Stiverne vs Arreola II
|
11-05-2014, 10:36 AM
|
|||
|
|||
RE: Stiverne vs Arreola II
Mam nadzieje, ze unifikacja nastapi jak najpozniej.. najlepiej jak juz Wowa zakonczy kariere.
![]() ![]() |
|||
11-05-2014, 10:41 AM
|
|||
|
|||
Obejrzałem sobie teraz walkę.
Dobry pojedynek, Arreola robił co mógł, ale Stiverne potwierdził, że ma ogromny power w łapie. Chrisa nie jest łatwo znokautować. Co do ewentualnej potyczki z Kliczką to Bermane....nie ma żadnych szans. Żadnych. Jest tak wolny, że Władimira nie jest w stanie nawet dotknąć. |
|||
11-05-2014, 11:36 AM
|
|||
|
|||
Ładnie załatwił Chrisa, ten facet ma potworny cios. Teraz przydałoby się uciszyć Wildera.
"Miałem już cztery operacje, w dalszym ciągu ją czuję, nigdy już nie będzie jak wcześniej. W boksie ten problem mnie eliminuje, mam jedną rękę, jak mam wygrać z takim Adamem Kownackim." - Artur Szpilka ![]() |
|||
11-05-2014, 12:31 PM
|
|||
|
|||
Stiverne-Wilder to będzie loteria. Obydwaj mają potwornie silny cios przy strasznie dziurawych obronach. W tej loterii większe szanse będzie miał Wilder ze względu na warunki fizyczne. Stiverne wydaje się być zbyt leniwy na walkę z kimś wysokim, kogo trzeba albo nieustannie gonić albo "obskoczyć".
|
|||
11-05-2014, 12:43 PM
|
|||
|
|||
18.00 walka na fightklubie.
![]() http://www.siepomaga.pl/s/klikaj "Musimy nauczyć się wspólnie podejmować decyzje i czasami poświęcić część swoich interesów na rzecz całej Europy" Donald Tusk |
|||
11-05-2014, 01:17 PM
|
|||
|
|||
Ej, ej, ale napisałem "faworytem wciąż Stiverne" i " jak przed pierwszą walką ze względu przede wszystkim na układ stylów faworytem jest Stiverne"
![]() Umknęło mi zresztą w tej analizie to, co pisałem przy pierwszej walce - że Arreola jest przecież coraz bardziej rozbity i coraz gorzej trzyma cios. |
|||
11-05-2014, 01:48 PM
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-05-2014 01:48 PM przez Sander.)
|
|||
|
|||
Walki jeszcze nie widziałem, fajnie, że wygrał Bermane i mam nadzieję, że walka z Wilderem dojdzie do skutku zanim, o zielony pas upomni sie Kliczko.
Martwi mnie jedna rzecz, a może bardziej jeden pan - Don King - wystarczy spojrzeć jak mało walk przez ostatnie dwa, trzy lata stoczył Bermane. Jak na horyzoncie pojawi się większa kasa i walka z Kliczko, to siwy pan zrobi wszystko by wyciągnąć jak najwięcej dla siebie, rzucić ochłapy B-Warowi i na ostatnim poważnym zawodniku zrobić szmal, po drodze komplikując wszystko niemiłosiernie. Blokowanie walk, odrzucanie mało korzystnych dla siebie propozycji, też za chwilę stanie się faktem. Nie ma w tym przypadku, że podopieczni Kinga walczą tak rzadko. Tak Stiverne jak i Guillermo Jones nie mają ze swoim promotorem łatwego życia. W dodatku w środowisku z Kingiem mało kto chce robić interesy... Zdecydowanie osoba promotora, to największy problem mistrza świata WBC. |
|||
11-05-2014, 01:58 PM
|
|||
|
|||
Super. Jeśli dojdzie do walki z Wilderem to taktyka będzie taka sama,dac się wyszalec i zakończyć zabawę. Wilder ma zero doświadczenia w walkach z gośćmi chcacymi wygrywać, jedyne pytanie czy Stive czegoś nie wylapie w trakcie szturmu Deontraya
|
|||
11-05-2014, 02:23 PM
|
|||
|
|||
Sander, ja upatruje dużo nadziei w samej WBC, która ma już ładnie rozpisany grafik dla czempiona. W optymalnej wersji Wilder, Bryant/Perez (co najmniej jedna z tych dwóch walk na HBO, może obie) i unifikacja - jak na to co Stiverne może wyciągnąć w tym wieku to i tak nie jest źle. Choć oczywiście może być tak jak piszesz i King wszystko poblokuje, a Stiverne straci pas za brak aktywności (to też jest możliwe, skoro Ward tak łatwo stracił pas z tego powodu, to Stiverne tym bardziej).
No ale zobaczymy jak będzie. Co do Arreoli - szkoda że jego forma bokserska rośnie odwrotnie proporcjonalnie do wytrzymałości na ciosy. Takiego Arreolę chciałoby się oglądać. Z takim Chisorą czy Perezem/Takamem mógłby dać fajne pojedynki. |
|||
11-05-2014, 04:31 PM
|
|||
|
|||
A oglądał ktoś może wczoraj walkę Imam - Ugas, bo nie wiem czy się opłaca robić nowy temat w LPW tylko dla mojej karty?
A sama walka fajna i chyba nie tak jednoznaczna jak ocenili sędziowie... |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 28 gości