@Metzger Wcale nie zdziwiłbym się, gdyby Bloodworth był w przeszłości po prostu zapaśnikiem. W rzetelność tego gościa od artykułu nie wypada wierzyć |
|||
25-03-2014, 09:18 PM
|
|||
|
|||
Też wczoraj przeczytałem to coś na wp.pl i najpierw sobie pomyślałem, że nawet fajnie coś przeczytać na takim portalu o boksie. Ale jak już byłem po lekturze, to byłem w lekkim szoku. Ten dziennikarz, którego dzisiaj Sander wstawiał w innym temacie to mistrz rzetelności, choć kreatywności, to ani jednemu ani drugiemu bym nie odmówił
|
|||
25-03-2014, 09:27 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2014 09:28 PM przez RedHawk.)
|
|||
|
|||
@redd
Do walki Adamka z Arreolą przez pewien czas przygotowywał się z Bloodworthem i.... Gmitrukiem. Jednak Tomek pokłócił się z Andrzejem a nie długo później Bloodwortha (nie pamiętam z jakiego powodu) zastąpił Shields. ''Nowych rzeczy nauczył się słabo, a starych zapomniał '' - Tutaj redaktorek czy kto to pisał trafił w sedno sprawy. |
|||
25-03-2014, 10:41 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-03-2014 10:46 PM przez Krzych.)
|
|||
|
|||
Bloodworth to od początku był jakiś żart, szczególnie w epizodzie z Adamkiem, ale z tego tekstu wynika tyle, że problemy psychiczne i poważne braki intelektualne Gołoty to jest wina Rogera. Nie jest dobrym trenerem, ale przecież nie można go winić za to, że jakiś młotek uderza notorycznie poniżej pasa, wychodzi sztywny i dostaje KO w pierwszej rundzie czy też ucieka z ringu. Ten tekst to jest po prostu bezsens w czystej postaci, definicja braku sensu. Żadne fakty i okoliczności nie zostały wzięte pod uwagę, wiedza na każdym kroku kuleje a do tego jeszcze obwinianie trenera za to, że ktoś kogo trenuje urodził się idiotą i półgłówkiem. Może niech jeszcze napisze, że przez Bloodwortha Adamek ma 187 cm wzrostu a nie 2 metry, wtedy mógłby mierzyć się z Kliczką... I to są przecież tak rażące błędy, że nawet ludzi takich jak ja, czyli żadnych ekspertów czy znawców, niesamowicie kuje to i razi w oczy. Opublikowali na wielkim portalu czytanym przez ogromną ilość ludzi tekst, którego poziom jest tak niski, że nawet byle amator o minimalnej wiedzy łapie się za głowę.
|
|||
25-03-2014, 10:54 PM
|
|||
|
|||
Krzych
Nie nazywaj Gołoty młotkiem :/ |
|||
26-03-2014, 03:05 PM